Kom i julestemning inden juleaften

Fotos: Den Gamle By i Aarhus

Nu er det jul… i hvert fald lige om lidt. Hvis du stadig mangler lidt julestemning, er der mange muligheder rundt omkring i landet. Vi har samlet et udvalg her, og hvis du vil søge videre, kan du besøge Visit Denmarks side. Her er en liste over arrangementer i hele landet: Visit Denmark. Glædelig førjul!

Aarhus

Jul i den gamle by er bygget op som en kavalkade og dækker forskellige perioder i Danmarkshistorien: Fra renæssancestuen fra 1625 til stuerne med de første juletræer i 1800-tallet. Der er sågar et område fra 1874 med julepynt a la halvfjerdserne, hvor den ikke får for lidt med plastikpynt.

Her er boder, mad, sjove gaveideer og meget, meget andet.

Åbningstid i weekenden: 10-18, Pris: 110, gratis entré for børn under 18 år.

København

Du kan lige nå Christianias fantastiske julemarked i Den Grå Hal. Den lukker i dag, fredag, kl. 18, har gratis entré, og plejer at være superhyggelig. Samtidig kan du nå at købe de sidste julegaver. Se mere her: Christianias julemarked.

Jul i Nyhavn

Her er brandhyggeligt med julelys, boder med gaver og lækkerier, varmelamper til de kuldskære og meget andet. Og husk at gå hen og kig på D’Angleterres smukke juleudsmykning.

Åbningstider: Lørdag 11-20, Søndag: 11-18, Pris: Gratis

Tivoli

I år giver Tivoli den gas med russisk tema og levende rensdyr, der går i en indhegning tæt på Pantomimeteatret. Alle forlystelserne har åbnet, men det er først og fremmest de tusindvis af lys og juledekorationer, der tager pusten fra en. Se også Lones artikel fra hendes besøg i Tivoli: Jul i Tivoli, dejligt men dyrt.

Åbningstid: 11-23. Pris: 95 kr, alle under 8 har gratis entré.

Aalborg

Julemarkedet på Torvet er centreret om Gammeltorv. Her er musik, boder, karrusel for de mindste og meget andet. De mindre børn kan få en snak med julemanden på torvet efter kl. 12 søndag, og de store (læs: voksne) kan få sig en gløgg i en pause mellem julehandlen.

Åbningstider i weekenden: 11-19 lørdag, Pris: Gratis

Nordsjælland

Her finder et væld af hyggelige juleaktiviteter sted, fra juleomvisning inkl. julehistorier på Frederiksborg Slot til Jul på Kronborg, hvor der er et hyggeligt marked. Se mere her: Jul i kongernes Nordsjælland.

Tønder

Jul i Tønder lokker med en god, gammeldags julestemning blandet med moderne oplevelser. Torvet er udgangspunktet for juleaktiviteterne og markedet, hvor en masse små boder sælger lækkerier til julen.

Djursland

Gl. Estrup Landbrugsmuseum i Auning har lagt an til den hyggeligste weekend, hvor man bl.a. kan se, hvordan tjenestefolkene i gamle dage forberedte sig til julen, deltage i julebagning og andre workshops.

Åbningstider i weekenden: 10-18, Pris: 85 kr., børn under 18 gratis entré.

Byer som Randers, Grenå og Ebeltoft har også julemarkeder og juleaktiviteter i weekenden. Se mere her: Jul på Djursland.

Share Button

Lignende indlæg

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *