Rejseblokkens Karen Seneca på Bakken

Bakken: Er der virkelig noget om snakken?

Det sagde min 13-årige datter:

“Jeg tror, at det er allerbedst for mindre børn, for de vilde ting er ikke lige så vilde som andre steder for eksempel Tivolis Dæmonen. Men det har været en fed dag!”

Det sagde jeg:

“Flotte rammer med Dyrehaven som baggrund. Der er virkelig mange forlystelser og mange spisesteder, men æstetikken er underprioriteret. Og hvorfor fanden er det så svært at servere en god kop kaffe?”

Foto fra Bakken

Der er noget om snakken… der er varmere på Bakken. I hvert fald var det brandvarmt i går, da min datter, mine to nevøer og jeg selv var på Bakken. Meget varmt! Og meget vand/sodavands/læskekrævende.

Næsten hver sommer tænker jeg: ‘Hvor kunne det være hyggeligt at tage til Klampenborg og gå på Bakken’. Og hver gang jeg er der, tænker jeg: ‘Hvordan kan jeg få lokket ungerne med ud i skoven i stedet?’. For Dyrehaven er et vidunderligt sted med store, smukke træer og fine dyr. Og Bakken er knap så smuk, en hel del mere støjende og temmelig tummelumsk.

Børnene elskede dog at være der og havde en fed dag. Turpas til 249 kr. stykket, roulettespil, 5D-film osv. Turpasset blev dog brugt en hel del gange på yndlingsforlystelserne som vandruchebanen (nevøerne på 10 og 12) og den gamle træruchebane (især min datter). Jeg selv, som ikke engang tør sætte mig op i en ruchebane, stod meget. Og stod. Og stod. Og ventede ved hver forlystelse.

Pivskid med pladsproblemer

Og det er helt ok, jeg er vant til at vente i forlystelsesparker, fordi jeg er sådan en pivskid, men på Bakken er det ikke specielt hyggeligt at være jakke-hatte-bæger-holder, da der er så få hyggekroge. Der er mange spisesteder, som lokker med gammeldags retter som rejecocktail og oksefilet med bearnaise. Der er også en del junk food-steder, men hyggelige kroge og cafeer er henvist til Tivoli.

Jeg ledte desperat efter en god kop kaffe. Ikke nødvendigvis a la Baresso men der hen af, og det var umuligt at frembringe. Kop 1: En maskine-cappucino med mælkepulver var gyselig, kop 2 en almindelig kaffe med en sjat letmælk var kun lettere tålelig. Til gengæld var ungerne vilde med deres Slush Ice Refill, som kunne fyldes ad libitum for 45 kr.

Sjove spøgelser

En af de ting ungerne lokkede mig med til, var spøgelseshuset. Thumbs up for det! Det var virkelig uhyggeligt og både min datter og jeg storskreg, fra vi satte os i vognen, til turen var færdig. 5D-filmen ‘Haunted House’ morede mig også, men ungerne syntes, at den var lidt kedelig. Og jeg kan godt se, at når man har været i Disney World og set deres effekter, er Bakkens 5D-biograf meget lidt 4- og 5D. Der er luftpust på publikum, sæderne gynger i takt med filmens handling og figurerne bevæger sig ud af lærredet. Jeg synes faktisk, at det er sjovt. Også selv om det er temmelig langt fra Disneys vilde effekter.

Der er noget om snakken. Det ér sjovt på Bakken. Og vi hyggede os sammen. Personligt ville jeg nu hellere være i Sommerland Sjælland eller Fårup Sommerland, fordi der er så mange oaser. Det er der også i skoven, der omgiver Bakken, men det er for langt væk i forhold til ungernes forlystelser.

PS: Jeg fik dog lokket børnene til at tage vores fish & chips (læs: pommes frites og fiskefiletter) med ud i skoven og spise det der.

Af Karen Seneca

 

Bakken Jeppe

 

Share Button

Lignende indlæg

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *