Nationalmuseet, foto til artikel om museer i København

10 museer med gratis adgang i København

Museer med gratis adgang bør være en selvfølgelighed i dagens Danmark. De udstiller vores arvegods, vores kulturarv og historie, og er dermed alles eje. Men nej, sådan er det desværre ikke mere. Til gengæld er det muligt at komme gratis ind på udvalgte dage eller aftener.

Hvis du besøger Glyptoteket onsdag, skal du betale 95 kroner i entre. Hvis du derimod gør det dagen før, tirsdag, er der gratis adgang til museet. Samme princip er der på Thorvaldsens Museum: Onsdag er det ganske gratis, de andre dage skal du betale for entreen.

Her har vi samlet 10 museer i København, som alle har haft gratis adgang, enten hele ugen eller på udvalgte dage. Siden er kulturpolitikken her i landet ændret, men tjek listen. Der er stadig nogen, der lader dig slippe ind uden at kræve entre.

Statens Museum for Kunst er desværre ikke gratis længere for voksne – kun for børn og unge under 18 år. En voksenbillet koster 110 kroner. Museet er enormt, og det er umuligt at se det hele i løbet af et besøg, så med mindre særudstillingerne er af særlig interesse, betyder det ikke spor at misse dem. Desuden har de ændret deres åbningstider, så de nu åbner kl. 10.00 til kl. 17.00 tirsdag til søndag. Mandag er der lukket.

Nationalmuseet har gratis entre hele ugen for unge under 18 år, men os, der er over 18, skal betale hele 75 kr. i entre.

Dansk Arkitektur Center er et spændende sted, og kan besøges gratis hver onsdag i tidsrummet 17 til 21. For tiden er der en bl.a. udstillingen ’Wasteland’, der udfordrer vores forhold til affald og inviterer os inden for i en nær fremtid, hvor affald vil få altafgørende betydning for måden, vi bor, lever, arbejder og forbruger på.

Tøjhusmuseet om krig og våben er et af de museer med gratis adgang hele ugen for børn og unge under 18. Vi andre skal af med 65 kr. Et barn sammen med voksen kan dog slippe med 50 kr. i alt.

Davids Samling med tre samlinger, islamisk samling, ældre europæisk samling og nyere dansk samling, har gratis adgang hele ugen for både børn og voksne. Museet ligger på Kronprisessegade ved Kgs. Nytorv.

Arbejdermuseet ved Torvehallerne tager 75 kroner i entre, men der er gratis adgang for alle medlemmer (inklusive deres ægtefæller) af en lang række fagforeninger for eksempel 3F og HK. Her kan du se, om dit fagforbund er med, og husk dit medlemskort: Liste over dem, der har gratis adgang.

Davids Samling, islamisk samling. Foto: Pernille Klemp.

En gratis ugedag

Thorvaldsens Museum med værker af Bertel Thorvaldsen og andre kunstnere på hans samtid er gratis at besøge hver onsdag. Se mit indlæg om museet, som er mit absolutte yndlingsmuseum i København: Flotteste museum i København.

Glyptoteket er et af de museer, der har gratis adgang i København en bestemt ugedag, nemlig om tirsdagen. Resten af ugen koster det 95 kr. Børn under 18 kommer gratis ind alle dage. Museet har en stor samling af kunstværker og kulturhistoriske genstande fra Egypten, det antikke Grækenland, Etrurien og Romerriget samt fransk og dansk kunst i det 19. århundrede.

Den Hirschsprungske Samling med dansk kunst fra 1800tallet inklusiv guldalder- og Skagensmalerier har desværre ændret deres gratis adgang om onsdagen, så man nu skal betale fuld pris alle dage, dvs. 95 kr. for voksne.

Kunsthal Charlottenborg med europæisk samtidskunst har gratis entre hver onsdag fra kl. 17. Museet lukker kl. 20 om onsdagen, så du kan sagtens nå det hele på tre timer. Børn under 16 år har altid gratis entre.

Læs også:

Ide til søndagsudflugten: Designmuseum Danmark

4 børnevenlige museer, du (måske) ikke kender i København

2 sjove museer for børn i København

Sjove oplevelser på det ny Experimentarium

NB: Hold øje med museernes hjemmesider for der kommer indimellem nye åbningstider, priser og gratis-dage bliver ændret. 

Af Karen Seneca, foto øverst: Ty Stange, Copenhagen Media Center

 

Share Button

6 thoughts on “10 museer med gratis adgang i København

  1. Jeg tror ikke længere, at National Museet er gratis. På deres hjemmeside står der, at det er 75 kr. for voksne (børn gratis)

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *