Regnbue ved Trafalgar Square i London

Spar penge på storbyferien med disse 8 tips

Paris, New York, London, Berlin, Dubai… kær storby har mange navne, og mange af os vil gerne besøge dem alle. Men det koster. Spar penge på storbyferien ved at følge nogle af – eller måske ligefrem alle – disse spareråd:

1. Bo billigt

Airbnb er efterhånden blevet det helt store mantra, når rejsende skal anbefale billig indkvartering. Det holder også, hvis det er lande som Kroatien eller Grækenland, du rejser i. Går turen derimod til New York eller London, er priserne skruet enormt op. Private udlejere er blevet griske, og presser hele tiden prisen i vejret, så kig dig godt for på nettet i stedet for at forvente, at airbnb er billigst.

I London kan du for eksempel sagtens finde et lavprishotel eller et B&B-værelse for samme beløb som et usselt airbnb-rum. Så kig dig for på søgemaskiner som trivago.com, hotels.com og booking.com. Hvis du rammer den rigtige dato, kan du faktisk få store rabatter via de sider.

Du kan også prøve couchsurfing. En verdensomspændende organisation, hvis medlemmer bor gratis hos hinanden: Couchsurfing.

2. Kør billigt

Undersøg hjemmefra, hvilke tog og busser, der kan transportere dig fra lufthavnen til din destination. Ofte er det de private eller offentlige busselskaber, der er billigst. Til gengæld mister du det, du har sparet, hvis de kører dig til et sted, der ligger forholdsvist langt fra det sted, du skal bo. En fejl, jeg har gjort flere gange – sparet ved at tage bussen men betalt ekstra for at komme den ekstra vej fra bussens endestation til mit mål.

Alle storbyer har rabatordninger till tog, undergrund, sporvogne og busser. Sæt dig godt ind i det. Husk, at mange giver rabat til studerende, børn og pensionister.

Mange storbyer har bycykler, der kan lejes for ganske få penge. I London koster det to pund (ca. 17 kr.) for en cykel i 24 timer, i Dublin kan du bruge en bycykel i tre dage for fem euro, i Wien er den første time gratis, to timer koster en euro, tre timer, to euro og fire timer fire euro.

3. Tjek gratis entre

Alle storbyer har forskellige museer og kirker med gratis adgang, nogen flere end andre. London har for eksempel gratis entre til en masse spændende museer som National History Museum, National Portrait Gallery, Museum of London og Tate Modern. Paris er også godt med, hvad angår gratis sights. København er… desværre ikke! Mange museer har gratisdage eller tider, det vil sige, at du kan komme ind uden at betale en bestemt ugedag eller i et bestemt tidsrum. Hvis du ved på forhånd, hvad du vil opleve, kan du tjekke attraktionernes prisinfo på nettet og planlægge ud fra det.

4. Find rabatkoder

Tilmeld dig diverse rabatsider, som viser tilbud fra lige netop det sted, du skal besøge. Her kan du få oversigt over diverse 2 for 1 pris-tilbud. Se for eksempel HER. Du kan også google ‘discount code’ og bynavnet, evt. et specifikt spisested, så kan du være heldig, at en rabatkupon eller rabatkode dukker op.

5. Spis væk fra centrum

Dette er ikke kun et spareråd, men et råd, der giver dig de bedste spiseoplevelser. Jeg har ofte oplevet at betale en kæmpe regning et sted, hvor maden var kedelig, uinspireret eller slet og ret dårlig. Årsagen: Restauranten lå med udsigt over vandet, på havnepromenaden eller midt i centrum af en storby. Det er møgirriterende at betale for noget, man selv kan lave 10 gange bedre.

Mit råd: Søg væk fra centrum! Her i London, hvor jeg bor pt, har vi for eksempel en pub, der er udråbt som den britiske pub med det bedste mad af Michelinguiden. Vi bor i Shoreditch, en 30 minutters bustur fra Oxford Street. Vores nabo er en af de mest lækre og hyggelige restauranter, The Laughing Heart, og rundt om os vrimler det med vietnamesiske og indiske spisesteder. Jeg er aldrig blevet skuffet ‘herude’, mens citymaden aldrig har været en gastronomisk oplevelse.

 Annonce

6. Gå på (de rigtige) markeder

Der er markeder, og så er der de rigtige markeder… I nogle storbyer er der markeder, der er direkte målrettet turister. Her kan du købe kopivarer, falmede krydderier og souvenirs. Der er ingen sjæl, med mindre penge er sjælfulde. Hvis du derimod tager på de markeder, hvor de lokale selv handler, får du en alle tiders gratis oplevelse.

Jeg har prøvet det mange gange – at få anbefalet et marked, som alle turister søger hen til, gå derhen og blive irriteret – hvorefter jeg har taget et par smutveje og fundet the real deal.

7. Brug visa og masterkortet rigtigt

Det er ofte dyrere at veksle penge hjemmefra end at hæve dem i ATM-maskinerne rundt omkring i verden. Når du hæver i maskinerne, så hæv max-beløbet. Der er gebyr fra de danske banker på hver enkelt hævning, derfor trækker du selvfølgelig max. penge ud! Mastercards gebyr er højere end visacards!

Når du betaler med kort, skal du huske at vælge den lokale valuta i stedet for danske kroner, hvis du får mulighed for det. Spar penge på storbyferien ved at undgå de dyre hæveautomater – du skal kun hæve penge i bankers egne, for de tager som regel ingen gebyr.

8. Læs mere om rejsebudgetter

Vi har skrevet en del andre indlæg om at spare penge på ferien, fordi vi synes, at alle skal have mulighed for at opleve verden uanset budget:

Spar penge på hotel

8 tips til at spare penge på madbudgettet

Billig ferie i New York

Gratis ture med guides

Af Karen Seneca 

 

Dubai skyline som illustration til artiklen Spar penge på storbyferien
Dubai er et godt eksempel på, hvor billige og gode oplevelser der er, hvis man går udenfor alfarvej. Guldmarkedet er for eksempel en populær turistattraktion, men op og ned ad markedet findes den hyggeligste bazar med lokale handlende.

 

Share Button

Lignende indlæg

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *