Krydderier på madlavningskurser

Madlavningskurser på rejsen: Lær af de lokale

Madlavningskursus i Kina

 

At rejse er at spise! Det er idet i hvert fald for mig. Jeg elsker at besøge nye steder og se, hvilke retter og ingredienser de har at byde på. Ofte er mine primære souvenirs fra vores ferie da også lokale ingredienser; kaffebønner eller en ny hotsauce, jeg har kastet min kærlighed på.

Eller det kan være en ny slags nudler og krydderiblandinger, som jeg skal eksperimentere med i mit eget køkken. Når jeg bruger de hjembragte ingredienser derhjemme, føler jeg, at feriestemningen holder lidt længere.

Lokale madlavningskurser holder

Hvis jeg kan, forsøger jeg udover de lokale ingredienser også at få nye opskrifter med hjem fra mine rejser. Af og til er det bare i form af en lokal kogebog, jeg har fundet i en lufthavn på min vej. Men endnu bedre er det, når det er opskrifter jeg selv har haft mulighed for at afprøve på min ferie for eksempel på et lokal madlavningskursus.

Disse lokale madlavningskurser kan udover god mad give en ekstraordinær ferieoplevelse, fordi de ofte er drevet af engagerede lokale og små turagenter, der udover nye opskrifter kan tilbyde et spændende indblik i din feriedestinations lokale liv.

På rigtig mange feriedestinationer finder du gode tilbud om kokkeskoler og madlavningskurser. Her har du en liste med ni gode bud fra nogle af vores yndlingsdestinationer.

Tokyo

Sushi og Gyoza i Tokyo: Mari er en ung japansk kvinde, der selv holder meget af at rejse og prøve andre landes specialiteter. Hun har imidlertid opdaget, at det er svært at finde gode steder at lære at lave hjemmelavet japansk mad. Derfor har hun i sit eget hjem og køkken nu åbnet en lille kogeskole. En lektion tager 2-3 timer og koster knap 250 kr. pr. person.
Link: Japanese Cooking Class

Bangkok

Nudler og godt med chili i Bangkok: Thailand og Bangkok er et mekka af kokke-skoler. Google og du finder et stort og varieret udvalg. Den vel nok mest berømt er Cooking with Poo. Poo lever og driver sin kogeskole fra Klong Toey, en af Bangkoks største slumområder.

Historien om den fattige thailandske kvinde, der har opbygget en fantastisk forretning i Bangkoks slum, har fået stor international opmærksomhed, og Poo har nu blandt andet indgået et samarbejde med den britiske stjerne-kok Jamie Oliver. Hendes kurser der derfor sjovt nok også meget populære og kræver booking i god tid. Kurserne varer 4-5 timer inkl. transporttid og koster godt og vel 200 kr. pr. person.
Link: Cooking with Poo

Istanbul

Meze og spændende deserter i Istanbul: I hjertet af skønne Istanbul står et lille hold af kokke klar til at guide dig igennem et lækkert tyrkisk måltid inklusiv en introduktion til landets stolte dessert-traditioner. Kurset varer 4-5 timer og koster 375 kr. pr person. Kurset inkluderer også en guidet tur igennem en af byen historiske bazarer.
Link: Istanbul Cooking School

Rom

Antipasta og alt det andet i Rom: Den ultimative drøm af en madrejse må vel gå til madlandet Italien. Hovedstaden Rom kan da også byde på flere interessante kokke-skoler. En af skolerne Cooking Classes in Rome drives af den tidligere pizzabager og nu kok Andrea Consoli. Hans 5 timers kursus guider dig igennem det komplette måltid af antipasta, pasta, hovedret og dessert. Herligheden koster knap 500 kr. pr. person.
Link: Cooking Classes Rome

Paris

Baguette og soufflé i Paris: Paris er endnu en europæisk hovedstad med et kæmpe udvalg af spændende tilbud om indblik i det fantastiske franske cuisine. Et god bud på en skole, der tilbyder klasser på engelsk, er La cuisine Paris.

La Cuisine er en større skole, der tilbyder alt fra bistro til gourmet, og der er naturligvis også mulighed for vinsmagning. Et souffle-kursus varer to timer og koster knap 500 kr. En fredag aften med gourmet varer 3-4 timer og koster godt 800 kr. per person.
Link: La Cuisine

Marrakech

Krydderitest og couscous i Marrakech: Et indblik i den marokkanske madkultur handler om krydderier – masser af krydderier. Kardemomme, kanel, kommen, peber og anis – et kursus hos Faim De Pices tager dig med gennem krydderiernes historie og giver dig god tid til at prøve krydderierne af, når I sammen tilbereder et traditionelt marokkansk måltid fra bunden. Et 6 timers kursus inkl. transporttid koster knap 400 kr. pr person.
Link: Faim

La Paz

Peanutsuppe og bønner i La Paz: La Paz er efter sigende en ny stjerne blandt verdens kulinariske hovedstader. Hovedstaden i et af Latinamerikas fattigste lande Bolivia får således flere og flere restauranter med fokus på ekstraordinær kvalitet.

Således har Claus Meyer i samarbejde med NGO’en Ibis nu også åbnet restauranten Gustu’s i byen. Hvis du gerne selv vil prøve kræfter med det bolivianske køkken omend i en noget mere dagligdags version, skal du have fat i Nano. Her koster 3 timers køkkenlektion inkl. markedsbesøg knap 200 kr. per person.
Link: Nano

New Orleans

Alt det bedste fra New Orleans’ Creole-køkken: I bedste amerikanske tv-køkken stil er alt naturligvis hakket og forberedt til dig, når du møder op til din introduktion til lidt amerikansk sydstatskultur hos Langlois. Med minimal arbejdsindsats kan du her lære at tilberede nogle af USA’s mest smagfulde måltider, der trækker på gode traditioner fra blandt andet det portugisiske, spanske , franske og afrikanske køkken. Et 2-3 timers kursus koster knap 700 kr. pr. person.
Link: Langlois

Beijing

Nudler og dumplings Beijing: Sidst men ikke mindst byder det kinesiske rige naturligvis på masser af gode muligheder for at lære lidt mere om det traditionelle kinesiske køkken. Beijing har flere små skoler, der tilbyder et indblik i lokale og regionale retter.

Jeg har selv gode erfaringer med Hias Gourmet, et lille køkken i hjertet af Beijing i de gamle hyggelige hutonger. Her kan du blandt andet lære at lave dine egne nudler. En lektion på 2-3 time koster ca. 300 kr. pr. person.
Link: Hias Gourmet

Undersøg mulighederne på din næste feriedestination. Der er masser af gode, sjove, små køkkenskoler med madlavningskurser derude. Ofte finder du annoncering af disse i lokale rejsebrochurer og på små lokale turistinformationer.

Tekst og foto af Mette Lindgaard Seligmann

 

Share Button

Lignende indlæg

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *