Vi elsker at shoppe i Malmø

Det koster ca. 100 kroner for en returbillet København-Malmø, og det tager en times tid at køre i bus til den skånske by fra København. Men man skal ikke shoppe særlig meget, før man alligevel har sparet penge. Og Malmø er en fantastisk shoppingby.

Jeg har netop været der en weekend sammen med min 14-årige datter, og vi er mildt sagt begejstret over konceptet ‘shoppe i Malmø’! Dels er der utrolig hyggeligt, dels er der en masse fede butikker, som ikke findes i København, hvor vi bor, og dels er nogle produkter så som skønhedsartikler en tand billigere ‘derovre’. I denne måned, december, er der selvfølgelig ekstra kønt på grund af al julepynten og de forskellige markeder.

På  Gustav Adolfs Torg er der forskellige juleboder, karrusel og et kreativt værksted for de små og et lille område med dyr, der lyser i mørket. Bag dyrene er et af de store træer er pyntet med gaver i forskellige farver. Det ser virkelig kønt ud om aftenen:

 

Gustav Adolfs Torg er et kønt syn i julen med lysparken, julemarkedet og de smukt pyntede træer. Foto: Oskar Falck
Gustav Adolfs Torg er et kønt syn i julen med lysparken, julemarkedet og de smukt pyntede træer. Foto: Oskar Falck

 

Fra torvet kan man gå direkte videre på gågaden, Södergatan, hvor julemarkedet fortsætter med små røde træhytter, der har mange gode ting, som egner sig til at ligge under juletræet. Selve gågaden har mange butikker, som vi kender herhjemmefra, men i H&M for eksempel er der et andet og større udvalg end i danske H&M-butikker. Det hævder min datter, og jeg tror hende, for hun er pænt tit i H&M diverse steder i Danmark.

 

Gaver fra Lush
Lush er en kæde, der findes verden over. Desværre ikke i Danmark (endnu), men det gør det så meget desto sjovere at besøge butikken i udlandet.

 

Ovenfor er et foto fra Lush, som er en af de butikker, vi elsker at ose og shoppe i. Lush er en kæde af sæbebutikker, som vi har besøgt i forskellige storbyer, men desværre findes den endnu ikke i København. Sæbebutik lyder kedeligt, men det er det bestemt ikke.  Her er badesalte med guldglimmer, pink håndsæber formet som en kyssemund, kæmpe blokke af sæbe med alskens dufte, som der skæres stykker af og betales pr. 100 gram.

Vi var der mindst en halv time, fordi alt er så fint og kreativt tænkt. Indkøb: To stk. dåser med spiseligt læbescrub (først smører du det på, så scrubber du læberne og derefter slikker du det af), en showergel med fint lyserødt glimmer samt en lækker kokosduftende håndsæbe.

 

Lush i Malmø

 

Engang kunne man finde Indiska på Strøget i København. I dag skal du over sundet for at finde den. Butikken er en blanding af tøj, brugskunst, smykker og ting til boligen. Her i juletiden har den et stort udvalg af virkelig fine juleting til ret beskedne priser. Dette er en butik for folk, der kan lide at finde særegne ting. Det kan vi, så vi følte os godt tilpas.

 

Indiska

 

Varehuset Åhléns er supergodt. Priserne er i den lave ende, især lagde vi mærke til, at mange kosmetikbrands kostede lidt mindre end herhjemme. MAC’s pudder og foundations er ca. 50 danske kroner billigere end i Magasin, og da vi var der, var der for eksempel 20 procent på mascara i hele parfumeafdelingen, uanset om det var dyre Dior eller billigere Maybeline.  Tøjet er ikke vildt fancy, men der er mange gode ting… blandt andet knäck, svenske flødekarameller med nødder:

 

Karameller

 

Udda Tina er endnu en butik, vi brugte en del tid i. Her får man virkelig mange gode gaveideer, da der er fint boligudstyr samt ting som tørklæder, tasker og sjove gammeldags skilte. Malmø har i det hele taget mange søde små specialbutikker, og her skal Hökeri på Lilla Torg fremhæves, fordi den er så hyggelig, og så har den sjovt gammeldags legetøj samt svenske souveniers.

 

hokeri

 

Jeg bliver også nødt til at nævne det store flotte center, Emporia, som ligger ved Hyllie Station – et par stop før Malmø, hvis I er med tog. Dels er det en smuk bygning, dels er der over 200 butikker blandt andet Hollister, som vi ikke kan købe i Danmark. Vil I have mere inspiration til at shoppe i Malmø, kan I læses Lones artikel her: Venindetur i Malmø. God fornøjelse.

 

De mange boder på gågaden sælger alt fra uldvanter til øreringe. Foto: Werner Nystrand
De mange boder på gågaden sælger alt fra uldvanter til øreringe. Foto: Werner Nystrand

 

Karussel Malmø
Karrusel på Gustav Adolfs Torg, som også indeholder en hyggestue for små børnog Julemandens hus.

 

Lilla Torg Malmø
Lilla Torg er et af de hyggeligste steder i byen.

Transport

Fra København kan du tage både bus og tog til Malmø.

Bus: 100 kr. retur. Se mere her: Bus 999

Tog: 172 kr. retur. Se mere her: DSB

 

Se også

5 fede boligbutikker i Malmø

Tag på venindetur til Malmø

Svensk julebord ved vandet

Katrinetorps hyggelige julemarked

 

Julemarkeder

Her er der julemarkeder: Gustav Adolfs Torg og Södertull, Jul i Folkets Park, Bondens julemarked, Julemarked på Mitt Möllan, Katrinetorp Julemarked.

 

Af Karen Seneca. Rejseblokken var inviteret af Visit Sweden.

 

Share Button

Lignende indlæg

1 thought on “Vi elsker at shoppe i Malmø

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *