Gourmet Eperience i Madrid

Se de 10 favoritter du kan opleve i Madrid

Man keder sig aldrig i Madrid. For byens fodgænger-venlige hjerte sprudler af liv og bugner af caféer, restauranter, barer og butikker. Fra La Latina-kvarterets historiske gader, der frister med tapas mellem højlydte samtaler, til hipster-højborgen Malasaña, med kant og karakter. Og så byder den spanske hovedstad på rigtig mange gratis glæder.

Når man som bloggeren Brian Dreyer bor i byen, får man med tiden sine personlige favoritter i Madrid. Faktisk rigtig mange af dem. Her præsenterer han 10 oplevelser, som du bør overveje på din næste tur til Madrid.

La Ciudad Invisible

La Ciudad Invisible

Selvom jeg ikke længere bor rundt om hjørnet er dette stadig min stam-café. Meget belejligt beliggende mellem Plaza del Callao og Operaen i centrum. Navnet “Den Usynlige By” henviser til en bogtitel, og netop bøger er der mange af på hylderne i denne bæredygtige café med indbygget rejsebibliotek. Atmosfæren er på en gang livlig og afslappet, og betjeningen altid venlig.

Lokalet er et spændende miks af forskelligartede møbler, mosaik-fliser og et flot vægmaleri. Lokale kunstnere udstiller løbende deres værker og kælderetagen benyttes til rejse-relaterede events. Et perfekt sted til en kop eftermiddagskaffe (caféen åbner kl.13) eller en drink først på aftenen.
Constanilla de Los Angeles 7, metro: Opera

Bolero Meatballs

Bolero Meatballs

Det er naturligvis tapas der er i højsædet i Madrid, så til tider kan det være forfriskende at prøve noget andet. Bolero med det offensive slogan “Eat My Balls”, er et forholdsvis nyt sted, men nyder allerede stor succes.

Årsagen er de vanedannende kødboller, som får fuld fokus, og tilbydes i fire lige delikate udgaver; svinekød, oksekød, kylling eller vegetar. De er tilberedt i hver deres stil og serveres med ris eller kartoffelbåde, eller som “bocadillo” (sandwich). Tidsbegrænsede særudgaver tilbydes desuden ofte i weekenderne.
Calle de las Conchas 4, metro: Opera eller Callao

The Gourmet Experience

(Foto øverst) Hos The Gourmet Experience på toppen af stormagasinet El Corte Ingles, får du ikke blot en kæmpestor delikatesseforretning, barer og små individuelle tapas-restauranter. Du får også – ganske gratis – en fantastisk udsigt over byen og ned ad den storslåede hovedgade Gran Vía, og det er en af mine favoritter i Madrid.

Nyd en middag i 9. sals højde over Plaza del Callao og gå på jagt efter alverdens delikatesser, drikkevarer og søde sager i den store forretning. Derudover findes også en bageri-café med tilhørende “skyline”. Velbekomme!
El Corte Inglés, Plaza del Callao, metro: Callao

Desperate Literature

Desperate Literature

Denne lille intime bogforretning er et must for ægte bogelskere. Her finder du blandt andet engelsk litteratur på hylderne, mens du kan tage et spil skak eller skrive et digt på den gamle skrivemaskine i det hyggelige lokale.

Det passionerede personale er altid klar til en snak, og de tilbyder spirende forfattere at overnatte i baglokalet på ægte boheme-manér. Et koncept kendt fra Shakespeare & Co i Paris, hvor parret der driver Desperate Literature har en fortid.
Calle Campomanes 13, metro: Opera eller Santo Domingo

Café de La Luz

Café de la Luz

Dette er én af mange fantastiske caféer i Malasaña-kvarteret. En afslappet café med dagligstue-stemning og interiør i vintagestil. Nyd en budget-venlig morgenmad, en let frokost eller en drink i ly for varmen op ad dagen. Jeg elsker at indtage lænestolen i det fjerneste hjørne med min bærbare eller en god bog. Priserne er fornuftige (omkring en 10’er for en kop kaffe) og der er to timers gratis wifi.
Calle Puebla 8, metro: Gran Vía

Matadero

Matadero

Madrid er kendt for sine verdensberømte museer som Prado og Reina Sofía, men er du mere til moderne kreativitet, så tag et smut til Matadero nær Manzanares-flodens bred. Her er det tidligere slagteri-kompleks omdannet til et inspirerende kultur og kunst mekka, hvor idéer og events blomstrer i fuld flor.

Det er gratis at tage et kig i de forskellige “slagtehaller”, der byder på skiftende tema-udstillinger og installationskunst. Matadero omfatter også på en lille biograf samt café.
Plaza de Legazpi, metro: Legazpi

Shukran er en af Rejseblokkens favoritter i Madrid

Shukran

Skal middagen være lidt eksotisk, så smag på de libanesiske delikatesser hos Shukran. Restauranten ligger i forbindelse med Casa Árabe, som derudover byder på kulturcenter, spogundervisning og gratis udstilling.

Retten “Pastela” med indbagt kødfyld og et strejf af kanel kan varmt anbefales, ligesom den lækre terasse, der har udsigt til den imponerende hovedbygning. Det perfekte sted at nyde en kop kaffe med is i eller et glas mynteté. Og så ligger Retiro-parken lige på den anden side af vejen.
Calle de Alcalá 62, metro: Príncipe de Vergara eller Retiro

Mercado de San Ildefonso

Mercado de San Ildefonso

Mens Mercado de San Miguel er Madrids mest berømte mad-marked, får du færre turister og mere New Yorker-stemning indenfor hos Mercado de San Ildefonso. Dette moderne street-food marked i Malasaña-kvarteret sprudler af liv og personalet i de mange individuelle boder står klar til at lokke med mange forskellige godbidder.

Det er en oplevelse bare at gå en tur rundt, men endnu bedre at nyde en drink på terrassen eller i baren på øverste etage.
Calle de Fuencarral 57, metro: Tribunal

Andén 0 - Chamberí er an af Rejseblokkens favoritter i Madrid

Andén 0

“Spøgelsesstationen” kaldes den, men der er nu ganske hyggeligt på den gamle perron ved den lukkede metro-station Chamberí. Én af de mange gratis fornøjelser, man kan underholde sig med i Madrid. Stationen i den nordlige del af Madrid var blandt byens første, men blev lukket i 60’erne og var forladt i årtier.

Den blev genåbnet som museum for få år tilbage, og jeg er vild med de gamle flise-reklamer langs perronen, hvor man stadig kan se nutidens metro suse forbi.
Plaza de Chamberí, metro: Iglesia

Café Jazz Populart

Café Jazz Populart

Er man til jazz byder Madrid på en række hyggelige klubber, men fordelen ved den atmosfære-fyldte lille Café Populart er, at der er gratis indgang. Dog kan man være nødt til at reservere plads i forvejen. Folk sidder tæt, når de populære toner flyder i det intime lokale, hvor det naturligvis forventes, at man bestiller drikkevarer i baren.

Et fremragende sted at nyde et par øl og lidt live-musik, inden byturen fortsætter i det omkringliggende Huertas-kvarter.
Calle de Las Huertas 22, metro: Antón Martín

Flere indlæg om Spanien

Rejseblokken anmelder: Fantastiske spisesteder i Barcelona

På tapasjagt i Malaga

Tag på højskole på Mallorca

Reportage fra Europas største vandland

Indlægget af skrevet af gæsteblogger Brian Dreyer. Foto tilhører bloggeren. Du kan læse meget mere på Brians blog H-E-R

Annonce

Share Button

Lignende indlæg

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *