Familieferie i Prag, Foto fra Voksmuseum

Gys og gamle kommunister i Prag

Den tjekkiske hovedstad Prag er meget stolt af sit bysbarn, forfatteren Franz Kafka, og naturligvis er han også til stede i byens voksmuseum Praha Wax Museum. Omend kun som voksdukke. En meget pæn voksdukke.

Museet er ikke stort, men hvis forældrene skal have lov til at gå rundt på den jødiske kirkegård og se de mange museer og kirker, skal børnene vel også have det sjovt, og det har de fleste børn og barnlige sjæle på et voksmuseum. Hvor kan man ellers se Michael Jackson næsten i levende live? Og Bill Clinton? Og hvor har man ellers set Albert Einstein sidde i en gynge, andet end på et voksmuseum?

 

pragvoksmuseum

 

Rædselskabinettet hos Madame Tussauds i London er fyldt af tænderskærende rædseler som den elektriske stol og den franske guillotine, men i Prag er det anderledes: Her er en stribe af de tidligere kommunistledere udstillet bag en anklagebænk med hammer og segl i baggrunden.

Hvis man ikke er blevet skræmt af d’herrer, kan man gå et par døre længere ned ad vejen og se Torturmuseet.

Der er rabat, hvis man køber billet til begge museer. Det gjorde vi, og det er ærlig talt temmelig klamt at gå rundt derinde, især når man tænker på, at de stakkels voksfigurer og skeletter som sidder i gabestok, ligger på pinebænken og er placeret i alle mulige andre afskyelige opfindelser, engang var erstattet af mennesker.

Af Karen Seneca

Fakta

Praha Wax Museum, Celetná 6.

Åbningstider: Kl. 10 til kl. 21.

Museum Tortury, Náměstí Svornosti č. p. 1.

Åbningstider: Kl. 9 til kl. 20.

Pris: 6 euro for voksne, 3 for børn.

Henholdsvis 10 og 5 euro, hvis I køber billetter til begge museer.

Læs også

 4 museer du bare skal se

Mor og datterforkælelse i Prag

 

Share Button

Lignende indlæg

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *