Ship ohøj fra et sejlskib: Danmark er smukt

 

Hver gang jeg får rejsefeber og vil ud for at ‘mærke verden’, vender jeg blikket udad og væk fra Danmark. Jeg falder i svime over en solnedgang på Koh Samui, sukker begejstret over en kirke i Prag og føler mig lykkelig ombord på et sejlskib i Sydeuropa.

At rejse er at leve og at leve er komme langt, langt væk fra Danmark. Og dog… Lige nu hvor solen (for en gangs skyld) skinner, marker og træer er knaldgrønne og badevandet nogenlunde tålelig, kan det være en lige så stor oplevelse at køre gennem Nordsjællands bakkede landskab eller ro en tur på en af Silkeborgsøerne. Alt afhænger af øjnene, der ser, og om de øjne er åbne, nysgerrige og positive. Eller om de vælger at lukke sig.

Da jeg var ung, og det er ærlig talt længe ret mange år siden, kunne jeg ikke se charmen ved det danske landskab, selvom jeg boede et smukt sted på Sejerøbugten. Jeg slog mig ned i USA et år, arbejdede i kibbutz i Israel og flyttede senere ned til en kæreste i Tyrkiet. På et tidspunkt levede jeg også af at sælge armbånd ved siden af de andre hustlere i Chania, Kreta. Danmark var fladt og kedeligt. Naturen intetsigende, og kulturen kendte jeg jo til hudløshed.

Samme følelse overalt

Men års øvelse har lært mig at være lige så åben og nysgerrig, når det gælder ‘mit eget land’. Jeg elsker stadig at rejse, og jeg rejser stadig meget, men i dag kan jeg også opnå samme følelse ved at gå en tur på Gudmindrup Strand eller som i denne weekend: Gå ombord på et sejlskib og se naturen fra vandet.

For hold da k… hvor er der grønt alle steder lige nu, hvor er Orø en køn ø og hvor er det hyggeligt at ligge til i Holbæk Havn, spise aftensmad ombord og lade ungerne drøne rundt i en gummibåd, mens man selv drikker rosé og ser solen gå ned i vandet.

At rejse er at leve, ja, men rejsen kan sagtens foregå i Danmark.

Af Karen Seneca

Share Button

Lignende indlæg

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *