Foto Karen Seneca

5 hurtige til Karen Seneca

Karen Seneca er forfatter, journalist og blogger på Rejseblokken. Har bl.a. arbejdet på Billed Bladet, magasinet Liv og Ekstra Bladet, hvor hun lavede ‘Varm Weekend’ med Joan Ørting i en årrække. Hun skriver rejseartikler til diverse medier og er redaktør på historiemagasinet ‘Danske skæbner & eventyr‘, som udgives af Egmont. Du kan læse mere på hendes personlige side om London: LondonWise.

Hvilke lande føler du dig bedst tilpas i?

– USA og Italien. Jeg har boet i Maryland et år som ung, og har rejst en del i ‘Guds eget land’. Det er det samme hver gang: Jeg føler mig fri og godt modtaget overalt. Da Obama blev indsat som præsident i 2009, rejste jeg sammen med tre veninder til Washington DC for at se indsættelsen. Det var et kæmpe øjeblik og en af mine livs rejser!

Italien føler jeg mig ganske enkelt hjemme i. Israel er også helt fantastisk at rejse i, fordi du vader rundt i verdenshistorien. Og jeg bliver nødt til også at nævne Dublin, yndlingsbyen over dem alle!

Hvad er dit bedste rejseråd?

– Lav regler for telefonbrug. Det kan for eksempel være, at du kun må surfe, smse og tale i telefon mellem kl. 21 og 22 om aftenen. Det er synd for dig selv og dine rejseledsagere, hvis du konstant skal tjekke smser eller surfe på nettet.

Og så vil jeg selvfølgelig anbefale, at du beslutter dig for at være helt åben overfor oplevelser og mennesker. Det gælder både dem, du møder, og dem du rejser med. Om det er dine børn eller din kæreste, er lige meget. Vær åben overfor forslag, ideer, lege, mad, kultur osv., osv.

Hvad har du altid med på din rejse?

– Min nysgerrighed og gode romaner eller biografier. Og mit arbejde, må jeg indrømme…

Hvilken rejse er din værste?

– Da min søn var ti år, tog vi – far, mor og to børn – til Hua Hin, Thailand. Efter et døgn løb min søn ind i glasdøren på hotellet, og blev skåret overalt på kroppen. Han blev indlagt med hylende ambulancer, syet 15 forskellige steder på kroppen og sad i kørestol et par måneder derefter. En rejse, vi aldrig glemmer, og som er min værste oplevelse overhovedet. PS: Han er hel og fin nu.

Hvor drømmer du om at rejse hen lige nu?

– Argentina. Jeg vil så gerne spise bøffer, drikke rødvin og se argentinere danse tango i Buenos Aires. Måske bliver jeg aldrig en ørn til tango, men jeg er ret god til at spise bøffer og drikke rødvin …

Læs mere

Her er et udvalg af Karens artikler på Rejseblokken

Forelsket i Dublin, den dejlige dame

Av min mave… eller husk rejseforsikring

Kunsten at fare vild i ferien

Jerusalem, jeg elsker dig

Med teenager i Amazonas

Foto: Lau Stender

Share Button

2 thoughts on “5 hurtige til Karen Seneca

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *