Toget bugter sig gennem bjergene til Machu Picchu

Underholdning til rejsen: Her er de bedste danske podcasts

Til lands, til vands og i luften. Disse podcasts vil få din rejse til at virke meget kortere, end den er.

Hver eneste gang jeg skal flyve, sørger jeg for at hente podcast-serier til min telefon, så jeg kan lytte til dem højt oppe i skyerne. Tiden løber af sted, mens jeg iført høretelefoner sidder og bliver underholdt og informeret.

Da jeg har rådyrket podcasts i flere år, vil jeg dele mine favoritter med jer. Her er mine bud på de bedste danske podcasts:

Man kan aldrig vide

Manden, der snyder, svindler og bedrager. Ofrene er mange – fra hans egne familiemedlemmer til en masse romantiske kvinder, fra arbejdsgivere til hoteller, natklubber og banker.

Lytteren kan ikke få nok, for denne Mads er ren gift for godtroende og gode mennesker. Og Gud, hvor er det spændende! Hør mere HER.

 

Third Ear x Politiken

Katte, der pludseligt forsvinder på Bornholm, en svindlerkvinde, der særligt bedrager folk, der driver klostre og refugier, ex-scientolog, som fortæller om sin besynderlige rejse ind og ud af sekten, en dansk dreng, der ender med at blive IS-kriger.

Ja, listen over de fremragende og interessante podcasts er lang. Third Ear x Politiken har både serier på op til syv afsnit og en times-udsendelser. Deres podcast er en guldgrube af lytte-oplevelser.

Det perfekte offer

En nattevagt forgriber sig på psykiatriske patienter. Dette er historien om nattevagten og de perfekte ofre. Serien har fem afsnit, og journalisten bag podcastet fortjener ros for sin indsats.

Huxi og det Gode Gamle Folketing

Jeg holder meget af denne serie med über-skønne Huxi Bach og eks-folketingspolitikere. Disse politikere tør endelig at tale frit fra leveren, nu hvor de ikke længere sidder i folketinget.

Det er både befriende at høre deres meninger om ugens politiske emne og en god måde at få indblik i aktuelle emner på.

Hitlers Æselører

Journalist Jarl Cordua hiver af og til en gæst i studiet for at tale om en aktuel bog om 2. verdenskrig. Selvom krigen ligger langt tilbage, udgives der stadig bog efter bog om emnet. Og de fleste af dem er interessante.

I ‘Hitlers Æselører’ kan du scrolle ned over emnelisten og finde alt fra danske koncentrationslejrfanger til kvinderne i Den Røde Hær.

Dårligdommerne

Det kan godt være, at jeg hverken er dreng eller drengerøv, men så må jeg være en pigerøv. Jeg er nemlig vild med de tre drengerøve, der udgør ‘Dårligdommerne’. Konceptet er enkelt: Gutterne ser en dårlig, dansk film og gennem-nedrakker den sammen.

Af film har de blandt andet set noget så vederstyggelig som ‘Elvis Hansen, en samfundshjælper’, ‘Polle Fiction’ og ‘Fidibus’. Også nyere film som Tarok er kommet under gutternes ukærlige behandling. Lyder det groft? Det er det også, men de tre dårligdommere er et sjovt bekendtskab, og de har en stor viden om film. Så jeg tilgiver dem gerne infantile udtryk som pattelademadder.

Kongerækken

I de knap så gode, gamle dage skulle de stakkels elever lære hele kongerækken udenad. Det skal vi heldigvis ikke i dag. Til gengæld er det så som så med kendskabet til den danske historie.

Når man lytter til historikeren Hans Erik Havsteen og journalisten Anders Ollings podcasts, får man Danmarkshistorien serveret med humor og viden.

Kirsten Birgit og Co er et af de bedste danske podcasts
Kirsten Birgit fra ‘Den Korte Radioavis’. Foto: Klaus Ved­felt, Radio24syv.

Den Korte Radioavis

Er der mon nogen, som ikke har hørt – eller hørt om – Kirsten Birgit Schiøtz Kretz Hørsholm og hendes skvattede redaktør Rasmus Bruun? Hvis du er en af de heldige, der ikke kender dem, skulle du unde dig selv at gå i gang.

I begyndelsen kan det være lidt forvirrende at gennemskue, hvad der foregår i satireserien, men jeg lover dig, at så snart du har lyttet til et par podcasts, er du hooked. ‘Den Korte Radioavis’ er et af de bedste danske podcasts, og kan også høres på Radio24syv hverdage fra kl. 13 til 14. (Opdateret: Nu hedder det Den Korte Weekendavis, som kun kommer en gang om ugen)

Hvad hører du?

Næste gang kommer jeg med ideer til engelsk-sprogede podcasts. Hvis du har gode forslag til danske såvel som engelske, må du meget gerne skrive dem i kommentarsporet. Læs også mine fem favoritter blandt true crime-podcasts: Fem dødspændende podcasts til ferien.

 

Læs også

Værsgo og spis: Verdens værste mad 

44 genstande og masser af sol – læs om vores ferievaner

Geocaching er gratis sjov for hele familien

Gratis rejse-app hjælper i udlandet 

Af Karen Seneca

 

Share Button

Lignende indlæg

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *