Oktoberfest

Skål! Rejseblokkens 10 tips og gode råd til Oktoberfest

Du får her 10 gode råd til Tysklands store folkefest ‘Oktoberfest’, som afholdes for 182. gang. Hotelsøgemaskinen trivago.dk har samlet tips og facts med alt lige fra påklædning til øldrikning. Prost!

1) Oktoberfest tiltrækker flere besøgende til München på 16 festdage, end Grand Canyon gør på et år.

2) Festlighederne udspringer af et kongeligt bryllup mellem kronprins Ludwig og prinsesse Therese den 12. oktober 1810. I år afholdes festen for 182. gang, da der har været enkelte perioder med pauser.

3) Oktoberfest blev oprindeligt kun afholdt i oktober, men på grund af vejrets luner besluttede man at starte fejringerne allerede i september, så der er bedre chance for godt vejr.

4) Øllet, som serveres til oktoberfest, bliver produceret på lokale bryggerier, og servers i literglas (Maß). Der sælges ca. 6 millioner liter øl under festen og i år ligger de gennemsnitlige ølpriser på 10,2 euro for 1 liter.

5) Vælg det rigtige telt, hvis du reserverer bord. Alle teltene er tilpassede forskellige interesseområder såsom gourmettelt, vintelt, det traditionelle telt, det hyggelige telt osv.

6) Klæd dig rigtigt. Anskaf et par gode Lederhosen, hvis du er mand og en Dirndl, hvis du er kvinde. Vær opmærksom på, hvor du binder knuden på kjolens forklæde. Hvis knuden er bundet på din venstre side indikerer du, at du er single, mens en knude på højre side betyder, at du er gift eller i forhold.

7) Drop ideen om at bære en oktoberfest-hat. Den er forbeholdt ægte, rutinerede Oktoberfestgængere, og de billige discounthatte, som sælges overalt, afslører dig med det samme som en uvidende turist.

8) Mød tidligt op i festteltene, hvis du ikke har reserveret bord. Kom omkring kl. 14.00 i løbet af ugen. I weekenden skal du være endnu tidligere ude – kom allerede om morgenen.

9) Husk at drikke med måde. Ja, tyskerne er vilde med øl, men de forventer også, at man kan tage vare på sig selv. Drikker du dig fra sans og samling, vil du blive kaldt „Bierleiche“ (ølkadaver). Ingen har lyst til at være en „Bierleiche“.

10) Hvis du vil undgå at blive en „Bierleiche“ skal du ikke sætte din fod på bordet, når du står på bænkene og danser og klapper til de lystige rytmer. Hvis du gør det, melder du dig frivilligt til at bunde 1 liter øl foran hele det hujende og heppende folk.

Af Lone Holm, foto: Eva Holm Jensen.

 Share Button

Lignende indlæg

2 thoughts on “Skål! Rejseblokkens 10 tips og gode råd til Oktoberfest

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *