Vinglas i solen som illustration til en artikel om danskernes ferievaner

44 genstande og masser af sol. Se vores ferievaner her

Når jeg pakker kufferten før en ferie, ryger der altid en stak bøger ned i den. Til hverdag får jeg ikke læst så meget, så det skal rettes op på i ferien. Det at ligge i en solstol eller slænge sig på stranden med en god bog er den ultimative afslapning. Og jeg er ikke den eneste, der har det sådan.

I Auto Europes nye undersøgelse af ferievaner for seks europæiske folk, inklusiv danskerne, viser det sig nemlig, at vi i gennemsnit når at læse 2,4 bøger, når vi rejser udenlands. Det tal har formodentlig været højere, før vi fik smartphones. I hvert fald bruger feriegæster 2,8 timer i snit på mobilen hver eneste dag. Et vildt tal, men det rummer naturligvis også alle de gange, vi må have Google Maps til at vise os vej.

Og det er af og til nødvendigt. I gennemsnit farer vi vild og må spørge om vej to gange i løbet af vores ferie. Imponerende, synes jeg, da jeg er sikker på, at jeg ville hive gennemsnittet betragteligt op. Google Maps eller ej, jeg farer nemlig tit vild. Selv i min egen by.

Sex og strand

Mange håber, at deres sommerferie vil indeholde masser af nærvær og kærlighed. Og sex! I et parforhold kan hverdagens mange pligter godt skygge for intimiteten, så det er oplagt at hente det forsømte i ferien. Her skal vi ikke vaske tøj eller hente børn. Her kan vi blot være til stede i nuet.

Alligevel er det kun hver tredje, der har svaret, at de gar den form for intimitet. Det kan lyde sørgeligt, men vi skal også huske på, hvor mange singler, der rejser. Og det er jo ikke alle, der er interesseret i ferieflirts med fremmede.

Alt i alt er det sjovt at se, hvor godt undersøgelsen passer på ens egne vaner. Personligt synes jeg, at 44 genstande i løbet af en ferie lyder enormt højt, men når jeg tænker over det, så ryger der en masse vin ind til maden, en kold øl i solen er heller ikke et foragte, og så skal der ofte smages på den lokale spiritus. Jeg tror, at vi er mange, der har glad og gerne har skålet i Ouzo på ferien.

Om Auto Europe

Auto Europe formidler biludlejning i hele verden, og kan tilbyde ekstra rabatter og særlige priser fra de lokale biludlejningsfirmaer samt store firmaer som Hertz og Avis. Se mere her Auto Europe. Og læs dette indlæg:

6 tips til at leje bil i ferien

 

Herunder kan du se Auto Europes grafik over vores ferievaner.

 

Auto Europes undersøgelse om ferievaner

Share Button

Lignende indlæg

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *