Collage Rejseblokken

Nytårstanker for 2015: Lev nu og her

[vc_row el_position=”first last”] [vc_column width=”1/4″] [clear el_position=”first”] [vc_column_text el_position=”last”]

Læs også

Av min mave… eller husk rejseforsikring

Kend dine rettigheder på rejsen

 

Du kan også se Rejseblokkens top 15 over årets mest populære artikler:

Årets hitliste fra charterferie til storby

[/vc_column_text] [/vc_column] [vc_column width=”3/4″] [vc_single_image image=”15576″ img_size=”full” img_link_target=”_self” el_position=”first”] [vc_column_text el_position=”last”]

I morges pakkede min svoger bil, så hele familien kunne drage på skiferie. Men der var isglat, og kun et par meter fra bilen falder han og brækker sit ene ben. Farvel skiferie og goddag operationsstue!

Det var en ferie, hele familien havde glædet sig til. Flere af julegaverne indeholdt skiudstyr, og rejseforsikringer var der selvfølgelig også tænkt på. Ingen havde ligesom set det komme: At man brækker benet to minutter i skiferie. Men ikke desto mindre skete det, og forventning er nu afløst af ærgelse.

Det er så synd for dem alle fire, og det har endnu engang fået mig til at tænke over, hvor skrøbelig livet og lykken er.

 Ændring af planer

Jeg har selv prøvet det i forbindelse med en ferie, min familie og jeg havde glædet os til i ugevis. Vi havde booket et smukt værelse på Hilton i Hua Hin, Thailand. Badning, eksotiske dyr, mangroveskov osv. var på programmet, men allerede dagen efter vores ankomst ‘valgte’ min søn at løbe direkte ind i en glasdør på hotellet.

Man kan roligt sige, at der skete en ‘change of plans’. I stedet for sol og strand endte vi på en hospitalsstue. Sønnike blev lappet sammen, men måtte tilbringe resten af ferien i en kørestol.

Begge episoder er naturligvis vand ved siden af tsunamien, der rystede verden for ti år siden, men pointen er den samme uanset omfanget af uheld og/eller ulykker.

Barsk lærdom

Vi planlægger og planlægger, glæder os til noget, frygter for noget andet. Vi forventer en masse, ser frem til en del, regner med, at alt går efter planen. Men et lille puf fra skæbnen kan ændre planerne øjeblikkeligt. Uden varsel.

Det lærte jeg på en barsk måde dengang. Og i morges blev jeg mindet om det igen. Vi kan ikke planlægge os frem til alt. Og vi bliver nødt til at leve nu og her – ikke leve på forventningen om en fantastisk ferie eller glæden over at skulle afsted på eventyr. Men være til stede lige her, hvor vi er. Lige nu.

Lad os huske det, når vi hopper ind i 2015. Godt nytår!

Af Karen Seneca, Rejseblokken

[/vc_column_text] [/vc_column] [/vc_row]

Share Button

Lignende indlæg

2 thoughts on “Nytårstanker for 2015: Lev nu og her

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *