perchs tea room

Afternoon tea i Perchs Tea Room

 

Information

Perchs Tea Room findes både i Aarhus og København.

Åbningstider i begge byer:

Mandag til fredag fra 11:30 til 17.30.
Lørdag fra 11 til 17.

Læs også

Ritz i London når din te skal være ekstra fin

Her er Københavns smukkeste museum

 

I hjertet af København ligger den kendte tebutik A.C. Perchs Thehandel, som har solgt te til københavnerne i 178 år, og som nu drives af femte generation. Hvad der er lidt mindre kendt er, at Perchs har en tesalon, Perchs Tea Room, på førstesalen, som står fint mål med de engelske teborde.

Tesalonen er temmelig spartansk indrettet, nærmest kedeligt med undtagelse af lysekronerne og de gammeldags malerier, men traktementet og serveringen råder fint bod på det lidt intetsigende rum. Servitricerne og tjenerne ved alt om det, de serverer, og de er utrolig søde til at forklare om alt fra en særlig te fra Indien eller en af husets egne blandinger.

Når tekanden kommer på bordet, kommer hyggen med den. Det er tydeligt at mærke, at gæsterne herinde nyder besøget, og taler med dæmpede stemmer. Der indbydes ligesom ikke til at råbe i Perchs Tea Room. Og tak for det!

Prikken over i’et

Der er over 150 tesorter hos Perchs Thehandel, og menukortet over de forskellige tetyper er langt og fristende – selv for kaffedrikkere. Deres chai er usædvanlig lækker og velduftende, vanilleteen ditto, og deres earl grey er lige i skabet. Men hvad der for alvor gør Perchs Tea Room smags- og seværdig er deres store tebord ‘Perchs store ceremoni’ til 190 kroner.

Her får man en køn opsats med traditionelle engelske lækkerier som scones med lemon curd og clotted cream, små agurkesandwichs og forskellige fine små kager. Ceremonien inkluderer altid te efter eget valg, men hvis man betaler en tyver ekstra, følger der et glas Crémant med.

Hvis du bare vil nøjes med en kande te, koster det 85 kr, en Chai Classic 65 kr. Det er nu aldrig lykkedes os at forlade Perchs Tea Room uden at proppe os med scones og kager.

Den gamle butik

Selve butikken ser næsten ud, som dengang den åbnede i 1835: Den store mahognidisk, te-vægten, lodderne og de fine gyldne tedåser på hylderne. Og alle medarbejdere er klædt i det karakteristiske grønne forklæde. Den mest gennemgribende forvandling butikken har undergået, er dengang de fik elektricitet, ellers holder de stilen.

Og det er stadig forbudt at sælge kaffe i te-butikken, endsige nævne ordet… For priser, reservation mm, se her: Perchs Tea Room.

Af Karen Seneca

Share Button

Lignende indlæg

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *