Besøg stederne fra 12 Years a Slave

 

Foto: Jaap Buitendijk/Fox Searchlight

Filmen 12 Years a Slave blev den store Oscar-vinder i 2014, og Rejseblokken fejrer filmens fortjente succes med en oversigt over nogle af de steder i USA, du kan besøge, hvis du ønsker at vide mere om denne skamplet i landets historie. Og hvis du vil vide mere om hovedpersonen Solomon Northup eller besøge filmens locations.

Film locations

Hele filmen er optaget i sydstaten Louisiana, selv scenerne fra New York og Washington DC blev filmet her. Åbningsscenen, hvor Northup og hans familie handler ind i Saratoga Springs i staten New York, er i virkeligheden optaget på Iberville Street i New Orleans’ franske kvarter. Ligeledes er filmens Gadsby Hotel i Washington DC i virkeligheden et berømt hotel i New Orleans, nemlig Columns Hotel.

Bygningen, hvor Northup blev solgt til Ford, er et af New Orleans mest berømte huse: Madame John’s Legacy, som er fra det 18. århundrede og kan besøges den dag i dag (gratis entré). Fords sukkerrørsplantage er privatejet, men hvis du vil se det udefra, skal du køre til Thibodaux, ca. 60 km. fra New Orleans. Navnet: Magnolia Plantation.

Northups ondeste slave-ejer, Epps, havde en farm, som var mindre imponerende end i filmen. Optagelserne er skudt på St. Joseph Plantation i Vacherie. Det er også privatejet, men familien viser gerne rundt på farmen blandt andet de tidligere skure, hvor slaverne boede. Se mere om stedet her: St. Joseph Plantation. Sadisten Epps rigtige hus findes i en renoveret udgave i Alexandria, hvor det blev flyttet til stykke for stykke i 2001. Epps House Museum kan ses på Louisiana State Universitys grund.

I Cincinnati, Ohio ligger National Underground Railroad Freedom Center, hvor der er en stor og spændende udstilling om Solomon Northups liv og samtid. Se mere her: Solomon Northup Tour.

Virkelighedens sights

I Alexandria, Virginia, ligger Freedom House Museum i samme bygning, der rummede tusinder af slaver, før de skulle sælges. Huset var ejet af den slavehandler, der solgte Northup, og i dag er det et vidnesbyrd om en grusom historie: Du kan stadig se og røre ved slavernes benlænker og du kan se de små rum, der husede de arme mennesker, som ventede på at blive solgt videre. Se mere om museet her: Freedom House. Northup blev ikke solgt her, men derimod i Williams Slave Pen – en spytklat fra Capitol Hill på Independence Avenue 800 i Washington DC. I dag er ligger Federal Aviation Administrations hovedkontor på samme sted.

Saratoga Springs i staten New York er Northups fødested og ‘det forjættede land’ i hans tanker al den tid, han var slave, men her er ikke meget at se andet end en mindeplade. Og så er der Solomon Northups mindedag anden lørdag i juli hvert år. Et andet interessant sted i samme stat er The Old Fort House Museum, hvor Northup og hans kone Ann boede fra 1829 til 1832.

Fact om filmen

Her kan du læse en interessant gennemgang af filmen og virkeligheden bag ’12 Years a Slave’:

History vs Hollywood

Læs også

Arlington Kirkegård trækker tårer

På tour blandt USA’s præsidenter

Af Karen Seneca

Share Button

Lignende indlæg

1 thought on “Besøg stederne fra 12 Years a Slave

  1. I blog quite often and I seriously appreciate your information. Your article has truly peaked my interest. I am going to bookmark your blog and keep checking for new details about once a week. I opted in for your Feed as well.|

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *