London Eye i baggrunden af familie

London for børn: Guide til 3 fantastiske dage

London er efter min mening en af Europas bedste storbyer at besøge med børn. London for børn er, hvad Paris er for voksne: Et Slaraffenland af oplevelser. Allerede da mine børn var små, havde jeg dem med i den engelske hovedstad, og programmet blev lagt i samarbejde med dem. Siden har vi været der utallige gange.

Her er et udpluk af, hvad I kan se, spise og opleve:

Den store popdag

Hvor går man hen som det allerførste, når man har børn med til London? Til Madame Tussauds berømte voksmuseum selvfølgelig. Og hverken børnene eller jeg er blevet skuffet. Museet er inddelt i rum og emner som sport, film og musik, mange af sportsfolkene er naturligvis britiske, vi kendte dem ikke, så det var et kort visit. Til gengæld brugte vi (jeg) lang tid på at beundre Brad Pitt og George Clooney, at studere Michael Jacksons meget realistiske look og trykke hånd med Obama (det var før, Trump blev præsident).

Nyeste attraktion i Tussauds er en hel Star Wars-afdeling og en mystisk Sherlock Holmes-tur samt en skøn 4D film med alle Marvels superhelte.

Nær: Baker Street Tube Station. Priser: Tjek hjemmesiden for der er div. rabatordninger, blandt andet sparer du penge ved at købe på nettet. Og det kan betale sig, for det er pivdyrt: Tussauds billetsalg.

 

Star Wars scene på Madame Tussauds i London
Star Wars-elskere vil nyde et besøg på voksmuseet.

 

Efter det kan man tage undergrunden fra Baker Street til Piccadilly Circus og spise på Rainforest Cafe i West End. En stor succes! Maden er ganske udmærket cafemad – burgere, salater, laks osv., isdesserterne er himmelske set med barneøjne, men det er først og fremmest interiøret, som er værd at komme efter. Det er en temmelig dyr restaurant, men det er værd at betale nogle ekstra pund for oplevelsen. Man sidder nemlig i en regnskov og spiser. Og den har fået alt, hvad den kan trække af papegøjeskrig, cikadesang, rislende vandfald, store voksdyr, træer, blomster samt en smuk blå stjernehimmel.

Nær: Piccadilly Circus Tube Station. Priser: Friskpresset stor juice ca. 40 kr., en Rainforest burger med (hjemmelavede) pommes frites ca. 150 kr. Se menukortet her: Rainforest Menu.

Naturligvis skal man også gå rundt på Piccadilly Circus, som er en af Londons mest kendte pladser. For selvom turen er helliget London for børn, skal de også se andet end voksfigurer og kunstige regnskove. På Regent Street, der går op til Piccadilly, ligger en af verdens største legetøjsbutikker, Hamley’s. Alle børn vil få julelys i øjnene af den flotte legetøjsbutik i syv etager. Husk også, at M&Ms fire etagers store butik er lige i nærheden af Piccadilly.

 

M&Ms store in London
M & M’erne går ned ad Abbey Road i den enorme M & M-butik ved Piccadilly Circus.

 

Aftenen skal tilbringes i teatret. ‘Wicked’ ved Victoria Station er for eksempel skøn og børnevenlig, men lad være med at tage de billigste pladser allerøverst oppe, som vi gjorde. Det er nemlig svært at se noget uden teaterkikkert! Og læs gerne lidt om forestillingen først, så børnene forstår, hvad der foregår på scenen.

Musicalen ‘Mathilda’ kan absolut også anbefales (den så vi ved en senere lejlighed). En skøn, humoristisk musical skrevet af manden bag ‘Charlie og chokoladefabrikken’. Køb billetter samme dag i en af de mange teaterkiosker i West End, så sparer du masser af penge. Vi fik billetter til Mathilda til halv pris (3. række!)

Shoppingdagen

Min søns og datters smag har altid været vildt forskellig. Den ene ville se de store, flotte varehuse som Harrods og Fortnum & Mason, den anden ville se på hippietøj i Camden. Så da de var mindre lagde vi ud med en tur i det enorme Harrods, der er en overdådighed på syv etager. Her er der tøj i alle prisklasser – undtagen de meget lave – i smukke omgivelser med stuk, vægmalerier, lysekroner osv. Uanset om man er shoppelysten eller ej, er Harrods en attraktion i sig selv.

Selv i madafdelingen er der flot i Harrods.
Selv i madafdelingen er der flot i Harrods.

 

Også Fortnum & Mason fik et besøg, hvor vi blandt andet fik afternoon tea i deres tesalon: Scones med lemon curd og clotted creme samt te, så bliver det næppe mere engelsk. Der er masser af butikker i nærheden af Fortnum & Mason, men jeg vil særligt anbefale en til den børnevenlige ferie: Sæbebutikken Lush. Det er ikke så sært, som det lyder, for butikken (eller: butikkerne, der er nemlig flere) er supersjov at snuse rundt i. Her er sæber og andre skønhedsprodukter i alle farver og former og med alverdens dufte som kaffe og vanilje, et kækt personale og en fed atmosfære.

Der er også adskillige skønne chokolade- og slikbutikker i området: Prestat, Godiva, La Maison du Chocolat og ikke mindst Mrs Kribble’s Olde Sweet Shoppe, Brewer Street, som er den mest nuttede slikbutik med retroslik og naturligvis mange forskellige fudges at vælge imellem.

Stables Market i Camden.
Stables Market i Camden.

 

Camden, som er en metrotur væk, er et festligt område. Når man går ned ad Camden High Street, vil blikket uvægerligt flakke, fordi der er så mange små, corny butikker og sjove mennesker. Besøg Camden Lock eller et af de andre markeder og bemærk de mange hints til, at Amy Winehouse boede i Camden – der er både en fin skulptur af hende og forskellig street art til hendes ære. Undgå weekenderne, for der er virkelig mange mennesker.

Nær: Camden Town Tube Station.

Middagen meget sent blev indtaget på en af de utallige indiske restauranter. Det er næsten et must i London, da der er så mange gode og billige indiske spisesteder. Som regel er de også virkelig hyggelige. På Brick Lane i Shoreditch ligger spisesteder fra Bangladesh og Indien side om side, og de fleste er gode.

Se også: Rejseblokkens guide til shopping i London

Annonce

 

Ved Themsen

‘Min dag’. Jeg havde nemlig sneget lidt historie ind på turen ved at vælge Tower of London, hvor vi blandt andet så kronjuvelerne (ofte stor kø) og en interaktiv udstilling om Tower of Londons fanger. Man skal også op i ‘Bloody Tower’, hvor to små prinser blev holdt fanget og senere myrdet.

Senere tog vi en kanalrundfart, som startede tæt på den mageløse London Eye, et gigantisk stort pariserhjul, som ligger ved Themsen. Det er så absolut anbefalingsværdigt at prøve det – smuk udsigt over byen og en anelse angstprovokerende at sidde helt deroppe i en glaskuppel. Hvis det er for dyrt, så kan I tage op i Sky Garden i stedet. Det er gratis, men billetterne skal bookes på forhånd via deres hjemmeside. Her er samme storslået udsigt over byen.

Tower of London ligger nær London Bridge Station. Man kan også tage en flodbåd derover, som snildt gør det ud for ‘kanalrundfarten’. Middagen blev indtaget på en pub i nærheden, fish & chips med tatar – en slags hjemmerørt ‘remoulade’ – hører ligesom med til en ferie i England.

 

The Shard troner op ved Themsen.
The Shard troner op ved Themsen. Man kan komme op i toppen af bygningen. Indgangen er ved London Bridge Station.

 

Tower Bridge er et imponerende bygningsværk
Tower Bridge er et imponerende bygningsværk.

Læs mere om London

Du kan læse om børnevenlige spisesteder her: 5 skønne, børnevenlige spisesteder i London. Og se mit indlæg om nogle af mine favoritrestauranter i byen: Rejseblokken anbefaler: Gode spisesteder i London.

Jeg har undladt at skrive om alle museerne i denne artikel. Der er mange gode i London for børn, de fleste med gratis entré. Se blandt andet: Gratis glæder i London og 4 gratis museer for børn.

Skelet af blåhval, der hænger på Natural History Museum i London
Skal I kun på et museum, må det være The Natural History Museum ved South Kensington St. Her ses skelettet af en blåhval, der hænger i den smukke Hintze Hall. PS: Der er gratis entre.

Af Karen Seneca, foto øverst: © Simon Winnall/London and Partners

 

Annonce

Bestil musicalbilletter på forhånd her

Share Button

Lignende indlæg

12 thoughts on “London for børn: Guide til 3 fantastiske dage

 1. Superfedt indlæg!

  Vi er ved at planlægge en tur dertil med vores tre børn (5,9 og 10) men hvor kan man bo med tre børn uden at blive ruineret og kunne se noget af ovenstående?

 2. Vi planlægger at prøve en tur til London til sommer med vores to børn på 11 og 7 år. Hvor mange dage bør vi gå efter, tænker I andre? Er der stor forskel på juni, juli og august – antal mennesker, klima, hotelpriser, andet/osv. (noget der anbeles eller det modsatte)?

  Hos os plejer ferie at være forbundet med at bade i pool 😀

  Det ved jeg jo godt, at London/storbyferie ikke er – og vi vil jo også gerne prøve noget andet. Men hvis man nu gerne ville have muligheden for bare lidt badning, går man så efter hoteller med pool (eller bliver det for dyrt), eller er det nogle offentlige, gode steder til badning om sommeren?

  På forhånd tak;-)

  1. Jeg ville tage af sted i juni. Der er virkelig tryk på London om sommeren. Flypriserne er også temmelig hysteriske i juli og august, men hvis du bestiller i god tid, skulle det kunne lade sig gøre at finde billetter til en ok pris.
   Hoteller med pool er sjældne og dyre. Men der er faktisk masser af offentlige, udendørs pools. Og I kan tage en udflugt til for eksempel Brighton – 1 1/2 time med tog – som er en rigtig hyggelig badeby.
   Spørg endelig løs, hvis du vil have mere info. Jeg har boet her on-off det sidste halvandet år 🙂
   Mange hilsner Karen

  1. Det kan du tro, at det er! Der er som regel varmere her end i Danmark. Og englænderne har ofte vinterferie en uge el. to efter danskerne, så der er plads og tid. God fornøjelse!

 3. Hej.
  Har ikke været afsted endnu – men vil da SÅ meget tage et print af jeres side og tage med.
  Super god detaljer osv.
  Tror mit barn er lidt yngre (8 år), men kan bruge det meste alligevel.
  Tak for det 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *