Pantonmøbler på Designmuseum Danmark

Ide til en søndagsudflugt i København: Designmuseum Danmark

Egentlig ville min datter og jeg have været på Louisiana, men heldigvis overtog dovenskaben, så vi gad ikke køre til Humlebæk. I stedet valgte vi at gå på Designmuseum Danmark. Et museum, vi ikke fortrød, vi besøgte. Og som jeg aldrig har besøgt før.

Det er en skattekiste af dansk design fra Thorvald Bindesbøll til Panton og Kaare Klint, fra møbler til kjoler og smykker. Og frem til 30. august en særudstilling om design til børn.

Det er temmelig sjældent, at min datter på 15 og jeg begge to er begejstret for at gå på museum. I hendes alder forventer man nærmest støvet lægge sig om en, så snart man træder ind på et museum. Men her havde vi lidt af en fest.

 

Vil ha'! Disse forstørrede møbler var en fest.
Vil ha’! Disse forstørrede møbler var en fest.

 

Alle de danske møbelklassikere er linet op, mange genkendte vi fra alle de hjem, der har en PH-lampe, en Børge Mogensen-sofa, den runde Panton-globe osv. Vi kunne også udpege forskellige design, som sagtens kunne ryge på vores ønskelister.

Allerhelst ville vi have den kæmpe Trip Trap-stol og det gigantiske bord, som står ved indgangen. Det er en fed gimmick, og vi var ikke de enste, der morede os ved at sidde i oversize babymøbler.

Desigmuseum Danmark har også en fin samling af kjoler og sko gennem tiden. Lige fra krinolinekjoler fra 1700-tallet til Erik Mortensens selskabskjole fra 80’erne. Et kunstværk af en kjole med strudsefjer og broderier.

 

Erik Mortensens smukke kjole kan beundres sammen med mange andre tekstiler og kjoler. Foto: Pernille Klemp/Designmuseum Danmark
Erik Mortensens smukke kjole kan beundres sammen med mange andre tekstiler og kjoler. Foto: Pernille Klemp/Designmuseum Danmark

 

Det eneste minus ved Designmuseum Danmark er entréprisen på 100 kroner. Til gengæld er der fri adgang for studerende og alle under 26 år. Og så er Nyboder lige rundt om hjørnet.

Det giver anledning til at gå en hyggelig gåtur blandt de fine, gamle huse for ‘søens folk’, betragte de lave døre og grønmalede vinduesrammer samt repetere Nyboders historie. De første huse blev bygget i 1631 på foranledning af Christian d. 4, og de var i øvrigt røde og hvide frem til 1860erne.

Du kan læse mere om museets åbningstider, priser m.m. ved at klikke HER.

Læs også

Vi smager byens bedste burgere

10 museer i København med gratis adgang OBS: Dette indlæg blev skrevet, før museerne begyndte at tage entre, så ikke alle er gratis i dag. Men indlægget er opdateret og viser, hvilke ugedage og tidspunkter du kan komme gratis ind.

4 fede museer, du (måske) ikke kender

Masser af sjov på det ny Experimentarium

Af Karen Seneca, Rejseblokken

 

Share Button

Lignende indlæg

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *