Foto af Karen Seneca på bilferie i Sydspanien. Rejseblokken

Bilferie i Sydspanien: Bag rattet i bjergene

H.C. Andersen elskede Malaga, og det er let at forstå. Den spanske solkyst, hvor Malaga er ’hovedstaden’, byder på masser af oplevelser for dem, der opsøger det. Glem CV Jørgensens ’Costa del Sol’. Her er meget andet end badeliv og drinks. Andalusien er blandt andet maleriske, hvide landsbyer, vældige bjerge, snoede bjergveje og frodige citrustræer.

Vi var tre veninder, som havde lejet en bil hjemmefra, fordi vi ville på bilferie i Sydspanien. Da vi ankom til Malagas lufthavn, stod der en flot Opel Vectra og ventede på os. Og selv om den er lige lovlig stor på de små landsbyveje, klarede den fint at køre op og ned af de spanske bjerge med os, så vi kunne nyde udsigten fra en særlig høj top, smage på kaffen i en særlig hyggelig landsby og beundre de hvidkalkede huse, der ligger som små, hvide klatter i de grønne bjerge.

På afveje

Så store bjerge og sådan et godt vejnet skriger på at blive erobret, og mottoet var derfor: Op! At vores medbragte gps ‘Viola’ havde det med at lokke på afveje, så vi sneglede os op ad stejle grusveje mellem små bondegårde, var en begynderfejl, vi hurtigt fik rettet, så gps’en bev indstillet til hurtigste rute i stedet for korteste i fugleperspektiv.

De bedste oplevelser kom som regel, når ‘damen’ var slukket, og vi bare kørte på må og få. Som da vi landede i landsbyen Benahavis en fredag eftermiddag, hvor spadserede folk rundt i deres stiveste puds, småsnakkende og hilsende på forbipasserende.

Fra en udendørs bodega slubrede vi kaffe, beundrede den lavt hængende sol og lurede på landsbylivet – uden at blive det mindste overrasket over pludselig at se to arbejdsheste komme forbi med hver sin landarbejder på ryggen. Et magisk øjeblik – som der var flere af dagligt.

Den fineste by

Perlen over dem alle, byen Mijas, bød os velkommen med et styrtebad af regn, men hvad gør det, når byens mange appelsintræer bugner af runde, modne appelsiner, og blomster-amplerne på husmurene er fyldt med blomster?

Malaga er Andalusiens største by og stedet for shopping, udendørs tapas og regulær sightseeing. Det er Pablo Picassos fødeby, og det er svært at komme uden om Spaniens store maler. Dels på grund af de to museer i hans navn, kunstmuseet, som kan anbefales, og barndomshjemmet, som vi ikke var begejstret for (til gengæld er det  gratis), den smukke skulptur af ham foran fødehjemmet og de mange butikker og barer, der bruger hans navn.

Men byen har også en skulptur af en anden stor kunstner – vores egen H.C. Andersen – som er så populær, at han prydede forsiden af byens turistbrochure.

Landsby-stemning

Hvis man bevæger sig væk fra den elegante gågade og smutter rundt i de mindre stræder, får man landsbystemningen, hvor folk livligt diskuterer på tapas-barer rundt om vintønder og kønne mørkhårede børn leger på pladserne.

Det er svært at navigere ind til Malagas centrum, men kør efter havnen. Her er en parkeringskælder tæt på det gamle centrum, som kan bruges, hvis man er en førsteklasses bilist. Båsene er så snævre, og bilerne holder så tæt, at det ikke undrede os spor, da vi opdagede, at vores sidespejl var blevet snittet af en bilist.

Frækhed belønnes

Spaniere er nemlig ikke forsigtige bilister, og tålmodighed er ikke en dyd, når man sidder bag rattet – med mindre man da lige har brug for at holde og snakke med en forbipasserende på gaden. Det er nemlig helt ok. For frækhed belønnes, også på motorvejen, hvor folk hader at forlade overhalingsbanen, uanset om de kører 90 km/t eller de tilladte 120 km/t.

Husk både kørekort og bilens lejekontrakt, når du er på bilferie i Sydspanien. Hvis du bliver stoppet af politiet, forlanger de at se begge dele, og der vanker bøde, hvis man har glemt det på hotellet.

Læs også

Anmeldelse: Fantastiske spisesteder i Barcelona

Oplev Barcelona på tre dage

Masser af sjov i Europas største badeland

Transport

Flybilletter til Malaga er dyre i højsæsonen, men udenfor sommersæsonen er det muligt at få en returbillet til ca. 1000 kr. hos Iberia.

Vi var tre om billejen, ca. 2.000 kr. for otte dage hos Marbesol.

Vi lejede en Opel Vectra, men de har billigere biler.

Af Karen Seneca

 

Share Button

Lignende indlæg

2 thoughts on “Bilferie i Sydspanien: Bag rattet i bjergene

  1. Da jeg sammen med min søn skal 4 dage til Alcante i juni vil jeg høre om I kender byen og hvilke spændende seværdigheder der findes der.Forøvrigt tak for evo rejsetasken!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *