Hotel i Berlin

14 tips til Berlin for børn

Vores top 5 tips til Berlin for børn varierer lige fra fun learning på det Naturhistoriske Museum med store dinosaurer til en svømmetur i udendørspool og morgenmad i det populære Fernsehturm.

I det hele taget er der ret meget fun learning for børn i Berlin og knap så meget theme- eller fun parks, men man kan sagtens få masser af sjove og hyggelige stunder både på de forskellige museer og afslappede stræder og parker.

Offentlige pools & badesteder

Efter en lang dag i en varm by og med ømme fødder er det virkelig forfriskende og dejligt svalt at kunne springe i én af de mange udendørspools eller søer.

Vi besøgte Sommerbad Wilmersdorf, som ligger ret langt fra centrum (… i et typisk lokal-område a la forstæder som f.eks. Rødovre). Det lå afsides, og vi måtte spørge om vej for at finde det på trods af google maps og en rimelig god stedsans. Men det var absolut gåturen og besværet værd.

Her var tre pools – en for voksne med svømmebaner og vipper, en mellem-pool til børn, der kan svømme og et soppebassin for de yngste. Fine græsplæner, hvor man kunne slappe af i solen og udmærkede omklædningsfaciliteter. Sæsonen går fra maj til slut august. Der er mulighed for at købe familiekort.

Vi gav omkring 11 euro for to voksne og et barn. Der findes andre offentlige badesteder i Berlin, som ligger mere centralt. Du finder blandt andet Kinderbad Monbijou ikke langt fra Hackescher Markt i centrum af Berlin. Tjek kortet ud herunder eller se eventuelt en top-ti H-E-R

pools Udsigt fernsehturm

Fernsehturm

Berliner Fernsehturm

Vi havde fået anbefalet at spise morgenmad i restauranten i Fernsehturm. Du kan nyde en udmærket morgenmad for mellem 10 og 20 euro afhængig af, hvad du vælger af ekstra tilbehør.

Du sidder i 207 meters højde, og kan nyde udsigten ud over byen uden at bevæge dig, for restauranten roterer en omgang per 30 minutter. Det er en god idé at booke billeter og bestille bord, så slipper du for (alt for meget) kø.

Husk at TV-tårnet har sikkerheds-tjek af alle der går ind, så store tasker fyldt med blandt andet skarpe genstande og flasker med væske er ikke velkommen. Det var en virkelig sjov og god oplevelse at se byen fra oven. Især hvis man har gået rundt i byen forinden, så man kan genkende flere af top-stederne.

Naturhistorisk museum 2

Naturhistorisk Museum

Dette museum var et hit. Både børn og voksne var vilde med de store dinosaurer, udstoppede dyr og forsteninger. Det var både spændende og lærerigt, og er et af de tips til Berlin, jeg må dele.

Tag lidt at drikke med for det kan godt blive varmt at gå rundt et par timer indendøre, især hvis solen skinner og temperaturen også er høj udendøre.

berlinmuren

Sightseeing med hop-on and hop-of bus

Egentlig troede jeg, at 10-årig ville dø af kedsomhed i de traditionelle sightseeingsbusser, men hun synes faktisk, at det var rigtig hyggeligt, sjovt og spændende. Vi kørte med Berlin City Circle Sightseeing, som havde to forskellige ruter – en gul og en lilla – med mange forskellige stop undervejs, hvor man kan springe af og udforske attraktionerne.

Vi tog faktisk begge ruter, hvilket måske er lidt overkill, da det tager en tre-fire timer i alt. Men vi var umådelig trætte i fødderne, og havde bare brug for at sidde ned og slappe af og nyde byen.

Det gode er, at man får udleveret et lille headset, som man plugger i en lille docking-station, hvor man kan vælge mellem mange forskellige sprog bl.a. dansk. Køb eventuelt noget at spise og drikke inden I springer på bussen – hvis det er varmt er det virkelig en god idé med noget køligt at drikke, selvom man sidder på top-dækket.

Zoo Berlin og Aquarium Berlin

Vi tog en afslappet tur i Zoo, hvor vi fik det meste af en formiddag til at gå med at slentre rundt. Det er en stor zoologisk have, hvor de er gode til at skabe åbne rum for dyrene. Flere af savannah-områderne er kun skærmet af med en simpel voldgrav. Det giver en nærhedsfølelse mellem tilskuer og dyr.

Der er masser af plads og små områder, hvor man kan slappe af. Vi så det meste af haven, inden vi smuttede ind i Aquarium Berlin, som ligger inde i selve haven (man kan købe billetter til begge attraktioner på én gang ved indgangen eller online).

Aquarium Berlin var lidt af en skuffelse, for vi havde forvekslet det med AquaDom & Sea Life Berlin, som vi havde set i en reklame. Derfor troede vi, at vi kunne gå nede under vandet – men det kan man ikke i Aquarium Berlin.

Vi nåede desværre ikke at besøge AquaDom & Sea Life Berlin, og jeg kan derfor ikke sige noget om fordele eller ulemper mellem de to steder. Men umiddelbart vil jeg sige, at hvis man har besøgt Den Blå Planet i København, så vil man nok blive skuffet over Aquarium Berlin.

Læs også: Berlin for børn: Guide til fantastisk storbyferie

Hvad vi ikke nåede – men gerne vil se næste gang

AquaDom & Sea Life Berlin
Vi nåede ikke at besøge AquaDom & Sea Life Berlin, men den står på vores to-do-liste til næste besøg. AquaDom har verdens største fritstående cylinder-formet akvarie, hvor man kan køre i en gennemsigtig elevator ned gennem akvariet. Akvariet er 25 meter højt, er 12 meter bredt og indeholder mere end 1 million liter vand. Det lyder mega sejt!

GSC GameScienceCenter
Her kan du få en forsmag på fremtiden f.eks. hvordan man kan styre sin computer uden brug af keyboard eller mus. Det lyder sjovt med et indblik i fremtidens interaktive spil. 

Mauermuseum – Haus am Checkpoint Charlie
Vi så kun Berlinmuren på afstand – og derfor er det et must, at se muren på tæt hold næste gang –  det er oplagt at se muren ved den berømte kontrolpost Checkpoint Charlie.

Andre tips

Legoland – Discovery Centre Berlin
Vi besøgte ikke Legoland både fordi 10-årig ikke havde lyst, og fordi vi har besøgt Legoland herhjemme, men derfor kan Legoland Discovery Centre Berlin godt være noget for andre Lego-fans med sine 5 millioner klodser og 15 attraktioner.

Monbijou, en af mine tips til Berlin med børn

Hyggelige markeder og pladser

Hackescher Markt
Her finder du et traditionelt marked med alt lige fra tingeltangel, tasker, smykker til små madboder. Området omkring Hackescher Markt er rigtig hyggeligt og i gå-afstand til de mest populære steder som Alexanderplatz, Fernsehturm og floden Spree.

Monbijou-parken og James Simon-parken
Dette område er virkelig hyggeligt med børnepool for glade vandhunde (Kinderbad Monbijou), liggestole ned til floden, små hyggelige boder med forskellig servering og en legeplads. Her kan store og små slappe af og bare nyde byen.

Nikolaikirche 
Ved Nikolajkirken finder du små hyggelige gader med butikker og restauranter. En lille oase fri for byens larm med adgang til floden Spree, hvor der ligger flere restauranter med ude-servering.

Praktisk info for forældre

Transport
Jeg vil på det kraftigste anbefale, at man køber et Berlin WelcomeCard. Berlin er utrolig stor, og man kommer hurtigt til at gå mange kilometer. Med et Berlin WelcomeCard kan du benytte alle former for offentlig transport lige fra bus, sporvogn, S-bahn til regionaltog.

Vi havde et kort som gjaldt i 72 timer i zonerne AB (som dækker stort set hele indre by). Det er ret nemt at finde rundt i det offentlige transportsystem – især hvis man bruger Google Maps. Den foreslår nemlig den nemmeste rute fra punkt A til B med forskellige transportformer.

Et Berlin WelcomeCard til 72 timer i zonerne AB koster 27,50 euro per voksen, som må tage maks 3 børn i alderen 6 til 14 år gratis med på kortet.

Udover at kunne fare fra det ene hjørne af Berlin til det andet med et Berlin WelcomeCard, så får man faktisk også rabat på mange udstillinger, museer og attraktioner. Vi viste vores kort på både Naturhistorisk Museum, på kanalrundfarten og i Zoo. Rabatten svinger fra 25% til 30% – og måske mere for børn på indgangsbilletten. Det er også værd at tage med.

Mad & drikke
Det er utrolig billigt at spise og drikke i Berlin, især hvis man finder de steder, hvor de lokale spiser og handler. Vi købte små smurte boller i kæden Back Factory. De laver små rundstyk-lignende sandwich med enkelt pålæg som spegepølse eller æg. Vi købte en lille bakke med 4-5 donuts, en enkelt bolle med æg og en kop sort kaffe for omkring 5,50 Euro. Det smagte udmærket, og er et godt alternativ midt på dagen eller til turen.

Husk at kiosker ofte befinder sig nede under jorden ved S-Bahn stationerne, så du ikke render forgæves rundt i gaderne.

Der findes et utal af spisesteder og restauranter. Mit bedste råd er: Tjek TripAdvisor. Brugerne tager sjældent fejl. Det kan også være en idé at tjekke danske mad-bloggere hjemmefra, hvis du går efter den ultimative madoplevelse eller det helt særlige spisested.

Overnatningsmulighederne er mange og du kan nemt finde et hotel i Berlin i alle prisklasser.

Læs også

Guide til skøn storbyferie: Berlin for børn

Spar penge på storbyferien med disse tips

Guide til 3 fede dage i London for børn

4 gratis museer i London for børn

Se flere aktiviteter med børn

15 gode råd til barselsferie

Guide til Læsø for børn

3 tips til Aalborg for børn

Geocaching: Gratis sjov for børn

Ulvsborg: Bueskydning og speciel treat

Af Lone Holm. Rejseblokken fik udleveret Berlin WelcomeCard og Hop-on and hop-of billet til Berlin City Circle Sightseeing af Visitberlin

Share Button

Lignende indlæg

2 thoughts on “14 tips til Berlin for børn

  1. Tak for disse råd! Dem vil jeg lige tage med mig (nogle af dem i hvert fald) når familien og jeg skal besøge Berlin i efterårsferien 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *