Guide: Ta’ på venindetur til Malmø

Trænger du og din veninde til at komme lidt væk, så byder Malmø på masser af shopping, lækre spisesteder og afslappede cafeer. Vi har samlet tips til hyggelige steder som inspiration til en skøn venindetur til Malmø.

Shop økologisk

Der findes flere små og forskellige butikker, som sælger økologiske produkter. I øvrigt var Malmø også den første by i Sverige, som blev nomineret og udnævnt til Fairtrade City. I Uma Bazaar tæt ved Gustav Adolfs Torv kan du finde både øko- og fairtrademærket tøj. Du kan også kigge forbi Liebling, som ligger på Davidhallstorg. Butikken sælger bæredygtigt og lokalproduceret tøj.

… eller unikt

Området omkring Davidhallstorg har en masse små, fede butikker med tøj, som du ikke lige falder over i Danmark. Her er en del vintage/genbrugsbutikker med et kræsent udvalg og specielle butikker med cool ting til hjemmet. Se for eksempel Fligue i Underjorden, som kører den glade 50er-60er-stil.
Flique i Underjorden, Davidshallstorg 6, Malmø

… eller stilfuld interiør

På Engelbrektsgatan ligger en række indretningsbutikker som Olsson & Gerthel og Norrgavel. Vi besøgte Norrgavel, som blandt andet har et udvalg af svanemærkede møbler af naturmaterialer i lækkert design.
Norrgavel, Engelbrektsgatan 20, 211 33 Malmø

Læs også: 5 fede butikker i Malmø med ting til boligen

 

ostebutik

Køb lækre oste

I Osthuset ikke langt fra Lilla Torg kan du finde masser af forskellige oste. Butikken har ligget der i over 100 år, og der skulle eftersigende findes over 400 forskellige slags oste i butikken, så det skulle være muligt at finde en, man kan lide.
Skomakaregaten 12, 211 34 Malmø

… eller skøn the

I Fiveoclock The-Handel kan du købe forskellige slags the i både sort, rød og grønne sorter. Butikken er hyggelig på den gammeldags måde.
Skomakaregatan 1, 203 13 Malmø

Indtag frokosten på Lilla Torg

På det centrale Lilla Torg finder du masser af restauranter og hyggelige barer med udeservering. Det er et rigtigt afslappet område, og kan helt sikkert anbefales, men gå lige en runde og tjek maden ud på folks tallerkener – ikke alle steder er lige gode.

… eller ved det farverige Möllevångstorget

Vi fik anbefalet restauranterne og cafeerne omkring og ved Möllevångstorget, som er en anelse mere farverigt og kreativt miljø end spisestederne ved Lilla Torg. Der er 174 forskellige nationaliteter repræsenteret i Malmø, og det kan man mærke i området omkring Möllevångstorget. Det er et kvarter med torvehandel og med butikker og restauranter fra hele verden.

 

Cafe-Sockerbit

Hvil fødderne i hyggelige omgivelser

På den lille cafe Sockerbit i Holmgången kan du hvile fødderne, mens du drikker en kop the, og spiser en af de mange hjemmebagte kager. Indretningen er cosy og helt nede på jorden. Cafeen Lite off Coffeeshop er superhyggelig, du kan både sidde ude og inde, og deres cappuccino er unik: Baristaen former et bamseansigt med mælkeskummet.
Sockerbit, Holmgången, Malmø & Lite Off Coffeeshop, Davidshallstorg, Malmø

 

Hollandia Konditori er et af de steder, man skal besøge på en venindetur til Malmø

… eller spis kage på et traditionelt konditori

På det traditionelle konditori Hollandia kan du få masser af lækre kager både kanelbullar, lagkage, macarons og andre lækkerier. Vi fik henholdsvis et stykke chokoladelagkage + cafe latte og kanelbullar + cappuccino. Begge dele smagte dejligt, stedet var hyggeligt med udeservering og prisen rimelig. Og kan helt klart anbefales.
Hollandia, Södra Förstadsgatan 8, Malmö

Overnat på skønne Mayfair

På Mayfair Hotel dumpede The Beatles forbi i 1967. Det er de meget stolte af på det 100 år gamle hotel midt i Malmø. Og det kan vi godt forstå. Hotellet er med sine fire stjerner over standard, og kan helt klart anbefales. Både værelserne og maden er super lækkert. Tjek priser og værelser på: Mayfair Hotel. Hvis du bruger nogle af hotelsøgemaskinerne, kan du garanteret få et billigere værelse som ramme for din venindetur til Malmø.
Mayfair Hotel Tunneln, Adelgatan 4, 211 22 Malmø

… eller afslut dagen med et dyp

På Ribersborg Kallbadhus kan du både få massage, spa og vinterbade. Du kan læse mere om stedet her: Ribersborg Kallbadhus
Limhamnsvägen, Brygga 1, 217 59 Malmø

Læs også

Du kan læse mere om Malmø og udvalget af butikker og events på: MalmoTown

Se også disse indlæg

5 fede boligbutikker i Malmø

Vi elsker at shoppe i Malmø

Prinsesse for et døgn på et svensk slot

Tip til Skåne: Madvandring og shopping i Höganäs

Skåne: Ta’ på rocket Garage Bar og moderne ølbryggeri

Af Lone Holm. Rejseblokken var inviteret til Malmø af Visit Sweden

Share Button

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *