Top 5 over verdens stærkeste spiritus

Der er alkohol, og så er der ALKOHOL. Selv om vi kan synes, at en Tequila med en alkoholprocent på ca. 40 er hvinende stærk, er der mange spiritusvarianter, der er meget stærkere. Så stærke, at det frarådes at åbne flasken nær åben ild. Her er en håndfuld af verdens stærkeste spiritus.

Spirytus

Dette må sammen med amerikanske Everclear 190 være en af de aller-stærkeste former for spiritus, som findes. Den polske Spirytus Rektykiowany er på hele 95 procent, mere end dobbelt så meget som almindelig spiritus. Og nok til at slå enhver i gulvet, hvis den ikke blandes op i drinks, som polakkerne heldigvis har for vane. Det er farligt at drikke Spirytus rent, men hvem har også lyst til det?

Spirytus er noget af det stærkeste spiritus i verden

Vodka

To forskellige vodka gør sig især bemærket: Skotsk-produceret Shanghai Strength på 88,8 procent og Balkan 176 Vodka, der oprindeligt er fra Bulgarien, hvor vi er oppe på 88 procent alkohol. De skulle hverken lugte eller smage anderledes end en vodka med en alkoholprocent på 40. Så hvorfor drikke dem?

Balkan 176 Vodka er i øvrigt lavet på hele fem kornsorter: Majs, hvede, havre, byg og rug. Når den destilleres, når den op på 93 procent, men tilsættes vand for at nå “ned” på de 88 procent.

Stroh 80

En østrigsk rom med en alkoholprocent på 80. Mange ski-entusiaster kender den sikkert fra deres skiferier i Østrig, hvor Stroh rom hældes i teen, kaffen, kakaoen eller i den varme glühwein. Som regel er det i den mindre stærke udgave med en alkoholprocent helt ned til 38 procent.

Stroh Rom 80 er an af verdens stærkeste spiritus.

Bacardi 151

Normalt er alkoholprocenten på rom mellem 40 og 50 procent, men Bacardi har taget 151’eren til et helt nyt niveau: Hele 75,5 procents alkohol er der i Bacardi 151, og det gør den dermed til en af de stærkeste spiritus i verden. Væsken er brandbar, stærk som en i h… men kan bruges til at sætte fut i søde cocktails.

Absint

Denne drik findes med forskellige alkoholprocent fra 50 helt op til 80. Det er franskmændenes nationaldrik, som dog fortyndes med rigelige mængder vand. Absint indeholder malurt, som efter sigende er skyld i, at beruselse får en helt anden betydning, når man drikker absint i forhold til anden spiritus.

I 1800-tallets kunstermiljø i Frankrig blev der drukket absint i rigelige mængder, blandt tilhængerne var den hollandske kunstner Vincent van Gogh og den franske impressionist Édouard Manet. Kælenavnet er ‘Den grønne fe’ pga. farven, der kommer fra urternes blade.

Læs også

Nationaldrikke: Hvad skal vi drikke og hvorhenne?

Værsgo og spis: Verdens værste mad

44 genstande og masser af sol

Gaveide: Lav din helt egen snaps

Her kan du bade i øl

De 5 dårligste måltider vi har smagt

Af Karen Seneca

 


Annonce

Share Button

Lignende indlæg

4 thoughts on “Top 5 over verdens stærkeste spiritus

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *