Foto fra Valencia

5 tips: Oplev Valencia fra en helt ny vinkel

Jeg havde længe haft Valencia på ønskelisten, da jeg endelig tog på forlænget weekend i paellaens hjemby, men byen overraskede alligevel positivt! Valencia har som de fleste andre byer visse slidte facader og kedelige kvarterer, men den har vundet mit hjerte, fordi den i mine øjne er det perfekte miks af et charmerende centrum, smukke parkområder og en lækker strand!

Her er ideer til, hvordan du får set byen fra en ny vinkel, så oplev Valencia med disse fem tips:

1. Lej en cykel!

Man kan sagtens bevæge sig rundt i Valencias centrum til fods, men det er super belejligt at have cykel, når man skal til stranden, skal ud den enorme Ciudad de las Artes y Ciencias eller vil udforske den 9 km. lange Park Turia, der løber langs den gamle bydel.

2. Picnic i Parque Cabecera

Den vestlige del af Parque Turia støder op til Parque Cabecera, en virkelig smukt anlagt park med en stor sø, hvor man kan leje cykelbåde. Så bare pak picnickurven (og hvis man er spanier: klapstole og -borde, kølebokse, vægtstænger, guitarer, slacklines, bolde… jep, jeg har set det hele!). Er man for rastløs til at ligge og dase hele dage, er der fra Parque Cabecera både adgang til Valencias store zoo og til en 30 km lang cykel- og ridesti – så er det op på (jern)hesten!

3. Legetime i La Lonja

Valencias gamle silkemarked, La Lonja, er en smuk bygning, der omkranser en hyggelig gård med appelsintræer. Der er en indendørs markedshal med imponerende, snoede søjler og en krypt med smukt buede lofter – men den sande skat er nu gulvet i den højloftede sal på anden etage, med mønstre der fra nogle vinkler giver en 3D-effekt. Vi brugte en del tid på at tage skøre billeder!

4. Step up i El Miguelete

Ferie er ingen undskyldning for ikke at få rørt sig! Efter lidt for meget paella (men måske ikke LIGE efter) kan man passende bestige de 207 smalle, høje trin i katedralens klokketårn, El Miguelete. Jeg havde godt nok ondt i lårbasserne dagen efter!

5. Uden mad og drikke…

Valencia er jo paellaens hjemby, men her er et par andre delikatesser, der fik mit mundvand til at løbe:

Arroz a banda: en variant af paella tilsat rejer og stykker af blæksprutteringe (ikke panerede), som er stegt på forhånd og giver risene en skøn smag af skaldyr.

Pintxos: man tager selv de små tapas og montaditos fra baren eller venter på, at der kommer en tjener forbi med et fad af noget, man kan lide. Bagefter tæller man tandstikkerne eller de små skåle og betaler.

Agua de valencia: appelsinjuice med cava og vodka – need I say more…

Horchata (eller orxata): mælkedrik ofte lavet på ”chufas”, små kerner der kan minde om hasselnødder. Den let støvede drik kan med fordel blandes med slushice med lemon- eller kaffesmag!

Er man vild med spidsfindige anretninger og super smagsoplevelser, kan jeg varmt anbefale de her restauranter (og deres omkringliggende kvarterer!):

Café Infanta på Plaça del Tossal. Kan kendes på sin mørkerøde markise. Maden serveres i mellemstore portioner à 5-8 euro og er både solid og overraskende!

Bodeguilla del Gato ved Plaça Negrito. Trægulve og mørkerøde vægge med alskens plakater og billeder bidrager til den hyggelige stemning. Man kan både få solide retter som chorizo i vin, nogle af de bedste patatas bravas, jeg har prøvet, og nogle mindre kendte kompositioner som konfiteret svinekød med humus!

Ka’rak i det hippe, kreative Barrio del Carmen. I ”Casa Raquel” er der to menuer – den ene med pizza, den anden med frit valg. Chefkok Raquel er en sand tryllekunstner, med usædvanlige kombinationer af ingredienser og sjove måder at anrette på!

Hvis du skal til Valencia for første gang, vil du måske gerne have en lidt mere komplet tour end rundt i parker og op og ned ad trapper? Så er der lidt mere information at hente i denne artikel: Valencia på tre dage

Læs også

Anmeldelse: Fantastiske spisesteder i Barcelona

Guide til tre gode dage i Barcelona

Bilferie i de spanske bjerge

På jagt efter dejlige tapassteder i Malaga

Af Stine Halmind, Malaga, Spanien

 Annonce

Share Button

Lignende indlæg

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *