amsterdam huse

Guide til en god familieferie i Amsterdam

Amsterdam for alle

Mor: Museum Geelvinck, som er et privat rigmandshjem fra 1800-tallet, der stadig er møbleret som dengang.

Far: Heineken-bryggeriet ’Heineken Experience’ og fodboldklubben Ajax’s museum.

Ungerne: Madame Tussauds på Dam Square og Nemo, et eksperimentarium.

Teenagere: Museet om hash og Haarlemmerstraat med en masse upcomming-designere.

 

Museum som illustration til Familieferie i Amsterdam
Foto: Amsterdam Marketing

Der er kanaler i Amsterdam. Det ved vi godt. Og husbåde, coffee shops og tulipaner. Men Amsterdam er mere end det. Det er en vibrerende, levende by, og en familieferie i Amsterdam rummer oplevelser for hele familien, voksne og børn, gamle og unge, heteroer og homoer.

Kanalrundfart

Første stop for familien med børn må være en kanalrundfart. Byen tager sig ud fra sin bedste side, når vi ser den fra vandet, og det giver også forældrene et indblik i, hvordan byen er bygget op. Det gør det nemmere, når I skal finde rundt med sporvogne og på gåben.

Anne Franks hus

Anne Franks hus er ikke til at komme udenom – og godt det samme. Det er en rørende oplevelse at gå rundt i ’Baghuset’ og se de små, trange rum, som familien Frank boede i. Samtidig har det den sidegevinst, at man kan få en snak om 2. Verdenskrig og racehad med Anne Fransk skæbne som et meget håndgribeligt udgangspunkt. Huset er velbesøgt – også af hollandske skoleklasser så undgå weekender. Book helst billetter hjemmefra, da køerne er lange allerede om formiddagen.

Lej cykler

Det siges, at Amsterdam har flere cykler end indbyggere, og sådan virker det også, når man går rundt i gaderne med en lille rislen af frygt for at blive kørt over af en cykel. Men man vænner sig hurtigt til at kigge til alle sider, uanset hvor man går, og jeg har ikke set nogen blive kørt ned – andet end en stakkels due, der fløj lige ind i et hjul og nærmest efterlod en eksplosion af fjer.

Cykelturen kan tage jer til hovedbanegården – Central Station – hvor der går gratis færger dagen land til den nordlige del af byen. Her er nærmest landsbyidyl med møller og små træhuse.

Vondelpark

I kan også cykle til Vondelpark. En mini Central Park, hvor ungerne kan løbe rundt og de voksne kan slappe af sammen med de mange byboere, der især hænger ud i parken i weekenderne.

Shopping

Den lange gågade Kalverstraat med butikker som Hennes & Mauritz er ikke specielt fantastisk for danske shoppere. Vi kender de fleste af mærkerne, selvom slikbutikkerne sælger varer, der aldrig når de danske hylder: Chokolade, slikpinde, tyggegummi og pastiller med cannabis-olie i. En spøjs souvenir, som smager ad pommern til.

Så er det sjovere at tage familien med på Albert Cuyp Market i Pijp-kvarteret med 300 boder og billige priser. Markedet har åbent hver dag og er omkranset af små cafeer.

Blomstermarkedet er også et besøg værd, for her kan der hamstres tulipanløg i farver og former, som sjældent ses herhjemme.

Rijstaffel

Rijstaffel er ikke hollandsk, men næsten. De hollandske kolonister fandt på at servere en masse indonesiske egnsretter på en gang og kaldte det ’ris-bord’ alias rijstaffel. Og hvilken ide! I Amsterdam kan du få rijstaffel med op til 40 forskellige småretter, og det er en fest at smage sig gennem dem. Men lad være med at gå efter prisen. Jeg fik den mest kvalme-vamle anretning i nærheden af Red Right District, fordi jeg faldt for restaurantens slagtilbud.

Tempo Doeloe på Utrechtsestraat og Restaurant Flamboyant, Amstel 111, kan anbefales.

Alt i alt er der basis for en rigtig skøn familieferie i Amsterdam.

Af Rejseblokken

 

Share Button

Lignende indlæg

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *