Portræt af Rejseblokkens Karen Seneca

Av min mave… Eller: Husk nu de rejseforsikringer

Siden den 1. august 2014 dur det gule sygesikringskort ikke længere i Europa.

Det gør det blå til gengæld, og det kan bestilles her:

Borger.dk

Jeg er netop kommet hjem fra Kroatien efter at have forlænget mit ophold med tre dage. Ufrivilligt. Jeg rendte nemlig ind i en madforgiftning søndag, et halvt døgn før hjemrejsen, og selvom maven stadig kramper, skynder jeg mig at bringe denne opfordring: Husk nu at have styr på dine rejseforsikringer, før du tager på ferie.

Jeg skulle have rejst hjem til Danmark kl. 4 natten til mandag. Men, men, men: Søndag eftermiddag slugte jeg to østers. Kun to. Jeg afskyr de bæster, men af høflighed overfor værten ‘hældte jeg dem i mig’ med en god portion kuldegysninger.

Det var intet mod de kuldegysninger, jeg fik et par timer senere! Ud af det blå, i et turisttog midt ude på en lille ø, begyndte det hele at sejle for mig. Og sejle. Og sejle. Kvalmen væltede op i mig, jeg blev svimmel og frøs, men tænkte, at det måtte gå over af sig selv. Jeg mener: Hvem bliver køresyg af at sidde i et lille futtog?

Jeg skal skåne dig for detaljerne, men vil blot sige, at det gik meget stærkt (og at jeg sandsynligvis ødelagde appetitten for de mennesker, der sad på udendørs restauranter og spiste, da jeg kastede op lige foran dem). Ind i bil, ned i båd, afsted i bil igen til hospitalet. Her fik jeg taget prøver og lagt drop, for jeg havde slået min egen rekord i kropstemperatur: 35,4 grader. Så tro da pokker, at jeg rystede af kulde!

Læs også klummen: Så slap dog af kvinde!

Mit lille rejseselskab tog af sted til aftalt tid, selv måtte jeg blive dernede. Alene og syg på et hotelværelse i tre døgn. Men jeg var heldig:

1) Jeg var bl.a. inviteret til landet af Valamar hotelkæden, som betalte hospitalet, der nægtede at se på mit gule sygesikringskort, og som lod mig blive på mit værelse, til jeg rejste hjem. Dermed slap jeg for at tage stilling til forsikring på et tidspunkt, hvor jeg ikke havde overskud til noget.

2) Returrejsen fra Pula til København er ret billig: 1.600 kr. for taxa til lufthavnen og fly til Danmark, så det var ikke et kæmpe udlæg i forhold til, hvis jeg befandt mig et obskurt sted i for eksempel Indien.

3) Jeg har en årsrejseforsikring, der dækker hele verden. Det koster ca. 600 kr. om året, og rejser man mere end en gang om året, kan det ofte betale sig i stedet for at købe rejsebureauernes eller flyselskabernes forsikringer.

Nu er jeg tilbage, ikke i den fineste form, men jeg har allerede bestilt blåt sygesikringsbevis og tjekket min rejseforsikring. Og det håber jeg også, at du gør, hvis du har ferie- og rejseplaner. Ellers kan ferien gå hen og blive meget dyr.

Du kan læse mere om rejseforsikringer her: Forbruger Europa, og du kan også se mit indlæg om at undgå tyveri på rejsen: Sådan undgår du tyverier i din ferie.

Af Karen Seneca

 

Share Button

Lignende indlæg

2 thoughts on “Av min mave… Eller: Husk nu de rejseforsikringer

  1. Jeg vil gerne til dette emne her, gøre opmærksom på at man nu nemt og bekvemt kan komme i kontakt med en dansk læge online. Så sidder du ude i verden og er syg, har en bekymring eller ønsker en second opinion, kan du nu modtage en emailkonsultation fra en dansk læge. Der svares typisk inden for 3-6 timer, og koster 75 kr. Du finder denne nye side og koncept her: https://laegecheck.dk

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *