Chancery Pub

Forelsket i Dublin, den dejlige dame

[vc_row el_position=”first last”] [vc_column width=”1/4″] [vc_column_text el_position=”first last”]

Læs også

Elsker du musik? Tag til Tradfest i Dublin

Besøg Guinness Storehouse – en verden af øl

Her er Europas billigste by

Bo gratis i hele verden

Nationaldrikke: Hvad skal jeg drikke og hvor?

 

 

 

Kendte dubliners

Oscar Wilde

Bram Stoker

James Joyce

Bono & U2

Sinead O’Connor

Bob Geldolf

Colin Farell

Gabriel Byrne

 

[/vc_column_text] [/vc_column] [vc_column width=”3/4″] [vc_column_text el_position=”first”]

Jeg er netop vendt tilbage til København fra Dublin, og mit hjerte er ikke helt kommet med. Det banker stadig i den irske hovedstad, som har en vibrerende, dirrende puls, der er uden sidestykke i Europa.

Der er imponerende i Rom, interessant i Berlin og smukt i Barcelona, men Dublin har noget særligt, som de andre byer ikke har: Dubliners. Ikke gruppen – og dog, det har de jo også – men byens borgere.

Disse storsnakkende, højttalende, generøse mennesker, hvis motto er ‘let’s have a craic’ (craic er det gælliske ord for sjov eller fest). Og jeg skal den ondelyneme love for, at jeg havde masser af ‘craic’ i byen. Det er faktisk svært at undgå. Især fordi der er over 1.000 pubber i Dublin, og de besøges flittigt dagen lang, ugen rundt.

Dublins pubber er spækket med billeder, mørklakeret træ og sjove gamle ting. Her er det The Old Storehouse i Temple Bar, som serverer fabelagtige Fish & Chips.
Dublins pubber er spækket med billeder, mørklakeret træ og sjove gamle ting. Her er det The Old Storehouse i Temple Bar, som serverer fabelagtige Fish & Chips.

 

Det er supernemt at komme i kontakt med folk. Går du ind på en pub og bestiller a pint of Guinness – og det gør du, for det er verdens bedste øl – kan du være temmelig sikker på, at spørgsmålet ‘Hvor er du fra?’, kommer fra en af gæsterne, før du har nået at tælle til ti. Og hvis du er åben, er I hurtigt i gang med en samtale.

For tiden kommer samtalen før eller siden om regeringens uduelighed og uretfærdigheden i, at irerne nu skal til at have vandmålere i deres hjem og betale for deres vandforbrug. Det har de ikke gjort før men i stedet betalt over skatten. Nu kan gennemsnitsfamilien risikere en ekstraudgift på 2.000-4.000 kroner årligt. Svært for en befolkning, der i forvejen lider under finanskrisen.

James beatley
James Beatley er violinbygger i Dublin, og jeg var så heldig at besøge ham på hans værksted.

 

Men selvom Irland har været hårdt presset siden 2008 med en stor arbejdsløshed, en hjælpepakke fra EU og nærmest en masseudvandring til især Australien og Canada, finder du stadig det særlige irske hjerterum i hele Dublin. Og musikken spiller som altid. På gaderne, hvor niveauet rangerer lige fra topdygtige folkesangere til en gammel mand med to klaprende spiseskeer, i Temple Bars turistfyldte pubber og på de lokales stamsteder.

Dublin er i Top 10 over de mest venlige byer i verden på de fleste rejsemagasiners lister. Det er ikke underligt, og jeg glæder mig til at præsentere byen i en række artikler. Og ikke mindst: Til at rejse tilbage dertil.

Af Karen Seneca, som var inviteret til Dublin af Tourism Ireland og Trad Fest

 

[/vc_column_text] [vc_widget_sidebar sidebar_id=”cs-flyskrk-under-artikler” el_position=”last”] [/vc_column] [/vc_row]

Share Button

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *