London Eye i baggrunden af familie

London for børn: Guide til 3 fantastiske dage

London er efter min mening en af Europas bedste storbyer at besøge med børn. London for børn er, hvad Paris er for voksne: Et Slaraffenland af oplevelser. Jeg har haft mine unger med i den engelske hovedstad, og programmet blev lagt i samarbejde med dem. Her er et udpluk af, hvad vi så, spiste og oplevede:

Den store popdag

Hvor går man hen som det allerførste, når man har børn med til London? Til Madame Tussauds berømte voksmuseum selvfølgelig. Og hverken børnene eller jeg blev skuffet. Museet er inddelt i rum og emner som sport, film og musik, mange af sportsfolkene er naturligvis britiske, vi kendte dem ikke, så det var et kort visit. Til gengæld brugte vi (jeg) lang tid på at beundre Brad Pitt og George Clooney, at studere Michael Jacksons meget realistiske look og trykke hånd med Obama (det var før Trump blev præsident).

Nyeste attraktion i Tussauds er en hel Star Wars-afdeling og en mystisk Sherlock Holmes-tur samt en skøn 4D film med alle Marvels superhelte.

Nær: Baker Street Tube Station. Priser: Tjek hjemmesiden for der er div. rabatordninger, blandt andet sparer du penge ved at købe på nettet. Og det kan betale sig, for det er pivdyrt: Tussauds billetsalg

Star Wars scene på Madame Tussauds i London

 

Vi tog metroen til Piccadilly Circus og spiste på Rainforest Cafe i West End. En stor succes! Maden er ganske udmærket cafemad – burgere, salater, laks osv., isdesserterne er himmelske set med barneøjne, men det er først og fremmest interiøret, som er værd at komme efter. Det er en temmelig dyr restaurant, men det er værd at betale nogle ekstra pund for oplevelsen. Man sidder nemlig i en regnskov og spiser. Og den har fået alt, hvad den kan trække af papegøjeskrig, cikadesang, rislende vandfald, store voksdyr, træer, blomster samt en smuk blå stjernehimmel.

Nær: Piccadilly Circus Tube Station. Priser: Friskpresset stor juice ca. 40 kr., en Rainforest burger med (hjemmelavede) pommes frites ca. 150 kr. Se menukortet her: Rainforest Menu.

Naturligvis gik vi også rundt på Piccadilly Circus, som er en af Londons mest kendte pladser. For selvom turen var helliget London for børn, skulle de også se andet end voksfigurer og kunstige regnskove. På Regent Street, der går op til Piccadilly, ligger en af verdens største legetøjsbutikker, Hamley’s. Alle børn vil få julelys i øjnene af den flotte legetøjsbutik i syv etager. Husk også, at M&Ms fire etagers store butik er lige i nærheden af Picadilly.

M&Ms store in London

 

Aftenen tilbragte vi på teatersæder i Prince of Whales Theatre nær Piccadilly, hvor vi så og sang med til Mamma Mia. Forestillingen er netop flyttet til Novello Theatre, som også er et West End-teater. ‘Wicked’ ved Victoria Station er også skøn og børnevenlig, men lad være med at tage de billigste pladser allerøverst oppe, som vi gjorde. Det er nemlig svært at se noget uden teaterkikkert!

Musicalen ‘Mathilda’ kan absolut også anbefales (den så vi ved en senere lejlighed). En skøn, humoristisk musical skrevet af manden bag ‘Charlie og chokoladefabrikken’. Køb billetter samme dag i en af de mange teaterkiosker i West End, så sparer du masser af penge. Vi fik billetter til Mathilda til halv pris (3. række!)

Shoppingdagen

Min søns og datters smag er vildt forskellig. Den ene ville se de store, flotte varehuse som Harrods og Fortnum & Mason, den anden ville se på hippietøj i Camden. Så vi lagde ud med en tur i det enorme Harrods, der er en overdådighed på syv etager. Her er der tøj i alle prisklasser – undtagen de meget lave – i smukke omgivelser med stuk, vægmalerier, lysekroner osv. Uanset om man er shoppelysten eller ej, er Harrods en attraktion i sig selv.

Også Fortnum & Mason fik et besøg, hvor vi blandt andet fik afternoon tea i deres tesalon: Scones med lemon curd og clotted creme samt te, så bliver det næppe mere engelsk. Der er masser af butikker i nærheden af Fortnum & Mason, men jeg vil særligt anbefale en til den børnevenlige ferie: Sæbebutikken Lush. Det er ikke så sært, som det lyder, for butikken (eller: butikkerne, der er nemlig flere) er supersjov at snuse rundt i. Her er sæber og andre skønhedsprodukter i alle farver og former og med alverdens dufte som kaffe og vanilje, et kækt personale og en fed atmosfære.

Der er også adskillige skønne chokolade- og slikbutikker i området: Prestat, Godiva, La Maison du Chocolat og ikke mindst Mrs Kribble’s Olde Sweet Shoppe, Brewer Street, som er den mest nuttede slikbutik med retroslik og naturligvis mange forskellige fudges at vælge imellem.

Stables Market i Camden.
Stables Market i Camden.

Camden, som er en metrotur væk, er et festligt område. Når man går ned ad Camden High Street, vil blikket uvægerligt flakke, fordi der er så mange små, corny butikker og sjove mennesker. Besøg Camden Lock eller et af de andre markeder og bemærk de mange hints til, at Amy Winehouse boede i Camden – der er både en fin skulptur af hende og forskellig street art til hendes ære. Undgå weekenderne, for der er virkelig mange mennesker.

Nær: Camden Town Tube Station.

Middagen meget sent blev indtaget på en af de utallige indiske restauranter. Det er næsten et must i London, da der er så mange gode og billige indiske spisesteder. Som regel er de også virkelig hyggelige. På Brick Lane i Shoreditch ligger de indiske spisesteder side om side, og de fleste er gode.

Se også: Rejseblokkens guide til shopping i London.

Ved Themsen

‘Min dag’. Jeg havde nemlig sneget lidt historie ind på turen ved at vælge Tower of London, hvor vi blandt andet så kronjuvelerne (ofte stor kø) og en interaktiv udstilling om Tower of Londons fanger, og var oppe i ‘Bloody Tower’, hvor to små prinser blev holdt fanget og senere myrdet.

Senere tog vi en kanalrundfart, som startede tæt på den mageløse London Eye, et gigantisk stort pariserhjul, som ligger ved Themsen. Det er så absolut anbefalingsværdigt at prøve det – smuk udsigt over byen og en anelse angstprovokerende at sidde helt deroppe i en glaskuppel. Hvis det er for dyrt, så kan I tage op i Sky Garden i stedet. Det er gratis, men skal bookes på forhånd. Her er samme storslået udsigt over byen.

Tower of London ligger nær London Bridge Station. Man kan også tage en flodbåd derover, som også snildt gør det ud for ‘kanalrundfarten’. Middagen blev indtaget på en pub i nærheden, husker ikke navnet, men fish & chips med tatare – en slags hjemmerørt ‘remoulade’ – hører ligesom med til en ferie i England.

Tower Bridge i London
Tower Bridge i London med den karakteristiske Londonbus. Foto: VisitEngland/Daniela Luquini

Læs mere om London

Du kan læse om børnevenlige spisesteder her: 5 skønne, børnevenlige spisesteder i London. Og se mit indlæg om nogle af mine favoritrestauranter i byen: Rejseblokken anbefaler: Gode spisesteder i London.

Jeg har undladt at skrive om alle museerne i denne artikel. Der er mange gode i London for børn, de fleste med gratis entré. Se blandt andet: Gratis glæder i London og 4 gratis museer for børn.

Og til sidst: Jyttes indlæg: Familieferie i London samt mit indlæg om vintageshopping, street art og sjove cafeer i Østlondon.

Af Karen Seneca, foto øverst: © Simon Winnall/London and Partners

Share Button

6 thoughts on “London for børn: Guide til 3 fantastiske dage

  1. Hej.
    Har ikke været afsted endnu – men vil da SÅ meget tage et print af jeres side og tage med.
    Super god detaljer osv.
    Tror mit barn er lidt yngre (8 år), men kan bruge det meste alligevel.
    Tak for det 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *