Vild med ruchebaner? Her er 3 superseje forlystelsesparker

Forlystelsespark: Hansaland

 

Forlystelsesparker kan være magiske og gamle som Tivoli, de kan være vilde og voldsomme som Hansapark eller kønne og autentiske som Xcaret i Mexico. Uanset hvad du er til, bør du lige tjekke denne hitliste af, før du rejser.

Florida, USA: Epcot

Hvor Magic Kingdom er parken for små børn og folk, der elsker Disney-eventyrene, er Epcot en Disney-park for dem, der vil have fuld fart frem. Her er vilde rutsjebaner, et eksperimentarium, ture med indblik i alt fra rummet til bogtrykkerkunst og meget, meget andet.

Prøv for eksempel Soarin, der er en virkelig smuk oplevelse. Du sidder i et ‘svævefly’, og har oplevelsen af at flyve over amerikanske landskaber takket være storskærm, lyde, dufte og vindmaskiner. Spaceship Earth er også et must. Turen tager dig forbi menneskets landvindinger gennem tiden fra bogtryk til rumkapsler.

Imens familiens vildbasser drøner rundt i alle forlystelserne, kan de mere rolige typer spadsere rundt i et område med nationalpavilloner for 11 forskellige lande bl.a. Norge og Japan. Her kan man smage landenes mad og lære lidt om deres historie og kultur.

Link: Epcot

Cancun, Mexico: Xcaret

Måske Xcaret ikke ligefrem er en traditionel forlystelsespark med ruchebaner og karruseller, men parken er en oplevelsespark, hvor du kan fræse af sted i speedbåd, svømme med delfiner (som vi skulle hilse og sige trives), opleve produktion af traditionel mexicansk håndværk, komme helt tæt på regnskovens dyr og se de mest fantastiske shows.

I pauserne kan hele familien gå ned til stranden og lege med de store baderinge, der er i massevis. Eller spise sig kanonmætte i La Lagunas overdådige buffet. I kan også gå ind i det hviskende hus, besøge kirkegårdskopien og meget andet.

Parken er en spøjs sammenblanding af frilandsmuseum, Zoo, Akvarium og Sommerland, men den virker efter hensigten! Nemlig som forlystelses- og fornøjelsespark.

Link: Xcaret

 

Xcaret hesteshow

Denne kvinde er en del af Xcarets imponerende hesteshow med charros og adelitas (henholdsvis mandlige og kvindelige cowboys og lassokunstnere). 
 

Sierksdorf, Tyskland: Hansapark

Er du til vilde rides? Sug i maven? Og måske blomsterflor i alle farver? Så tag turen over grænsen og besøg den berømte tyske Hansapark.

Parken er delt op i forskellige lande for eksempel Eventyrland og Skovhuggerlejren. Du kan endda besøge Mexico midt i Tyskland, og der er virkelig mange forlystelser. Men elsker du ruchebaner og kan du ikke få dem sindssyge nok, så vent til april 2015 med at besøge Hansapark.

Her åbner nemlig deres dyreste investering: Kärnan, en 79 meter høj gyser af en ruchebane.

Link: Hansapark

NB: Har du forslag til gode forlystelsesparker, må du endelig skrive det i kommentarfeltet – til inspiration for os alle sammen.

Foto øverst: HANSA-PARK Freizeit- und Familienpark GmbH & Co.

 Share Button

Lignende indlæg

2 thoughts on “Vild med ruchebaner? Her er 3 superseje forlystelsesparker

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *