Julemarked Spittelberg ©WienTourismus/Manfred Horvath

Den perfekte juleby: Wiens julemarkeder

Foto herover: ©WienTourismus/Manfred Horvath

Kejserbyen Wien fortryller og forfører. Især ved juletid, når små lys glimter fra træerne, gågaderne er pyntede langt mere overdådigt end vores egne, hestevogne kører side om side med sporvogne og de mange julemarkeder breder sig på forskellige pladser. Vi har samlet et udvalg af de fineste af Wiens julemarkeder, som kan sætte enhver i julestemning:

Jul på slottet

Et af dem er Schönbrunns, som fylder slotspladsen foran de tidligere kejseres slot. Og her er romantik for alle euroene.

Rundt om det gigantiske juletræ står 60 boder i en nydelig bue. Duften af kanelbrød, småkager, brændte mandler og Glühwein hænger i luften og mødes med lyden af et kor, der synger julesalmer, så man næsten bliver hypnotiseret til at købe endnu et julehjerte i glas, en håndsnittet træskål eller en gammeldags tinsoldat.

Rådhus med 150 boder

Et andet og mere folkeligt marked er det store adventmarked på Rådhuspladsen. Juletræet knejser over det hele med hundredvis af røde hjerter, og karrusellen kører bogstavelig talt. Kommer du, når mørket er faldet på, kan du nyde dekorationerne i træerne og lyset fra rådhuset.

Her er 150 boder – nogle med billigt tingeltangel, andre med smukke keramikting og bivoks-lys. Og mange med julepynt, som ikke kan købes magen til herhjemme. Naturligvis er der også julemænd og underholdning for de små. Jeg købte bl.a. ti guld-stiletsko til juletræet, og midt i mylderet – og med et glas glohedt Glühwein i hånden – sendte jeg en tanke hjem til den kedelige byggeplads foran Københavns Rådhus.

Cool jul

Tager man sporvogn 49 til Stiftgasse, kommer man til et anderledes marked, Spittelberg. Bydelen er Wiens Soho med hippe butikker og gallerier, og dets marked er ikke samlet på en enkelt plads, men foregår ude i de hyggelige gader og i gårdene mellem de majestætiske bygninger. Her er en særlig stemning, og kvaliteten på de fleste varer er høj.

Smarte storbyborgere, funky unge, nysgerrige turister og børnefamilier finder alle hen til markedet, så undgå eftermiddage, hvis du ikke er til menneskemylder.

Mere om Wien og Østrig

8 ting du skal opleve i Wien

Hvor skal jeg spise og shoppe i Wien?

På luksusvandring i alperne

Rejseblokkens guide til ferie i Tyrol

Af Karen Seneca, Rejseblokken. 

Schönbrunn Slot, julemarked i Wien
Schönbrunn©WienTourismus/Günther Ezsöl

 

 

Share Button

Lignende indlæg

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *