Legoland

Legoland hitter, men fastfooden er klodset

Det er for mit vedkommende første besøg i Legoland, siden jeg var barn og min datters allerførste besøg, så forventningerne var høje til det klodsede land lidt udenfor Billund.

Man møder Miniland, som det første, når man kommer ind, og det er stadig lige så imponerende, som jeg husker det. Det er flot og fascinerende bygget, og man kan få meget tid til at gå med at kigge på de mange små detaljer i byggeriet. Selv min 7-årige datter syntes, at det var sjovt og flot.

Næste stop var Dubloland, som vi ret hurtigt gik igennem – mest fordi 7-årig var for ‘stor’, men de børnefamilier vi så med mindre børn, så ud til at hygge sig.

Den første større forlystelse vi prøvede var LEGO Canoe. Mormor, morfar og 7-årig stillede sig i kø (der var 20 minutters ventetid), mens jeg undersøgte hvilket spisested, der skulle blive den heldige vinder i vores private madlotteri. De 20 minutters ventetid ved LEGO Canoe var det værd, mente de alle tre. Det var en sjov rutchebane især det store ‘splash’ til sidst. Til gengæld var det temmelig svært at finde et nogenlunde ordentligt (hurtigt) spisested.

 

Legoland

Halvkedelig indianer i sovepose

Udvalget er ret begrænset, hvis man ønsker noget let og hurtigt at spise uden at skulle bestille et større måltid. På det udleverede oversigtskort er der listet 10 spisesteder i kategorien ‘Quick Food’ og 7 restauranter. Jeg undersøgte 5 af de 10 Quick Food steders menu, og spurgte tilfældige familier ved bordene, hvad de synes om maden. Flere familier svarede, at det ikke var specielt godt, men at ‘det kunne spises’, og at ‘det var dyrt’.

7-årig ville have en ‘indianer i sovepose’ (en rød pølse i en fransk hotdog). Morfar og jeg fulgte trop, mens mormor fik en minipizza. Og familierne havde ret. Det kunne spises, men var ikke specielt lækkert. Det var fastfood i den kedelige ende. Vi opdagede senere, at ‘The Hot Dog Company’ havde et meget større udvalg af hotdogs bl.a. New York Style, Daddy’s Favorite, Mexican Style, Chicago Style og andre specialiserede hotdogs.

Vi smagte dem ikke, men de så både indbydende og lækre ud. Andre familier anbefalede, at man spiste på ‘Family Buffet’, hvor man kan spise alt, hvad man har lyst til for 199 kr. for en voksen. Det råd er hermed givet videre. Jeg vil anbefale, at man springer fastfooden over og enten pakker en madkurv eller tjekker restauranterne ud.

 

Legoland

Skønne rutchebaner

Da vi havde spist, drønede vi videre gennem Knights’ Kingdom og Adventure Land, hvor vi prøvede både ‘Dragen’, ‘ Vikings River Splash’ og ‘X-treme Racers’ som alle var sjove (og vilde) på hver deres måde. De kan alle anbefales. I Polarland prøvede vi den største rutchebane ‘X-plorer’. Den var enormt sjov, er vi alle fire enige om. Jeg var lidt bekymret for, at 7-årig ville synes, at den var for vild. Men hun synes, den var helt fantastisk – og skulle vi ikke have stået i kø en gang til, så havde vi nok taget en tur mere. Eller to. Især fordi den har en overraskelse indbygget, som jeg på ingen måde vil afsløre her.

Vi prøvede ikke så meget i Piratland. Måske mest fordi vi var ved at være trætte efter 6 timer med fuld fart over feltet. Der var et mindre vandland (uden bassin), med springvand, som flere børn så ud til at nyde på trods af, at det var overskyet. Vi tog toget rundt i parken, som den sidste forlystelse. Så gik turen hjemad efter en skøn dag for alle.

Legoland kan helt klart anbefales til både børn og voksne. Fastfooden vil jeg holde mig fra, og prøve en af restauranterne i stedet eller tage en madkurv med (som helt sikkert vil være det billigste alternativ).

 

Det sagde 7-årig:

“Det var rigtig sjovt!”

 “Polar X-plorer var den bedste rutchebane.”

 “Det var kedeligt, når de voksne skulle drikke kaffe.”

 

Det sagde Lone:

“Der er umiddelbart et halvdårligt udvalg af (hurtige) spisesteder.”

 “Forlystelserne var sjove – også for voksne.”

 “Miniland er imponerende flot – og det er sjovt at se f.eks. Nyhavn og Skagen i miniature.”

 

Det sagde morfar:

“I stedet for at spise den halvkedelige franske hotdog, skulle vi have spist hos The Hot Dog Company, hvor udvalget var større.”

“Jeg synes også Polar X-plorer var den sjoveste rutchebane. Og ventetiderne var generelt ikke specielt lange.”

“Det er et godt sted at være sammen med børn og børnebørn.”

 

Det sagde mormor:

“Jeg var meget imponeret over Miniland.”

“Der var ikke for lange køer på noget tidspunkt. Polar X-plorer, den store rutchebane, var især god med indlagte overraskelser. Uha.”

“Det var lidt dyrt at købe mad, men minipizzaen jeg fik var udmærket. Der var rent og pænt overalt. Og der var masser af forlystelser for hele familien i alle aldre”

 

Læs mere om priser og åbningstider her: Legoland.dk

Af Lone Holm. Foto: Legoland/Creative Common. Billetterne til indgangen var sponsoreret af Legoland

 

 

Share Button

Lignende indlæg

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *