Verdens værste mad: Marsvin

6 dårligste måltider vi har smagt

En stor del af at rejse er at smage andre kulturers specialiteter. Det er dog ikke alt, som er lige luksaligt at få i munden. Her er de 6 måske dårligste måltider, vi har fået på vores rejser.

1. Sted: Ungarn

Måltid: Friturestegt lammehjerne.

Ungarske menukort kan være svære at tyde, og rejser man væk fra turisternes favoritdestinationer, kan det blive nødvendigt at lukke øjnene og pege på en tilfældig ret. Det gjorde jeg og fik en paneret, friteret, rund ting på tallerkenen. Da jeg lavede et hul i paneringen afsløredes en grålig hjerne.

2. Sted: Tyrkiet

Måltid: Suppe med maveindhold.

Mange elsker denne suppe, men min mave vendte sig, da en grå suppe med mærkelige klumper blev serveret på en suppecafe i Alanya. Indholdet er alt godt fra mavesækken og smager derefter.

3. Sted: Peru

Måltid: Helstegt marsvin.

Ok, når ret skal være ret, så smager marsvin ikke så dårligt endda. Hvis man bider i et stykke kød med lukkede øjne, kan det smage som et stykke flæskesteg. Men alle brækreflekser sættes i sving, når kræet hældes på en tallerken og serveres med tænder, klør og hele molevitten. Når man (læs: jeg) endda har fået vist stalden med alle de små marsvin, der piler ind og ud mellem hinanden, er det en ekstra gyser.

4. Sted: Thailand

Måltid: Tørrede fisk.

Det var mørkt og romantisk. Vi befandt os på en eksklusiv sushirestaurant og fik den smukkeste boks med alle mulige retter. En af dem var små ristede grønstsagsstave… Troede jeg! Det var nemlig bittesmå tørfisk med den mest beske smag, der nogensinde har været i min mund.

5. Sted: Island

Måltid: Hakarl, rådden haj

Man tager en haj, begraver den, lader den rådne – eller fermentere – og så skærer man kødet ud i små, fine firkanter. Men lad dig ikke narre af udseendet. Det smager af bræk (synes jeg), og det stinker mindst lige så forfærdeligt. Skal indtages med et ordentligt glas brændevin, ellers går det helt galt.

6. sted: Wismar, Tyskland

Måltid: Fischbrötchen

Man tager en halvsej hvedebolle, smækker en stor, hvis matjes-sild og en masse rå løgringe i og voila: Så har man en sildebolle! Dette er en bizar smagsoplevelse, men heldigvis findes fischbrötcen i flere varianter for eksempel med røget laks, som sandsynligvis er mindre slemt.

 

Kæmpesild i brød er et af de dårligste måltider ifølge skribenten

Læs også

Værsgo og spis: Verdens værste mad

Nationaldrikke: Hvad skal du drikke? Og hvorhenne?

Share Button

Lignende indlæg

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *