Planlæg rejsen til Rom: Trastevere

Planlæg rejsen til Rom trin for trin

Momondos city guide har seks kategorier, som kan kombineres: Social, fancy, lokal, familie, kulturel og romantisk. Den kan downloades gratis til iPads, men de arbejder på en iPhone-version. Du kan downloade den her til syv forskellige storbyer for eks. New York, Barcelona og Rom: Momondo Places

Planlæg rejsen til Rom med ny cityguide: When in Rome, do as the romans do. Talemåden tog vi helt bogstaveligt, da vi planlagde en forlænget weekend i Rom. Vi ville bo i et kvarter uden turister, spise samme steder som romerne og opleve lokalkolorit. Og med søgemaskinen Momondos hjælp var det slet ikke så svært. De har nemlig lavet en ny, gratis app til iPads med guides til forskellige storbyer, og appen giver mulighed for at vælge selve temaet for storbyferien alt efter humør og smag.

Er du til dyre brands, smarte hoteller og labre cafeer, kan du vælge ‘fancy’, er du til romantik, vælger du (selvfølgelig) romantisk, og er du til lokalstemning bruger du ‘Going local’. Det sidste appellerer til os, så vi støttede os til den, da vi planlagde turen.

Flybilletterne fandt vi på Momondo. Her foreslog søgemaskinen billigste ture, korteste ture og meget andet godt, og vi valgte deres billigste forslag: At købe udrejsen et sted og hjemrejsen en anden. Det sparede os en hel del penge og gav kun et minimum af ekstra arbejde at klikke videre til de to flyselskaber: Easyjet den ene vej, Norwegian den anden. Pris for to tur/retur: 2.600 kr.

Boede hos Flavio

Vi kunne hurtigt se, at Trastevere var stedet at bo, når man skulle lege romer for fire dage, så vi valgte Bed & Breakfast i en lejlighed midt i et beboelseskvarter: Hos Flavio i Gusthouse 209 på Trasteveres hovedgade Viale Trastevere, der starter efter Garibaldi-broen. Pris: 3700 kr. for fire overnatninger inkl. morgenmad, ikke billigere end et mellemklassehotel, men langt fra turistmasserne.

Bus fra lufthavnen fiksede vi gennem Terravision: 16 euro (120 kr) i alt tur/retur. Billigt! Men vær opmærksom på, at der er kø i lufthavnen, så du skal allerede opføre dig som en varmblodet italiener, når du skal ombord: Møv, skub og hop så ind i bussen.

Loppemarked og familiehygge

Summa summarum blev vores rejse inkl. transport og fire overnatninger lidt under 7.000 kr. For to. En pakkerejse havde været lidt billigere, men så havde vi ikke oplevet stemningen om morgenen, hvor sporvognen kørte og samlede folk op på vej til deres arbejde, eller den lokale restaurant fuld af gestikulerende og højt talende familier, eller loppemarkedet tæt på vores lejlighed, eller den flotte kioskmand, som lyste op i et kæmpesmil, når vi hver morgen besøgte ham for at købe billetter til sporvognen…

Til gengæld havde vi nok fået et mere varieret morgenmåltid, for søde Flavio vækkede os hver morgen med det samme traktement: En kande med friskpresset blodappelsinjuice, en kande espresso med varm mælk til, to croissanter med sukkerlag og ristede toastbrød. Vi havde også fået gjort rent på værelserne, men hvor meget kan man nå at svine på fire dage?

 

Morgenmad Rom

 

Appen viste vejen

Appen hjalp os også vej til gode spisesteder, hvor vi kunne spise gedigne måltider sammen med romerne og betragte familier på søndagsudflugt, hvor ungerne løb og legede på ‘piazzaen’, mens de voksne sad på cafeerne eller på bænke og hyggede sig. Vi fik meget ud af appens guide, men glæder os til, at den kommer til iPhones, for man gider ikke rende rundt med en iPad, så vi brugte den til planlægning og gik dermed glip af det gode bykort, der kan bruges uden wifi.

Men vi blev også ledt en smule på vildveje. Appen foreslår, at man spiser på Il Bar på toppen af Hadrians gravmonument Sant Angelo (Engelsborg), blandt andet på grund af den bedste udsigt over Rom. Udsigten er god nok. Eminent og med kig til Peterskirken, men maden er stanghamrende elendig (opvarmet fra kold til mindre kold i mikroovn), og du kan ikke komme derop med mindre, du betaler for at se hele Sant Angelo.

Fine gæster før os

Det gjorde vi så, og vi fortrød bestemt ikke selve besøget, for det var drønspændende, men vi ledte temmelig meget efter denne restaurant forinden, fordi appen ikke fortæller, hvordan man kommer derind/derop. Så en tilføjelse: Se Engelsborg/Sant Angelo, gå op på toppen og nyd udsigten, køb et glas vin og spis endelig ikke deroppe! Og når du er der, så smut ind til kassen og se fotos af alle de prominente gæster, der har været der for eks. Sophia Loren og dronning Elizabeth (som forhåbentlig fik bedre mad end os)

Advarsel: I løbet af de kommende uger vil der blive drysset Rom-artikler på Rejseblokken, for byen er gået direkte i blodet på mig.

Af Karen Seneca. Rejseblokken var inviteret af Momondo

Share Button

Lignende indlæg

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *