Følg de danske fodspor i Tyskland

Dansk design, Olsen Bandens fanklub, kunstnere, kongelige og sågar en dansk pølsevogn, der efter sigende sælger de bedste hot dogs i Tyskland. Vi har sat vores fodspor eftertrykkeligt i vores naboland syd for grænsen. Og nu har Tysklands turistbureau samlet hele herligheden på en hjemmeside og i en app under navnet: Danske links.

Pointen er, at det skal være let for danske turister i Tyskland at finde alle de steder, hvor danskere har markeret sig – og hvor de stadig markerer sig. For eksempel kan man se den berømte danske kunstner Olafur Eliassons kunstværk ‘Umschreibung’ i München eller spise en dansk hotdog fra Danmark Snack på St. Pauli i Hamborg.

Du kan også besøge det lille jagtslot Jagdschloss Gelbensande nær Rostock, hvor dronning Margrethes farmor, Alexandrine, tilbragte sine ferier som barn. Eller tage til Celle, hvor der er masser af spor efter Caroline Mathilde, som levede her de sidste år af sit liv. Caroline Mathilde er dronningen, der forelskede sig i Struense – en kærlighedshistorie, der endte i en tragedie, og som er blevet levendegjort i filmen Dronningens livlæge.

Følg sporene på kortet

425 danske hot spots er samlet på hjemmesiden og i app’en, og tyskerne håber, at det kan lokke flere danskere til at holde ferie og følge de danske fodspor i Tyskland:

‘Historisk, kuriøst, kulturelt eller kongeligt – vi inviterer danskerne til at udforske Tysklands danske spor: på hjemmesiden Danish Links, i den gratis app, men selvfølgelig allerhelst i virkelighedens verden”, siger Bernd Hässler, Tysklands turistchef i Danmark.

Her på Rejseblokken synes vi slet ikke, at det er nogen dårlig ide, for vi kender nok alle sammen den situation, at man besøger et land, og pludselig bliver overrasket over at finde et dansk islæt. Det er som regel ‘hyggeligt’ at støde på danske fodspor i udlandet.

På dette kort kan du se alle de 425 steder markeret med pile. Tryk på en pil og find ud af, hvad det handler om: Tysklandskort

Om Tyskland

Havnerundfart i Hamborg blandt kolosser og kraner

Besøg en tysk airbus-fabrik

Marcipanhimmelen ligger i Lübeck

Er du også vild med Berlin? Klik her

Lübeck er den perfekte juleby

Link til app

The danish links

Af Karen Seneca

Share Button

Lignende indlæg

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *