Nationalmuseet, foto til artikel om museer i København

10 museer med gratis adgang i København

NB: Indlægget er opdateret 9. september 2018.

Museer med gratis adgang bør være en selvfølgelighed i dagens Danmark. De udstiller vores arvegods, vores kulturarv og historie, og er dermed alles eje. Sådan var det, da jeg skrev dette indlæg, men nej, sådan er det desværre ikke mere. Til gengæld er det muligt at komme gratis ind på udvalgte dage eller aftener.

Hvis du besøger Glyptoteket onsdag, skal du betale 115 kroner i entre. Hvis du derimod gør det dagen før, tirsdag, er der gratis adgang til museets permanente samling. Samme princip er der på Thorvaldsens Museum: Onsdag er det ganske gratis, de andre dage skal du betale for entreen.

Her har vi samlet 10 museer i København, som alle har haft gratis adgang, enten hele ugen eller på udvalgte dage. Siden er kulturpolitikken her i landet ændret, men tjek listen. Der er stadig nogen, der lader dig slippe ind uden at kræve entre.

Gratis hele ugen

Davids Samling med tre samlinger, islamisk samling, ældre europæisk samling og nyere dansk samling, har gratis adgang hele ugen for både børn og voksne. Museet ligger på Kronprinsessegade ved Kgs. Nytorv.

En gratis ugedag

Thorvaldsens Museum med værker af den fantastiske billedhugger Bertel Thorvaldsen og andre kunstnere på hans samtid er gratis at besøge hver onsdag. Resten af ugen koster det 70 kr. at komme ind, så det er en god ide at time besøget til om onsdagen.

Se mit indlæg om museet, som er mit absolutte yndlingsmuseum i København: Flotteste museum i København.

Glyptoteket er et af de museer, der har gratis adgang i København en bestemt ugedag, nemlig om tirsdagen (særudstillinger koster dog 60 kr.) Resten af ugen koster det 115 kr. Børn under 18 kommer gratis ind alle dage. Museet har en stor samling af kunstværker og kulturhistoriske genstande fra Egypten, det antikke Grækenland, Etrurien og Romerriget samt fransk og dansk kunst i det 19. århundrede.

Kunsthal Charlottenborg med europæisk samtidskunst har gratis entre hver onsdag fra kl. 17. Museet lukker kl. 20 om onsdagen, så du kan sagtens nå det hele på tre timer. Børn under 16 år har altid gratis entre.

Nikolaj Kunsthal, der ligger lige bag Strøget, har en ugentlig dag med gratis entre, nemlig onsdagen. Resten af tiden koster det 70 kr. for voksne og 30 kr. for børn under 18 år.

 

Davids Samling. Museum med gratis adgang i København
Davids Samling har gratis entre hele ugen. Foto: Pernille Klemp.

Kun gratis for børn

Statens Museum for Kunst er desværre ikke gratis længere for voksne – kun for børn og unge under 18 år. En voksenbillet koster 110 kroner. Har du et barn med, slipper du med at betale 90 kr. i alt.

Museet er enormt, og det er umuligt at se det hele i løbet af et besøg, så med mindre særudstillingerne er af særlig interesse, betyder det ikke spor at misse dem. Desuden har de ændret deres åbningstider, så de nu åbner kl. 10.00 til kl. 17.00 tirsdag til søndag. Mandag er der lukket.

Nationalmuseet har gratis entre hele ugen for unge under 18 år, men os, der er over 18, skal betale hele 85 kr. i entre. Til gengæld slipper du billigere med et barn i hånden. Prisen for et barn og et voksen er nemlig 75 kr. i alt, og er du under 30 år, skal du “kun” af med 85 kroner.

Tøjhusmuseet om krig og våben er endnu et af de museer med gratis adgang i København hele ugen for børn og unge under 18. Vi andre skal af med 75 kr. Et barn sammen med voksen kan dog slippe med 60 kr. i alt.

Dansk Arkitektur Center er et spændende sted, og har åbent alle dage fra kl. 10 til 18. Hver torsdag holder de åbent til kl. 21. Det er gratis for børn og unge under 18 år, mens voksne skal af med 110 kr. og studerende skal af med 85 kr. Dansk Arkitektur Center er flyttet til BLOX. 

Gratis i visse tilfælde

Arbejdermuseet ved Torvehallerne tager 75 kroner i entre for gæster over 17 år og 55 kr. for unge og studerende mellem 18 og 25 år. Men der er gratis adgang for alle medlemmer (inklusive deres ægtefæller) af en lang række fagforeninger for eksempel 3F og HK. Her kan du se, om dit fagforbund er med, og husk dit medlemskort: Liste over dem, der har gratis adgang.

Andre gratis glæder

Botanisk Have, som ligger lige i hjertet af København har altid gratis entre, også til Palmehuset og drivhusene.

Christiansborg Slots tårn, Tårnet, er også gratis at besøge. Her får du en betagende udsigt over byen uden at betale en øre for det.

Læs også:

Klumme: Hvorfor skal vi betale for vores kulturarv?

Ide til søndagsudflugten: Designmuseum Danmark

4 børnevenlige museer, du (måske) ikke kender i København

2 sjove museer for børn i København

Sjove oplevelser på det ny Experimentarium

Af Karen Seneca, foto øverst: Ty Stange, Copenhagen Media Center

 


Annonce
Share Button

Lignende indlæg

7 thoughts on “10 museer med gratis adgang i København

  1. Jeg tror ikke længere, at National Museet er gratis. På deres hjemmeside står der, at det er 75 kr. for voksne (børn gratis)

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *