Arlington Kirkegård trækker tårer

[vc_row el_position=”first”] [vc_column width=”1/4″] [clear el_position=”first”] [vc_column_text]

Info

Kirkegården er gratis. Åbningstid: Kl. 8-19 alle dage i sommersæsonen. 8 til 17 om vinteren.

[/vc_column_text] [vc_single_image image=”3829″ img_size=”large” img_link_target=”_self”] [vc_column_text el_position=”last”]

Læs også

Uhyggelige sights og grusomme steder

Fange for en dag på Alcatraz

[/vc_column_text] [/vc_column] [vc_column width=”3/4″] [vc_column_text el_position=”first”]

Jeg har været på den militære kirkegård Arlington National Cementery i Washington DC tre gange i mit liv, og hver gang er der noget nyt at lægge mærke til.

Jeg tror, at Arlington kirkegård er den mest betagende kirkegård i verden. At se de endeløse rækker af hvide kors over faldne fra forskellige krige som Vietnamkrigen og vide, at under hvert af dem ligger der en person… Hvis det ikke trækker tårer, har man ingen sjæl.

Mest berømt er de lange rækker af hvide kors, den ukendte soldats grav og John F Kennedys grav med den evige flamme. Ved siden af hans gravsted er Jaqueline Kennedy Onassis begravet, og amerikanerne valfarter dertil for at se det. Kennedy valgte selv, at deres gravsted skulle være på det sted, så de kunne ‘kigge ud over Washington DC’.

9/11 ofre begravet her

Et andet interessant monument er mindesmærket over de syv astronauter, der døde om bord på Challenger i 1986, da den eksploderede efter at have været i luften i 73 sekunder. Det var helt underligt for mig at se det, for jeg bor i Florida, og da rumskibet eksploderede, var jeg på vej til arbejde, og så eksplosionen i himlen foran mig.

Selvom Arlington National Cemetery er en militær kirkegård, er der et område, sektion 27, hvor flere tusinde tidligere slaver er begravet, samt områder for ofrene fra Lockerbie og 9/11-angrebet. Det sidste har et enkelt og smukt mindesmærke med navnene på de 184 mennesker, der omkom, da flyet fløj ind i Pentagon.

Af Lillian Hamilton, Orlando

[/vc_column_text] [vc_single_image image=”1753″ img_size=”full” img_link_target=”_self” el_position=”last”] [/vc_column] [/vc_row] [vc_row el_position=”last”] [vc_column] [/vc_column] [/vc_row]

Share Button

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *