Top 5 over verdens stærkeste spiritus

Der er alkohol, og så er der ALKOHOL. Selv om vi kan synes, at en Tequila med en alkoholprocent på ca. 40 er hvinende stærk, er der mange spiritusvarianter, der er meget stærkere. Så stærke, at det frarådes at åbne flasken nær åben ild. Her er en håndfuld af verdens stærkeste spiritus.

Spirytus

Dette må sammen med amerikanske Everclear 190 være en af de aller-stærkeste former for spiritus, som findes. Den polske Spirytus Rektykiowany er på hele 95 procent, mere end dobbelt så meget som almindelig spiritus. Og nok til at slå enhver i gulvet, hvis den ikke blandes op i drinks, som polakkerne heldigvis har for vane. Det er farligt at drikke Spirytus rent, men hvem har også lyst til det?

Spirytus er noget af det stærkeste spiritus i verden

Vodka

To forskellige vodka gør sig især bemærket: Skotsk-produceret Shanghai Strength på 88,8 procent og Balkan 176 Vodka fra Bulgarien, hvor vi er oppe på 88 procent alkohol. De skulle hverken lugte eller smage anderledes end en vodka med en alkoholprocent på 40. Så hvorfor drikke dem?

Stroh 80

En østrigsk rom med en alkoholprocent på 80. Mange ski-entusiaster kender den sikkert fra deres skiferier i Østrig, hvor Stroh rom hældes i kaffen, kakaoen eller i den varme glühwein. Som regel er det i den mindre stærke udgave med en alkoholprocent på 60.

Bacardi 151

Normalt er alkoholprocenten på rom mellem 40 og 50 procent, men Bacardi har taget 151’eren til et helt nyt niveau: Hele 75,5 procents alkohol er der i Bacardi 151, og det gør den dermed til en af de stærkeste spiritus i verden. Væsken er brandbar, stærk som en i h… men kan bruges til at sætte fut i søde cocktails.

Absint

Denne drik findes med forskellige alkoholprocent fra 50 helt op til 80. Det er franskmændenes nationaldrik, som dog fortyndes med rigelige mængder vand. Absint indeholder alrunerod, som efter sigende er skyld i, at beruselse får en helt anden betydning, når man drikker absint i forhold til anden spiritus.

Læs også

Nationaldrikke: Hvad skal jeg drikke? Og hvorhenne?

Værsgo og spis: Verdens værste mad

Her kan du bade i øl

De 5 dårligste måltider vi har smagt

Af Karen Seneca

 


Share Button

4 thoughts on “Top 5 over verdens stærkeste spiritus

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *