Rothenburg Tysklands populære sights

Top 10 over Tysklands populære sights

 

Fra foråret 2013 til april 2014 har 11.000 turister har stemt på deres favoritter i en net-afstemning på Deutsche Zentrale für Tourismus’ side Germany Travel. Det Tyske Turistråd har opstillet en liste på hele 100 forskellige bygningsværker og begivenheder, men vi vil nøjes med de 10 øverste på listen over Tysklands mest populære sights. God fornøjelse og tillykke med sejren til Tyskland!

Her er Top 10

1. Neuschwanstein Slot. Schwangau/Füssen i Bayern

Slottet er fra 1869, og blev Ludwig d. ll af Bayerns tilholdssted, efter han blev afsat. Det er desuden inspiration til Disneysparkernes vartegn, Askepots slot.

2. Europa-Park. Rust i Baden-Württemberg

Den største forlystelsespark i Tyskland med over 100 forlystelser og shows. Det er den eneste forlystelsespark, som har åbnet om vinteren, og fra slut november til start januar er hele parken omdannet til et Winter Wonderland.

3. Kölner Dom/Køln Domkirke. Köln i Nordrhein-Westfalen

Domkirken påbegyndtes allerede i 1200-tallet, men stod først færdig i 1880. Den gotiske domkirke er på UNESCOs verdensarvliste.

4. Altstadt von (den gamle bydel i) Rothenburg ob der Tauber. Rothenburg i Bayern

En smuk gammel bydel, der har bevaret middelalderens bygninger, byporte, kirker og meget andet. En af de mest fotograferede og malede byer i Tyskland.

5. Berliner Mauer/Berlinmuren (inkl. East Side Gallery, Mauerpark, Mauerweg, Checkpoint Charlie Museum) i Berlin

Til efteråret fejrer Berlin et ganske særligt 25 års jubilæum. Det er nemlig 25 år siden, at Berlinmuren blev revet ned. I de 25 år har den altid ligget i top 10 over de mest populære sights i landet. I år på en femteplads.

6. Heidelberg Slot. Altstadt/den gamle bydel Heidelberg i Baden-Württemberg

Et slot fra 1300-tallet, som i dag er en ruin, men en meget velbevaret en af slagsen. Heidelberg Slot og byens gamle centrum er romantiske steder at besøge, men midt i Heidelbergs idyl ligger der et vigtigt Kultur- og Dokumentationscenter for alle de romaer, der blev nedslagtet under 2. Verdenskrig. Også et besøg værd!

7. Brandenburger Tor i Berlin

Det er den sidste bevarede byport i Berlin, og et symbol på byens opdeling frem til 1981, da muren var bygget tæt op ad den. Det var her Ronald Reagan sagde de berømte ord: Mr. Gorbatjov, tear down this wall.

8. Lorelei i Oberes Mittelrheintal. St. Goarshausen i Rheinland-Pfalz

Klippe, der rejser sig 132 meter over Rhinen på flodens smalleste sted. Hele området er utrolig smukt.

9. Bodensee/Bodensøen med øen Mainau, Klosterinsel Reichenau, Lindau, Konstanz, Burg Meersburg. Bodensee i Baden-Württemberg

En sø der ligger ved den tysk, østrigske og schweiziske grænse. I søen findes øen Mainau, som er lidt af et paradis med forskellige blomsterparker o.lign.

10. Oktoberfest, München i München Bayern

Den eneste begivenhed på Top 10, men hvilken begivenhed! Øl, øl og masser af øl tilsat schlagermusik og god stemning.

Læs også

Til nørderne: Besøg en airbus-fabrik

Vild med Berlin? Klik her

Kolosser og kæmpekraner i Hamborg Havn

Følg de danske fodspor i Tyskland

Foto af Rothenburg fra Wikipedia/Creative Common Share Button

Lignende indlæg

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *