Anne-Sophie og Karen Seneca foran HC Andersens statue i Malaga

Her får du ideer til tre fine udflugter fra Malaga

Du er i Malaga, og har set den vidunderlige katedral Santa Iglesia Catedral Basílica de la Encarnación, gået i de hyggelige smøger, besøgt Picasso-museet samt siddet på skødet af H. C. Andersen-skulpturen. Nu vil du gerne udforske Andalusien, men hvad skal man opleve? Her er vores personlige tips til skønne udflugter fra Malaga:

Skønheden Alhambra

UNESCO-verdensarv og betagende. Paladsbyen Alhambra er en af de mest populære seværdigheder i Andalusien, bygget i 1200-tallet af islamiske fyrster og et pragtværk indenfor islamisk arkitektur.

Området er stort, og kan være svært at overskue på en dag, men så kan man hjemmefra vælge, hvad der er vigtigst at opleve. Her er boliger, moskeer, badeanlæg og smukke haver, flotte kakler og pragtfulde dekorerede vægge og lofter.

Alhambra ligger 123 km fra Malaga, og man kan selv tage dertil, men der er også mange udflugter fra byen til dette vidunder. Advarsel: Det kan være en virkelig varm oplevelse om sommeren.

Driverlivet på Costa del Sol

Costa del Sol var engang ensbetydende med blegfede danskere, der invaderede solkysten med Martini og vulgær optræden. Det er synd for denne dejlige kyst, som har flere kønne byer fra den lille landsby til den halvdyre Marbella. Og når solen bager, er det ikke altid, at man gider være hyper-kulturel.

En køretur langs kysten betyder naturligvis også stop ved stranden, tapas i for eksempel Fuengirola og afstikkere op i bjergene. Her er et tidligere indlæg fra Karens venindeferie i Malaga og omegn: Bag rattet i de sydspanske bjerge.

Abernes by Gibraltar

Der er 155 km fra Malaga til den engelske koloni Gibraltar, men det er hele køreturen værd for det er en af de fede udflugter fra Malaga. Her er nemlig et lille England midt på den spanske kyst, og det er så sjovt at gå rundt i de hyggelige gader og spotte en typisk engelsk postkasse eller telefonboks. Og så er der billigt at shoppe, da det er et toldfrit område!

Gibraltar er et af de steder, du kan besøge, hvis du tager på udflugter fra Malaga

 

En af de absolutte seværdigheder er aberne, som er de eneste vildtlevende aber i Europa. Mange bor på The Rock, hvor man kan køre op i taxa eller busser. Her er der udsigt til Afrika, masser af aber (pas på, de stjæler) og drypstenshuler.

Vi tog en taxa med en chauffør, som helt tydeligt kendte de forskellige aber. Dermed kunne vi komme tæt på dem uden at blive angrebet – en god ide i stedet for at tage derop på egen hånd!

Husk pas, hvis du kører dertil, for der er grænsekontrol.

Her kan du bo

Der findes flere bureauer, som formidler ferieboliger i Spanien, blandt andet Rincón Rent, der har base på Costa del Sol, og i modsætning til andre bureauer specialiserer sig i lige netop det område. Link: Rinconrent.dk.

Prisen for en feriebolig i Spanien varierer alt efter sæson og størrelse, men det er muligt at leje et sted i højsæsonen for et par tusind kroner.

Læs mere

På jagt efter tapas i Malaga

Venindeferie bag rattet i de spanske bjerge

Vovehalsenes VM i Benidorm

Af Karen Seneca

 

Annonce

Share Button

Lignende indlæg

2 thoughts on “Her får du ideer til tre fine udflugter fra Malaga

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *