Østers og champagne på Molen, Bornholm

2 restauranter på Bornholm, der gjorde mig glad

Østers og champagne på en terrasse med udsigt over vand og klipper, eller svinekotelet marineret i øl serveret med en iskold Svaneke fadøl. Uanset om du er til det første eller sidste, vil du gå mæt og glad hjem efter at have spist på disse to restauranter på Bornholm.

Restaurant Molen i Nexø

Det første, der møder dig i indgangen til Restaurant Molen, er en tavle, der lokker med østers og champagne til 100 kroner pr. person. Slet ikke dårligt, når den lille starter kan indtages ude på førstesalens store terrasse med havudsigt og beroligende bølgeskvulp.

Efter det vil jeg anbefale den forret, jeg spiste. Umanerlig lækker, og så lægger den sig let i maven, så der er plads til mere. Menukortet skifter godt nok alt efter sæson, men forhåbentlig falder besøget sammen med hummer-sæsonen, for den saltede hummer med forårsgrøntsager og bornholmsk ost var så delikat.

Hummer fra Restaurant Molen, Bornholm. Foto: Karen Seneca

Efter de lette retter kommer der ofte en hovedret, som er så mættende, at dessert snarere er en plage end en fornøjelse. Sådan var det ikke på Molen. Her fik vi østersøtorsk med røgede muslinger i en tilpas størrelse. Og gudskelov for det! Kærnemælksfromagen med syltede rabarber, mazarin og knas var nemlig forrygende, syrlig, sød, knasende og blød.

3 retter kan fås for 300 kr. Se åbningstider og priser her: Restaurant Molen.

Restaurant Bryghuset i Svaneke

Svaneke Bryghus laver de lækreste øl, og i Svaneke har bryghuset sin egen restaurant, hvor øl-menukortet er lige så lækkert og omfattende som den spiselige menu. Her kan du få lakridsøl, Lakrids Stout, der er lavet i samarbejde med bornholmerbarnet og lakridskongen Johan Bülow, du kan få almindelig lagerøl og pilsner med et strejf af chili.

Restauranten er et slags eksperimentarium, hvor brygmesteren leger med nye smagsvarianter og sammensætninger, og hvor gæsterne kan få øl, som ikke sælges andre steder.

Forret Bryghuset

Endnu engang er det forretten, som hitter i mine øjne (eller rettere sagt: mund). Den kan nemt gøre det ud for en let frokost, og består blandt andet af to agurkesøjler med (varmrøget) ørredrillette, ørredrogn og bornholmske rugkiks.

Kotelletten (bornholmsk bryggergris) var nu heller ikke tosset overhovedet, og desserten med is, valnødder og frugt gled ned uden problemer.

Restauranten ligger på byens torv, og har en hyggelig atmosfære, og så slår priserne ikke madbudgettet itu. Tre retter kan købes for 279 kroner, og det er billigt for den kvalitet.

Is Bryghuset

Se åbningstider og priser her: Bryghuset i Svaneke.

Rejseblokken har en stor guide till gode restauranter på Bornholm. Den finder du her: Rejseblokkens guide til bornholmske spisesteder. Du kan også læse om, hvordan det er at rappelle på Bornholm: Den dag jeg var Spiderman.

Af Karen Seneca, Rejseblokken var inviteret af Færgen og Destination Bornholm.

Annonce

Share Button

Lignende indlæg

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *