Restauranten Skeppsbron 2, hvor vi fik svensk julemad i Malmø, set udefra.

Anbefaling: Svensk julebord ved vandet

Et svensk julebord indeholder naturligvis kötbullar… og en hel masse andet. På Restaurang Skeppsbron 2 kan man bestille det store svenske julebord, og få det hele leveret til bordet i stedet for at rende rundt om en halvlummer buffet. Min datter og jeg spiste der lørdag aften, og tro mig – vi gik ikke sultne i seng!

Restauranten ligger lige overfor Centralstationen, ud til vandet, og vi sad i et lokale med enorme vinduer ud til vandet. Her spejlene lysene sig i det mørke vand og sammen med lys-stjernerne i restaurantens vinduer, gav det en smuk udsigt.

Fire serveringer, mange retter

Vi bestilte Skeppsbrons julebord alias deres tablebuffe (sådan staves det altså!) og bad den søde tjener om at give os klassiske svenske drikkevarer til maden. Det blev en svensk sodavand, Julmust, til min datter, og Falcon Julbryggd samt en Malmö Akvavit til mig. Meget passende til første servering, som bestod af fisk: Tre forskellige slags sild, laks, røget hellefisk og skaldyrsmousse med svensk mørk brød og knækbrød til. Jeg var vild med sennepssilden, knap så vild med de to andre, men det siger ikke så meget, da jeg ikke er den store sildespiser.

Efter fisken fik vi en lidt sjov anretning, der umiddelbart virker mere sydeuropæisk end svensk: Pecorino-ost, paté, prosciutti-skinke og oliven. Vi var vildt sultne, da vi ankom, og allerede nu var vi ved at være mætte. Men det skulle være løgn, for kort efter delikatesserne var taget af bordet kom ‘hovedretten’.

Et orgie i kød: Kötbullar, andebryst i skiver, svensk juleskinke og vidunderlige ‘flæsket’ spare ribs. Sidstnævnte spiste vi rub og stub af, selvom det var meget fedt, men det smagte så godt, og den flødestuvede grøntkål passede fint til.  Af andet tilbehør vil jeg fremhæve den skønne parmesancreme. De små smørstegte kartofler så dejlige ud, og viste sig at være temmelig kedelige. Men hvad gør det, når der er kød, kød og atter kød?

Fra restauranten havde vi udsigt til denne kønne bro.

 

Til at gå hjem på

Efter hele dette traktement var vi ved at lægge os på lædersofaen og tage en skraber. Overvejede endda at takke nej til desserten, men da den kom, blev vi nødt til at spise videre: Hvid chokolademousse med clementiner, knäck (svenske flødekarameller med nødder, der klistrer til tænderne) samt diverse små chokolader, hjemmelavede såvel som købte. Fadet det blev serveret på, havde fået et drys flormelis, som lignede sne – et fif, jeg vil huske, når jeg skal servere en juledessert eller kage.

Pr. person koster julebordet 495 sv. kr., dvs. 412 danske. En rimelig pris for så meget og så godt mad. Men en malurt i bægeret: det koster 20 kr. at efterlade sin jakke i garderoben. Vi betalte, fordi vi troede, at det var et krav, men spar pengene og tag overtøjet med ind i restauranten, som de fleste andre gjorde. Der er god plads til at lægge det fra sig.

Anyway: Vi vaklede mætte og tilfredse tilbage til hotellet, mens vi beundrede alle juledekorationerne i Malmøs gader, som rigtigt kommer til sin ret i mørket.

Links

Skeppsbron 2

Malmø-guide

Læs også

Vi elsker at shoppe i Malmø

Katrinetorps hyggelige julemarked

5 fede boligbutikker i Malmø

Tag veninderne med til Malmø

Guide: Herretur til Malmø

Prinsesse for en dag på svensk slot

Af Karen Seneca

 

Snapshots i mørket- klik for at forstørre

 

Share Button

Lignende indlæg

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *