4 museer du bare må se

Smag er subjektivt også når det gælder museer. Eller måske især, når det gælder museer. Men der er nogle, som er så betagende, at vi gerne vil dele vores oplevelser derfra, fordi de er unikke på hver sin måde. Her er 4 museer, du ikke må glip af:

Kunsthaus Wien

Kunsthaus Wien er designet af, og handler om, den østrigske multikunstner Friedensreich Hundertwasser.

Det er et hus, hvor ikke kun de udstillede miniaturemodeller af hans fantasifulde foreslag til byer og bygninger er seværdige, men også huset i sig selv. Gulvene bugter som bølger, der vokser træer ind og ud af vinduerne, og der er så mange detaljer, at det tager lang tid at sunde sig ovenpå den tur.

9-11 Tribute Center

9-11 Tribute Center i New York ligger overfor Ground Zero og er, som navnet siger, en hyldest til de overlevende og de døde fra World Trade Center-angrebet.

Det er uhyggeligt at betragte en vragdel fra en af de fly, der blev kapret, det er bevægende at se fotos af de døde og læse breve fra deres familiemedlemmer, og det er tårefremkaldende at gå rundt i tragediens museum. Men det er smagfuldt lavet, og det er en oplevelse, man aldrig glemmer.

Van Gogh-museet

Van Gogh-museet i Amsterdam er en temmelig kedelig bygning, men når man er indenfor, kommer malerierne til sin ret.

Man befinder man sig i et univers af farver, dystre såvel som muntre, hvis man må bruge det udtryk om den hollandske kunstners værker.

Når man går rundt og ser de velkendte malerier, forstår man, hvorfor Van Goghs malerier har nået de skyhøje priser. De er betagende, og maleriernes stemning smitter – både de umiddelbart harmløse såvel som de mere dunkle.

Bardomuseet

Bardomuseet i Tunis, som er verdens største samling af romerske mosaikker. Og det er tilmed nogle af de flotteste.

I tilgift er museumsbygningen meget smuk. Det er renoveret for nylig, men halvdelen af bygningen består af et palads fra det 15. århundrede, og har blandt andet et smukt kuppelloft.

Læs også

Amsterdam for hele familien

Museum: Arken har det hele

Share Button

3 thoughts on “4 museer du bare må se

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *