5 seje strandbyer i Californien

 

Husker du Beach Boys? De var indbegrebet af sol, sommer og strand på den amerikanske vestkyst. Her er fem fede strandbyer i Californien, som du ikke kan komme udenom, når du er ‘over there’.

Ung med de unge på Venice Beach

På Los Angeles’ måske mest berømte strand står livreddertårnene under palmerne. Der bliver spillet basketturneringer og cykelstien er mest af alt en rulleskøjtebane, hvor løberne får pulsen i vejret, inden de kaster sig over strandens udendørs fitnessredskaber. På promenaden ligger den ene lille butik efter den anden, som var det et marked, og mellem stranden og promenaden bliver der spist picnic på de bittesmå stykker græs.

I byen bagved stranden ligger Abbott Kinney, der er Los Angeles’ hotteste kvarter med designbutikker, gallerier, små caféer osv. Her mangler bare David Hasselhoff og Pamela Andersson, så havde Baywatch været i hus.

Surf med stjernerne i Malibu

Malibu og Los Angeles bliver tit forbundet på grund af beliggenheden, de celebre beboere og overdådige huse, men i virkeligheden er de to byer vidt forskellige. Malibu er indhyllet af bjerge og nationalparker, og et af de første steder i verden den afslappede og antikommercielle surferattitude kunne opleves, var i Malibu hvor attituden stadig regerer sammen med interesseorganisationer, der støtter alt fra bevarelsen af den lokale natur, dyrs rettigheder, kampen mod klimaforandringer.

Surfrider Beach er, som navnet antyder, et surferparadis, hvor nogle af Hollywoods største stjerner surfer.

Oceanside for unge i alle aldre

Familier går aftentur ved molen, på stranden kan du få et billede af et smukt, grønt lys som solen går ned, og hvis adrenalinen skal op, kan man springe i faldskærm udover kysten som det eneste sted i det sydlige Californien. Endnu en fantastisk ting ved Oceanside er beliggenheden med de fantastiske strandbyer San Clemente mod nord og Encinitas mod syd. Strækningen mellem Los Angeles og San Diego er generelt et sandt strandparadis, hvor hver en kystby er fyldt med hyggelige strandcaféer, små butikker, havnemoler, og ikke mindst den afslappede surferstemning.

Her er rigtig mange mennesker, men når man tager vejret, vandet og sandet i betragtning, kan man godt klare menneskemængden.

San Diego for børn

San Diegos familieforlystelser består blandt andet af Sea World, San Diego Zoo og Safari Park samt Legoland California. Men San Diego er også et sandt strandparadis, og som alle andre strandbyer i Califorien er her surferområder i stor stil. Der er også strande til en familiedag i vandet som Coronado Beach, der gang på gang bliver udnævnt som en af USA’s fineste strande, med tidevandspools, roligt vand i bugten og diverse afarter af surfing ud mod Stillehavet.

La Jolla

Vil I gerne lidt ud af byen, kan I også tage nordpå til smukke La Jolla, der er samlingssted for studerende, familier, surfere og stranddyrkere af enhver art.

Af Anne Veith, København

 

Mere info:

Visit California

Læs også:

Besøg i Solvang: Mere dansk end Danmark

Neonskiltenes sidste hvilested i Las Vegas

Helikoptertur over Grand Canyon

Share Button

Lignende indlæg

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *