Prinsesse for et døgn på et svensk slot

Vi har boet som prinsesser på et svensk slot. Et lille kønt slot i Skåne ved navn Häckeberga Slott. Og vores begejstring vil næsten ingen ende tage. For slottet er så fint, maden så delikat og naturen så smuk, at selv et enkelt døgns forkælelse maner stress af vejen.

Häckeberga ligger kun en times køretur fra København, men der er mange lysår fra vores pulserende hovedstad til det kuperede landskab og de sydsvenske skove, som man kører gennem for at komme til slottet. Og til selve slottets have, der går ned til en skovsø.

Slottet er fra slutningen af 1800-tallet, bygget på resterne af en fæstning fra 1300-tallet som sommerhus til adelsfamilien Brehmer. Det var beboet af grevinde Dorothea indtil 1966. For Karen Blixen-fans skal der nævnes, at grevinden havde en farm i Kenya samtidig med den danske forfatter, og hun blev brugt i researchen, da filmen ‘Out of Africa’ skulle laves.

Mad i topklasse

De seneste ti år har slottet været forpagtet af det dansk-svenske ægtepar Bo og Gunilla Madsen, som har sat deres personlige præg på slottet. Hvert værelse har sin egen stil som Flamingoværelset med store lyserøde flamingoer på væggen eller det værelse, vi sov i, pigekammeret, der er møbleret a la et gammeldags dukkehus.

Maden er tæt på at være excellent, lavet på lokale råvarer og serveret på allernydeligste vis. Vi fik en større menu: Først kantareller, derefter tatar af hjortekød, så vildsvin og til sidst en hindbærdessert, som slår de fleste desserter af banen både i udseende og smag.

Morgenmaden er en temmelig traditionel buffet med frugt, hjemmebagt brød, forskellige oste, friskpressede juicer osv. Om det er hyggeligt at spise morgenmad i spisesalen og kigge ud på de grønne træer og den stille skovsø? Ja mon ikke! Kan vi anbefale en weekend her? Ja så absolut! Vi ville dog ikke tage børn med, da det mere er et oplagt sted at tage på kæresteferie eller venindetur uden poderne.

 

Priser

Juniorsuite inkl. eftermiddagskaffe med kage, fire retters mad, overnatning og morgenbuffet: 1.995 kr. pr. person.

Bor man i sidefløjen koster det 1.595 kr. pr. person. Se også diverse tilbud her: Häckeberga Slott

 

Læs også

Vi elsker at shoppe i Malmø

Guide: På herretur i Malmø

Ferie i Göteborg for fuld musik

Vi har byttet hus med succes

Af Rejseblokken. Vi var inviteret af Visit Sweden.

 

Share Button

Lignende indlæg

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *