Ann Krohn

5 hurtige til kokken Ann Krohn

Kok og faglærer på Hotel og Restaurantskolen i København, Ann Krohn, er vild med USA, hvor hun føler sig hjemme på grund af stemningen og den gode energi.

Hvilket land føler du dig bedst tilpas i?

– Det er helt sikkert USA. Jeg er lige kommet hjem fra New York. Jeg elsker menneskerne, kulturen og maden. Der er en rigtig god energi og stemning. Jeg kan virkelig godt lide kulturen, for folk er simpelthen så venlige og meget glade. Hvis de har lyst til at danse i metroen, så gør de det. Det kan jeg virkelig godt lide.

Og så har de så meget lækkert street food, som har en utrolig høj kvalitet og udvalget af råvarer er enormt stort i forhold til herhjemme i supermarkederne. Jeg føler mig hjemme og godt tilpas i USA. Det er svært at beskrive, men jeg får en indre ro, når jeg lander. Jeg blev faktisk lidt ked af det, da jeg fløj hjem.

Hvad er dit bedste rejseråd?

– Når man skal købe en ESTA (Electronic System for Travel Authorization), så køb det gennem ambassaden og ikke gennem de forskellige bureauer, som tilbyder det. Du kan spare penge ved at gøre det direkte gennem ambassaden, og der er faktisk en del at spare. Jeg brugte Airbnb, som virkelig var godt og trygt, men det er en god idé, at tjekke det område man skal bo i grundigt, så man præcis ved, hvilket område man kommer til.

Og så skal man være opmærksom på, at det er én selv, der skal finde ud af alt det praktiske. Det er for eksempel ikke sikkert, at man møder sin vært. I øvrigt skal man ikke blive forskrækket, når man lander i USA, og så skal igennem sikkerhedstjekket, for de tager fingeraftryk af alle passagerer. Hvis man ikke ved det, kan man godt blive lidt forskrækket.

Hvad har du altid med på din rejse?

– Jeg har altid et omformerstik med, så jeg er sikker på, at kunne oplade. Jeg sørger f.eks også altid for at have min make-up i min håndtaske, hvis nu min kuffert bliver væk. Og så rejser jeg med en halv tom kuffert, så jeg kan fylde en masse nyt i den.

Hvilken rejse er din værste?

– Min værste rejse var en tur til Tunesien. Jeg må indrømme, at jeg bedst kan lide storbyferier. Jeg er ikke så god til charterrejser med koncepter.

Hvor drømmer du om at rejse hen nu?

– Jeg har en indre diskussion med mig selv i øjeblikket. Jeg vil meget gerne tilbage til New York, men Californien trækker også i mig. Men jeg drømmer også om at tage på roadtrip gennem USA. Der er mange stater, jeg gerne vil se. Og så kunne jeg godt tænke mig at skrive om gastronomien og kulturen i de forskellige stater.

 

Om Ann Krohn

Ann er faglærer på 7 år på Hotel og Restaurantskolen i København. Hun er uddannet kok fra Hotel Royal i 1997. Desuden har hun mere end 17 års erfaring fra branchen.

 

Læs også

5 hurtige til Nikolaj Kirk

5 hurtige til Louisa Lorang

 

Af Lone Holm. Foto: Lau Stender

Share Button

Lignende indlæg

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *