Udsigtsfoto til artikel: Oplev Barcelona på tre dage

Rejseguide: Oplev Barcelona på tre dage

Du skal bruge tre dage i den catalanske hovedstad. Du har naturligvis forberedt dig: Venner, bekendte og diverse guidebøger har givet dig must-sees  til godt og vel en uges tid. Og nu står du og skal gøre det, der er værst på en ferie: At vælge fra.

Og hvordan gør man så allerbedst det? Du scorer nok ikke mange point hos den rutinerede globetrotter, men der er alligevel god grund til hive et par timer ud af kalenderen, portemonnæen op ad lommen og betale for en (eller flere) tur(e) i de store, røde turistbusser. Fordel: Du får set rigtig meget af byen, og du kan dermed lave en plan for, hvad de næste par dage skal gå med.

Overblik fra bussen

Det var i hvert fald, hvad dette trepersoners-rejseselskab gjorde. Forslaget om en tur i de internationalt kendte busser kom fra min mor og turens ældste deltager – en kvinde i 50’erne, og de to yngre – en kvinde i 20’erne og en i 30’erne var i første omgang skeptiske.

Men faktum er, at vi så byen på en helt anden måde, end hvis vi havde transporteret os på gåben eller med metro. Og da vi nåede hotellet sent om aftenen på førstedagen, kunne vi sammen lægge en plan for, hvad vi absolut ville se – og hvad vi sagtens kunne undvære i denne omgang. Så oplev Barcelona ‘by bus’ den første dag, og gå så videre derfra.

I Gaudís sko

Siger man Barcelona, siger man automatisk også arkitektur. Siger man arkitektur, er det meget svært at komme uden om Antonio Gaudí. Derfor var to af punkterne på den endelige turistliste: La Sagrada Familia – Gaudís imponerende katedral, der i dag – 130 år efter opførelsen begyndte – stadig ikke står færdig, og Park Güell, hvor det er gratis at komme ind, men det til gengæld koster på kaloriekontoen at nå op til. Parken ligger højt i den nordlige del af byen.

Det gør heldigvis, at den – ud over den berømte arkitekts særegne bygninger – også byder på en spektakulær udsigt over hele den catalanske hovedstad og Middelhavet.

Gadekunst og marked

Også La Rambla – det spanske svar på Strøget i København – fortjener et besøg. Gaden, der strækker sig fra centrum ved Pl. Catalunya og hele vejen ned til havnefronten, emmer af liv og glade dage med masser af gadekunstnere og små boder med alskens tingeltangel. Og i en sidegade ligger et af de mest fantastiske markeder, La Bogueria. Frugt, grønt, kød, ost, delikatesser – her kan du få præcis, hvad hjertet og smagsløgene begærer.

Apropos smagsløg: Ingen tur til Spanien uden minimum en gang tapas. Det blev til mere end et for vores vedkommende, men undersøg gerne hjemmefra, hvilke restauranter der er gode – for vi var i hvert fald ikke lige heldige, når vi på tom mave efter kulturelle indslag og shopping, skulle have fyldt depoterne op til en ny omgang indtryk i storbyen.

Top 5

  1. La Sagrada Familia: Antonio Gaudís mest berømte værk. Bygningsarbejdet med katedralen begyndte i 1883, og det er den dag i dag – 130 år senere – stadig i gang.
  2. Ramblaen: Den mest populære gade i hele den catalanske hovedstad, der løber fra centrum ved Pl. Catalunya og hele vejen ned til havnefronten.  Her er der altid masser af liv og glade dage.
  3. Park Güell: 20 hektar stor park med frodige, grønne områder tegnet af Gaudí. Parken er først og fremmest kendt for den bølgede mosaik-bænk på terrassen, hvor du kan sidde og nyde udsigten over det meste af byen.
  4. Picasso-museet: Her kan man først og fremmest se værker fra den tidlige periode i kunstnerens produktion. Picasso (1881-1973) boede i Barcelona fra 1895-1904.
  5. FC Barcelona-museet: På Camp Nou kan du se, hvor magiske Lionel Messi tryller uge efter uge i den hjemlige spanske liga og i Champions League. På museet traver du igennem den stolte fodboldsklubs 113 år lange historie. Gå ikke glip af billederne af Allan Simonsen og Michael Laudrup, der begge har optrådt for klubben.

Se mere her

Fantastiske spisesteder i Barcelona

barcelonaturisme.com

Sådan kom vi rundt

Oplev Barcelona med mindst mulig besvær. Hvis du har planer om at se byen fra øst til vest og nord til syd, er det en rigtig god ide at investere i et Barcelona Card, som kan bestilles hjemmefra med ca. 10 procent rabat og afhentes i turistinformation i lufthavnen eller på Pl. Catalunya (ved Ramblaen). Kortet kan fås fra to til fem dage. Det gælder med metro, bus, sporvogn og tog til og fra lufthavnen.

Tekst og fotos af Maria Kramer, København

Share Button

Lignende indlæg

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *