Arlington Kirkegård

Rørende besøg: Arlington Kirkegård trækker tårer

 

Jeg har været på den militære kirkegård Arlington National Cementery i Washington DC tre gange i mit liv, og hver gang er der noget nyt at lægge mærke til.

Jeg tror, at Arlington kirkegård er den mest betagende kirkegård i verden. At se de endeløse rækker af hvide kors over faldne fra forskellige krige som Vietnamkrigen og vide, at under hvert af dem ligger der en person… Hvis det ikke trækker tårer, har man ingen sjæl.

Mest berømt er de lange rækker af hvide kors, den ukendte soldats grav og John F Kennedys grav med den evige flamme. Ved siden af hans gravsted er Jaqueline Kennedy Onassis begravet, og amerikanerne valfarter dertil for at se det. Kennedy valgte selv, at deres gravsted skulle være på det sted, så de kunne ‘kigge ud over Washington DC’.

9/11 ofre begravet her

Et andet interessant monument er mindesmærket over de syv astronauter, der døde om bord på Challenger i 1986, da den eksploderede efter at have været i luften i 73 sekunder. Det var helt underligt for mig at se det, for jeg bor i Florida, og da rumskibet eksploderede, var jeg på vej til arbejde, og så eksplosionen i himlen foran mig.

Selvom Arlington National Cemetery er en militær kirkegård, er der et område, sektion 27, hvor flere tusinde tidligere slaver er begravet, samt områder for ofrene fra Lockerbie og 9/11-angrebet. Det sidste har et enkelt og smukt mindesmærke med navnene på de 184 mennesker, der omkom, da flyet fløj ind i Pentagon.

Info

Kirkegården er gratis. Åbningstid: Kl. 8-19 alle dage i sommersæsonen. Fra kl. 8 til 17 om vinteren.

Læs også

Ugens rejsetip: Oplev livet på alverdens kirkegårde

Uhyggelige sights og grusomme steder

Fange for en dag på Alcatraz

Af gæsteblogger Lillian Hamilton

Share Button

Lignende indlæg

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *