Udsigt Tjekkiet

Spar penge: Vores boligbytte er en succes

Vi har nu i nogle år lavet boligbytte i vores ferier. Det har været en stor succes. Det gode ved husbytte er, at man ikke behøver at medbringe andet end tøj og tandbørste. Man ankommer til et hjem, hvor der er de fornødenheder, man har brug for. Hyppigt er der råvarer til det første måltid, så man bare kan ankomme og slappe af fra første minut.

Det er altid vildt spændende at finde ud af, hvad det er for mennesker, der normalt bebor stedet. Man har måske skrevet frem og tilbage en del i tiden op til afgang, men først når man ankommer, får man et bedre billede af disse fremmede mennesker, som har tillid til at vi vil passe godt på deres hjem, mens de holder ferie.

Værtsfamilien lægger gerne en mappe med vejledninger om huset, affaldsordninger mm. foldere og brochurer om området, man befinder sig i. Man får mulighed for at benytte sig af det lokalkendskab ens værter har, og på den måde sparer man ofte både tid og penge.

Det handler om tillid

Der er flere portaler man kan benytte til husbytte. Vi har brugt Intervac. En efterhånden gammel organisation oprettet af lærere for lærere – men nu for alle -, som jeg erindrer tidligere udsendte et digert værk med mulighed for at komme i kontakt med andre intervacere. I dag en dynamisk hjemmeside, hvor det går rigtig stærkt med at finde og få svar fra medlemmerne. Portalen kræver medlemskab, som er en absolut billig investering set i lyset af hvad det koster at leje ferieboliger.

At bytte hus bygger jo høj grad på gensidig tillid. Man overlader sit “guld” til andre, som så igen overlader sit “guld” til os. Er der noget, man ikke føler sig tryg ved at overlade til andre, kan man jo bare gemme det væk. Opstår der problemer for ens gæster, er det en god ide at have noget back up i nærheden i form af enten familie, venner eller naboer som vil stille sig til rådighed.

Fra Irland til Tjekkiet

Vi har indtil videre kun gode oplevelser. Min venindes forældre har intervacet i over 25 år, og kan kun tale godt om det. Vejr og vind kan ingen garantere, og husets beskaffenhed fremgår jo af de billeder folk lægger ind på deres beskrivelser. Selv om billeder selvfølgelig nogle gange er taknemmelige.

Vi har byttet os til et skønt hus på en høj klippe i udkanten af Göteborg, vinterferie i Dalarne i Sverige, den skønneste sommerferie i Haarlem Holland, kæmpevilla i Kralupy beliggende en halv time fra Prag. I år går turen så til Skerrie en kystby, der ligger 15-20 minutter fra Dublin.

Vores børn er nu så store at de synes det er sjovest, hvis vi kan bo i eller nær en storby. Men man skal være tidligt ude hvis man vil bo inde i byerne. Der er selv klart en stor søgning mod de store byer, hvilket har gjort, at vi har fundet os til rette med at bo et stykke væk. På den måde får man lidt af det hele og kan selv portionere storbylivet.

Vil man gerne rejse med fly eller uden for normal køreafstand, kan man lave aftale om også at bytte biler, hvilket er det vi gør i år, hvor vi jo skal flyve til Dublin.

Links om boligbytte

Danskerne er vilde med boligbytte

Boligbytte: Med børnene i Tjekkiet

Vi fik alt, hvad vi ønskede i Haarlem

Af Lotte Obbekjer, Ryslinge

Share Button

1 thought on “Spar penge: Vores boligbytte er en succes

 1. Allerførst tak for jeres gode ideer på rejseblokken.
  Jeg skrev til jer i marts i forbindelse med snorkletur ved Dolphin reef i Eliat.
  I påtænker i den nærmeste fremtid at tage til tur til Sicilien.Men mangler ideer hvornår på året der er billigst at rejse,og hvor man kan bo billigt, og ikke mindst seværdigheder.
  Vi har hørt at verdens bedst bevarede mumie (liget af en 2 årig pige) skulle være opbevaret
  i et kloster dernede.
  Ville blive glad hvis i kunne hjælpe os.
  Mange Hilsner
  Else-Marie Andersen

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *