Falcks illustration til artikel om at undgå tyve

Sådan kan du undgå tyve i din ferie

Barcelona er en utrolig populær by at besøge. Og det er også en smuk by, men det er samtidig en by, der har en kedelig rekord. Det er nemlig her, at flest danskere har oplevet at blive bestjålet.

‘Det spanske politi har fokus på tricktyverier, men de har ikke nok ressourcer til at forebygge problemet. Selvom der er uniformerede betjente at se i gadebilledet, bliver der for eksempel ikke sat ekstra politi ind i myldretiden’, fortæller Rezwan Ali, der er Security Risk Manager i Falck Global Assistance.

Igen i går vil mange drage på storbyferie, ikke kun til Barcelona men også til mange andre byer som London og Berlin. og her gælder det om at tænke sig lidt om, siger Rezwan Ali.

‘De mange besøgende kombineret med et højt indbyggertal gør storbyerne til et oplagt sted for lomme- og tricktyve. Man bør derfor være ekstra opmærksom på steder, hvor der er mange mennesker samlet’.

7 tips til en mere sikker ferie

Falck har disse syv råd til at undgå tyve og tyverier, når du er på storbyferie. Måske er det værd at kigge lidt nærmere på det, for hvem gider at blive bestjålet.

  1. Vær opmærksom på omgivelserne. Især på tætbefærdede steder som turistattraktioner, souvenirbutikker og i busser, tog, metro og sporvogne.
  2. Udvis selvsikkerhed og målrettethed, når du færdes i byen. Det kan ofte skræmme tyvene væk.
  3. Undlad at stoppe op i de mindre pæne områder i storbyer særligt om aftenen.
  4. Lad være med at bære dine værdigenstande synlige.
  5. Fordel dine penge og kreditkort frem for at bære det hele på det samme sted. Du kan for eksempel bruge et mavebælte til store beløb og en pung til de mindre beløb.
  6. Har du en skuldertaske, så bør remmen sidde på tværs af overkroppen. På den måde bliver tasken sværere at hive af for tyven.
  7. Vær ekstra opmærksom, hvis folk på gaden prøver at sælge dig noget, eller spørger om vej.

Hvis uheldet skulle ske, og du er så uheldig, at du ikke kunne undgå tyve på din vej, er der først og fremmest tre ting, du skal gøre ifølge Falck:

Ring til banken og få dine kort spærret, anmeld tyveriet til politiet og husk at få en kopi af din anmeldelse. Det skal forsikringsselskabet nemlig bruge. Derudover skal du kontakte den danske ambassade, hvis du mister dit pas.

Læs også

8 tips til at spare penge på din storbyferie

Gode råd til at spare på feriens madbudget

Av min mave, eller: Husk rejseforsikringen

Af Karen Seneca, foto: Falck

Share Button

Lignende indlæg

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *