Durham Cathedral

Sponsoreret video: Her vil vi gerne hen

Indrømmet: Jeg er total anglofil. Mens andre drømmer om østers og champagne, vil jeg hellere sidde på en hyggelig pub og spise fish & chips serveret med en skummende, mørk fadøl. Jeg er vild med englændernes høflighed og venlighed, med deres accent og deres enorme historie.

London har jeg gennemtrawlet adskellige gange, jeg har også boet på Isle of Wight i en måned, været i Brighton, men næste gang jeg skal derover, skal jeg til Nordøstengland og besøge byer som Durham og Newcastle. Der er masser af historisk interessante steder, og så skulle der være drønhyggeligt, uanset om det handler om shoppinggader, gamle stræder eller pubs, hvor jeg kan læne mig tilbage.

En af de ting jeg vil se, er Alnwick Castle i Northumberland. Det er et ægte eventyrslot, som er over tusind år gammelt. Downton Abbeys julespecial er optaget her, det samme er Ivanhoe, og i de første to Harry Potter-film var Alnwick Castle Hogwarths.

En anden historisk attraktion i Nordøstengland er den UNESCO-fredet Hadrian’s Wall. Romerne byggede den for 1.600 år siden, og den dag i dag står den knivskarp, og der er smukke vandreruter langs den lange mur.

Newcastle er en rigtig engelsk by med den særlige charme, som engelske byer ofte har. Der er godt en kvart million indbyggere, men byen har et stort teaterliv, mange mikrobryggerier og et fedt natteliv. En lørdag om måneden er der Farmer’s Market med en masse lokalt producerede varer, og så er der naturligvis fodboldholdet Newcastle United F.C.

Af Karen. Indlægget er sponsoreret af Supersaver

Share Button

Lignende indlæg

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *