Columbia Road blomstermarked

Søndag i London: Columbia Road Flower Market

Solsikker på Columbia Road Flower Market. Foto: Karen Seneca

Blomster på Columbia Flower Market

Tulipaner på Columbia Road Blomstermarked

Søndag er ‘store-markedsdag’ i London, og mens folk strømmer til markeder som markedet på Petticoat Lane og i Camden, vil jeg anbefale at gøre det samme som hundredvis af londonere: Gå på Columbia Road Flower Market i det østlige London.

Markedet foregår ned ad en gade, Columbia Road, og allerede længe før, man nærmer sig blomstermarkedet, møder man den ene efter den anden på vej hjem med favnen fuld af blomster og planter. Fra alle de omkringliggende smøger og gader, strømmer folk til og fra. Nogle med en stol eller en lille kommode, for der er også små, hyggelige marskandiserbutikker og brugskunstboder ved indgangen til markedet.

Tæt på Columbia Road er borde og stole trukket ud på gaden. Her kan man stå i kø for at få en plads, spise østers fra Oyster Boy, som står i stribet sømandsbluse og presser citroner ned over skallerne, eller nyde en cappucino og glo på folkelivet. I søndags sad en musiker og spillede blide brasilienske toner i anledning af OL, solen skinnede og stemningen lyste om kap med solen.

God køkultur

Blomsterboderne på gaden står tæt på hver side, og alle kunderne går langsomt forbi bod efter bod. Der er mange mennesker på lidt plads, men englændernes køkultur gør, at alle ved, at de skal holde til venstre – kun turister går den forkerte vej. Det kræver tålmodighed at komme fra den ene ende af markedet til den næste, for hver gang folk handler, må de, der går bagved, stoppe op eller prøve at mase sig bagom.

Det gør nu ikke noget, for markedet skal indsnuses med alle sanser: Farverne på blomsterne, lyden af de britiske blomsterkrejlere og duften af deres varer… Markedet begynder ved 8-tiden om morgenen og fortsætter til ca. kl. 16. Hvis du skal opleve det med alle boder intakte, skal du tidligt op, men hvis du skal gøre en god handel, skal du først komme efter kl. 14, hvor priserne begynder at falde. God fornøjelse!

Her får du en buket billeder fra søndagens blomstermarked, hvor vi i øvrigt vendte hjem til vores midlertidige Londonhjem med favnen fuld af billige planter. Du kan læse mere om markedet her: Columbia Flower Market. Eller se alle vores indlæg om London her:

Rejseblokkens guides og tips til London.

Tekst og foto af Karen Seneca

Folk på Solsikker på Columbia Road Flower Market i LondonHortensia på Folk på Solsikker på Columbia Road Flower Market i London

Musician at the People at the Folk på Solsikker på Columbia Road Flower Market in London

Share Button

Lignende indlæg

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *