Inspiration: Krydstogtsferie for de kræsne

 

Star Clippers til artikel om kyrdstogtsferieKrydstogtsferie, hvor man kan dykke

Har du også stået og sukket dybt og inderligt ved havnekajen? Drømt dig langt væk til de syv verdenshave og fået tårer i øjnene ved synet af majestætiske gamle sejlskibe til The Tall Ships’ Races, Cutty Sark eller en af de andre sejlskibsarrangementer rundt om i verden, så læs med her. 

Af gæsteblogger Anette Lillevang KristiansenFotos: Starclippers

De enorme hvide sejl smælder dramatisk i den hede salte blæst, legesyge delfiner springer ivrigt i flok om stævnen og det knirker stemningsfuldt i det gamle tovværk og mahognipanelerne, mens kaptajnen skuer mod palmeklædte småøer i horisonten, og med myndig hånd styrer sit stolte skib udenom rev og faretruende skær.

Lyder det ikke bare som starten på ens barndoms yndlingsbøger om brave sømænd, der sejlede på de syv verdenshave med længsel i brystet efter en yndig pige i Polynesien? Lige dele James Cook og Johnny Depp og så måske lige en knivspids Robinson Crusoe – kan du ikke lige se det for dig?

Jeg bliver i hvert fald aldeles blød i knæene, når jeg ser et sejlskib; det kribler i fingrene og saltvandet i mine årer begynder i den grad at koge. Min far var sømand i sine unge dage, så trangen til det blå ocean, gamle sejlskibe, messingsekstanter og mahognitræ med adskillige lag lak – ja, det har jeg vist ikke fra fremmede.

Men hvor finder man lige et rigtigt klassisk sejlskib nu om dage? Som gammel søfartsnation har Danmark jo en rig historie omkring sejlads, og man kan altid tage til et sejlskibstræf herhjemme eller opsøge kajen i en hvilken som helst havneby verden over. Her kan man ofte være heldig, at støde på et rigtigt sejlskib – sværere er det dog at få lov til at sejle med et.

Det problem har det svenske rejsebureau Star Clippers rådet bod på. Her kan du nemlig få det fuldendte krydstogt med en af deres tre smukke gammeldags sejlskibe, og hvad enten du drømmer om en oplevelsesrig Atlanterhavskrydsning, sejlads mellem romantiske små palmeøer i det caribiske hav eller at lægge til i en af de mange historiske byer omkring Middelhavet, ja, så kan Star Clippers hjælpe dig med at få dit ønske opfyldt.

Nyt skib på vej

Enhver skibsentusiast vil føle sig i sit helt rette element på en af Star Clippers tre sejlskibe Royal Clipper, Star Clipper eller Star Flyer, og en unik rejse med en af dem er absolut et lækkert alternativ til de traditionelle krydstogtsskibe, som jo ofte har plads til flere tusinde passagerer.

På det største sejlskib Royal Clipper er der plads til 227 gæster og en besætning på 106, mens de to andre skibe, der er lidt mindre, hver har plads til 170 gæster og 74 besætningsmedlemmer, så turen bliver på alle måder en mere intim oplevelse end på de helt store krydstogtsskibe. Man skal holde af at snakke med andre, og være social, da det jo er en gammeldags måde at rejse på. Ja, man gør jo noget så sofistikeret som at konversere med hinanden, og der er sikkert også rig mulighed for og lejlighed til at fortælle røverhistorier under et krydstogt, og at man så er i smukke og eksklusive omgivelser kan jo gøre, at mundtøjet kommer rigtigt på gled.

Star Clippers blev grundlagt i 1989 af den svenske iværksætter og Classic Boat entusiast, Mikael Krafft, der startede med to identiske firemastede sejlskibe. Først kom Star Flyer til i 1991 og siden hendes tvillingesøster Star Clipper i 1992. De to sejlskibe var de to første sejlskibe af denne type bygget siden 1910, og i 2000 kom det tredje sejlskib, femmasteren Royal Clipper, til – det største sejlskib af sin slags i verden i dag.

Alle tre skibe har topmoderne hightech værelser, opholdsrum og restaurant og tilbyder gæsterne komfortabel sejlads, luksuriøse og æstetiske omgivelser med blandt andet et veludstyret bibliotek med pejs, piano-lounge, pool, gourmetmad, udendørs tropical bar og selvfølgelig kompromisløs yacht-sikkerhed. Alle skibene er bygget som de rigtige klassiske gammeldags sejlskibe, så selv den mest kræsne gæst vil føle sig i det nostalgiske hjørne.

I øjeblikket er man i gang med at bygge endnu et sejlskib, der bliver verdens største. Den sættes i søen i 2017, og bliver en næsten-replika af det historiske skib France II, verdens største square rigger-skib fra 1911. Skibet, der endnu ikke er navngivet, kommer til at kunne rumme 300 gæster, får tre pools og 150 kahytter – herunder 34 suiter med balkon og fire luksuskahytter.

Krydstogtsformen vinder frem

Og hvor kunne du så drømme allermest om at sejle hen? Har du altid ønsket dig at krydse et ocean eller sejle gennem panamakanalen? Er du mest til små dovne palmeøer i Caribien? Templer eller religiøse farverige optog i Asien? Eller skal du helst have din nysgerrighed stillet omkring historiske byer og områder i det europæiske omkring Middelhavet? Hos Star Clippers er der noget for enhver smag og man behøver ikke at lede ret længe efter sit drømmekrydstogt.

Atlanterhavskrydsningen starter i Rom, ud gennem Middelhavet og til Grand Canaria og herefter tværs over Atlanterhavet til Barbados eller St. Martin i det nordøstlige Caribien og tager 28 dage. På sejladserne i Caribien kan man vælge at sejle rundt til Cuba, Cayman-øerne, Jamaica, St. Martin, Grenadinerne og på nogle af turene Panamakanalen. Hver pakke har forskellige øer og disse sejladser tager 5, 7 eller 11 dage.

I Middelhavet kan man vælge det østlige Middelhav med Athen, Venedig, Rom og andre rejser hvor Montenegro, Kroatien, Korsika, Malaga og Lissabon indgår. En af rejserne inkluderer Monaco Grand Prix‘et, så der er masser af spændende muligheder, også i Europa. På et krydstogt i Østen sejler man fra Singapore til Phuket i Thailand eller omvendt og lægger til ved tre fire øer som for eksempel Penang og Langkawi på Malaysias vestkyst.

Firmaet fortæller, at rigtig mange, helt op til 67 procent af deres gæster, er gengangere, og man har af samme grund også lavet en ship board credit-ordning, hvor gæsterne optjener point, for hver rejse de er på, som de så kan bruge på et nyt krydstogt.

Generelt så oplever de, at mange forskellige mennesker har interesse i at feriere på denne måde, og på deres krydstogter ser de gæster af mange nationaliteter. Det er en afslappende og behagelig måde at rejse på og folk bestemmer selv, hvor meget de vil deltage i udflugter.

Man kan leje cykler eller bare gå en tur, når man er kommet i land eller man kan blive ombord og slappe af på dækket, så på denne måde appellerer denne form for ferie til et bredt publikum, og hvem har da ikke også lyst til bare at blive forkælet i smukke omgivelser? Jeg er i hvert fald begyndt at drømme mig langt væk fra den danske vinter, og det gør på ingen måder noget, at det bliver til et sted, der er varmt, solbeskinnet og fyldt med lystigt legende delfiner.

Faktaboks

Mad/drikke: Maden er inkluderet og serveres typisk som buffet. Der er Michelin kok ombord og han laver ofte temamiddage. Husets vin koster ca. 15-20 Euro, drinks omkring 2-3 Euro i baren. Der er ofte vinsmagning på programmet ombord: Her koster vine omkring 50-60 Euro pr. flaske.

Stemning er generelt afslappet og der er ingen dresscode, selvom det er yderst elegante omgivelser ombord på skibene. Folk er typisk praktisk klædt.

Dykning med certificeret dykkerinstruktør kan tilkøbes.

Kajakker er inkluderet i prisen, alt udstyr til aktiviteter på vand, såsom snorkling er inkluderet.

Der er et sejlkyndigt personale, der gerne hjælper én og man må gerne besøge kaptajnen på broen – han fortæller gerne om skibet og om det at sejle.

Udflugter er i nogle tilfælde inkluderet, andre kan tilkøbes.

Der er en lille butik ombord på alle tre skibe, hvor man kan købe souvenirs og de mest nødvendige ting, som man lige kan få brug for.

Royal Clipper og det nye skib har spaområde med massage og skønhedsbehandlinger.

Omholdsrum på krydstogtskibet Star Clippers

 

Share Button

2 thoughts on “Inspiration: Krydstogtsferie for de kræsne

  1. Ej, det lyder fuldstændig eventyrligt! Jeg anede ikke at der fandtes den slags krydstogter! Tak for inspirationen 🙂

    Dbh. Lise
    /Eventyrsstyrelsen.dk
    /Freerangetravellers.com

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *