En Bali-ferie med oplevelser

Bali

Ole Stouby

Ole Stouby har været i rejsebranchen i snart 30 år, og han har besøgt de fleste kontinenter og været rundt i mange lande. Særligt synes han om Bali på grund af det dejlige klima, den skønne natur og den venlige lokalbefolkning. Man er sikker på mange gode oplevelser på ferien, og man får meget for pengene. Maden er de fleste steder rigtig god, og man kan få både lokale specialiteter, der er lavet med lokalt producerede råvarer eller prøve retter fra alverdens andre lande.

Der er dejlige strande med noget for enhver, lige fra badning, dykning, snorkling og surfing. Han anbefaler, at man lejer en minibus med chauffør i 2-3 dage for at se de smukkeste steder på øen. Det er meget billigt, og mere afslappende end selv at leje bil, og chaufføren fungerer også som guide, og kan fortælle en masse om stederne, man besøger. Her få du Oles bedste rejsetips til Bali:

Det skal du opleve

– Bali kaldes for gudernes ø, og det dækker meget godt alle de mange positive ting der er at sige om den fantastiske ø. Den er relativ stor, og man bør rejse rundt og bo lidt forskellige steder på ferien for at få de bedste oplevelser. Der er stor forskel på naturen de forskellige steder, men uanset møder man en venlig lokalbefolkning, og man kan shoppe rigtig billigt, få kulinariske oplevelser og få afslappende massage til næsten ingen penge, så man efter ferien er som født på ny.

Kuta og Sanur
Kuta er meget populær blandt unge, og er kendt for sine store bølger og de fantastiske muligheder for at surfe. Her er gang i nattelivet og der er noget for enhver. Hvis man vil have fred og ro er Sanur et dejligt sted med hyggelige restauranter og bedre muligheder for at bade, da bølgerne er noget roligere.

Candidasa
Afslappende badeferie i et roligt område med lokale hyggelige småbyer. Der er mulighed for at svømme og snorkle, og man kan tage ud med en lokal på en bådtur, hvor man fanger fisk, som man spiser til frokost eller middag. Der er mange dejlige hoteller i alle prisklasser, og det er et godt sted at have base for udflugter til forskellige steder på øen.

Lovina Beach
Smukke sorte strande af vulkanaske i det nordlige Bali, hvor man kan snorkle og se koralrev. Der er mulighed for at tage på ”delfin safari”, hvor man tidligt om morgenen tager ud i små både, og så er der ellers delfinshow til havs, hvor man ofte vil se flere flokke af delfiner springe og boltre sig i vandet.

Ubud
Det er et sandt mekka med kunsthåndværk, butikker og shopping. Der er mulighed for riverrafting i junglen, og du kan besøge Monkey Forrest, hvor aberne springer rundt i naturen. Men pas på dine personlige ejendele for aberne er frække.

Gili Meno
Det tager et par timer at sejle til Gili øerne, og særligt Gili Meno er ren afslapning. Der er ingen biler på øen, og i stedet transporteres man med hest og vogn. Det er mest, når man ankommer til øen, og skal til hotellet med sin bagage, for man kan sagtens gå rundt om hele øen på et par timer. Der er fantastiske muligheder for at snorkle og dykke, og man svømmer bogstaveligt talt med havskildpadder, som man ikke kan undgå at møde nogle stykker af. En lokal gør et prisværdigt arbejde med at opfostre små skildpaddeunger, som bliver sluppet ud i havet, når de er store nok til at klare sig. Vores søn på 10 fik lov til at hjælpe en skildpadde ud, og det var en fantastisk oplevelse.

Kintamani
Man kan nyde en uovertruffen udsigt, mens man spiser sin frokost i det høje, og se den aktive vulkan Mount Batur. Der er mandarinlunde, hvor man kan stoppe og købe friske mandariner, som man selv plukker og i det hele taget er der meget frugtavl og kølige temperaturer i det fantastiske bjerglandskab.

Det skal du drikke

– Den lokale Bintan øl smager fortræffeligt til de dejlige balinesiske krydrede retter. Maden og drikkevarerne er billige på Bali, og man spiser rigtig godt til næsten ingen penge de fleste steder. Den lokale risvin Arak smager dejligt, men nyd den kun på større hoteller og restauranter, og ikke det hjemmebryggede fra lokale udskænkningssteder.

Riverrafting på Bali

Det må du ikke gå glip af

– Riverrafting i junglen ved Ubud. En smuk og sjov tur for både voksne og børn. En fantastisk natur, hvor man ser flotte planter og dyr på turen, og det kan ikke undgå at kilde i maven, når båden glider op og ned og rundt i strømmene. En erfaren ”kaptajn” styrer gummibåden sikkert frem.

Det skal du undgå

– Der er regntid fra december til marts, hvor det er meget fugtigt og varmt, så her bør du undgå at rejse. I perioden fra maj til oktober er bedst, da luftfugtigheden ikke så høj, og aftenerne er lidt mere svale.

Undgå at leje bil om muligt, da der er venstrekørsel, men samtidig er der mange uformelle regler i trafikken, som kræver nogen erfaring at mestre. Det er bedre og ofte lige så billigt at leje en bil og chauffør, som kan køre dig rundt.

Om Ole Stouby

Ole Stouby er administrerende direktør for rejsesøgemaskinen travelmarket.dk, der sammenligner priser på flybilletter, hoteller, pakkerejser og charterrejser. Som den eneste rejsesøgemaskine tilbyder Travelmarket via en ”supersøger” sammenligning på tværs af alle rejser i én og samme søgning.

Af Lone Holm

Bali

Share Button

Lignende indlæg

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *