Keld Petersen i gang med geocaching

Gratis, digital skattejagt på ferien: Geocaching

Vil du ud, hvor de færreste turister kommer, er det en ide at overveje geocaching. Det er en slags digital skattejagt, hvor folk gemmer en plastikboks med logbog og af og til en lille gave et sted og indtaster koordinater på Geocaching.com, så andre kan finde dem.
Og det er nøjagtigt det, der har ført Keld og Lone Petersen til 64 forskellige lande på ti år. Parret bruger geocaching, når de rejser, og anbefaler, at andre kaster sig ud i jagten på de små plastikbeholdere. På den måde får man nemlig besøgt steder, man ikke kan læse om i almindelige rejseguides.
– Dem, der placerer geocaches, gør det jo, fordi de gerne vil vise noget frem. Derfor kommer vi nogle steder, andre turister ikke gør, fortæller Keld:

På toppen af et bjerg

– Vi får nogle helt fantastiske oplevelser. I USA ledte vi efter en cache i et smukt bjergområde. Selve cachen var nem nok at finde, da vi først fandt op på toppen af bjerget, men udfordringen var at komme derop. Der var mange vildspor, og det var en spændende og sjov cache at køre efter.
Det er gratis at geocache, og man behøver ikke at rejse rundt i hele verden for at forfølge de små skatte. Der er masser af dem gemt herhjemme, blandt andet har dækproducenten Bridgestone lavet en GeoTur til 30 steder i Danmark. Og ægteparret Petersen bruger Bridgestone til at hjælpe med at planlægge deres ture.
Om et par uger drager ægteparret til USA og Sydamerika for at finde flere “skatte” og dermed opleve ting, som andre turister måske overser. Men en ting er sikkert. De når aldrig at finde alle geocaches i verden, der er nemlig ca. tre millioner verden over, hvoraf ca. 30.000 befinder sig i Danmark.

Læs mere

Du kan læse Mette Lindgaards indlæg om geocaching her: Geocaching er gratis sjov for børnefamilier.

Og se mere om fænomenet på hjemmesiden Geocaching.com ved at klikke HER.

Af Karen Seneca

Share Button

Lignende indlæg

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *